Αλλαγή φορολογικής πολιτικής

 Αλλαγή φορολογικής πολιτικής

Ένα μήνα τώρα ακούμε διάφορα για δίκαιη φορολογική πολιτική, για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, για υπερφορολόγηση κ.λ.π.

Το ότι το φορολογικό σύστημα είναι άδικο είναι οφθαλμοφανές π.χ. αφορολόγητο 0, ΕΝΦΙΑ ακόμη και στα εγκαταλελειμένα κτήρια, ο ΦΠΑ συν το φόρο στους παρέχοντες υπηρεσίες 40% κ.λ.π.

Είναι αλήθεια ότι τα φορολογικά έσοδα του κράτους αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες οπότε διερωτώμαι ποιοι άλλοι φόροι μπορούν να επιβληθούν.

Από το 2004 και μετά καταργήθηκαν τα ελεγκτικά κέντρα, αποδυναμώθηκε το ΣΔΟΕ. Περιορίσθηκε το πεδίο των ελέγχων και μεσουράνησαν οι αυτοέλεγχοι και οι περαιώσεις με αποτέλεσμα τα «καλά» χρόνια να μη πληρώνουμε φόρους και μας ζητούν φόρους τώρα που δεν έχουμε να πληρώσουμε.

Χάθηκαν φόροι από επιχειρήσεις που μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες με αποτέλεσμα να μην παράγουμε ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ και η φοροδοτική μας ικανότητα.

Τι πρέπει να γίνει;

-Κίνητρα για επαναπατρισμό των επιχειρήσεων.

-Κίνητρα σε όσους έχουν διάθεση να επιχειρήσουν.

-Κίνητρα σε όσους θέλουν να απασχολήσουν κόσμο κ.λ.π.

Εμείς αντί των παραπάνω προσφέρουμε σεμινάρια και κοινωνική απασχόληση. Καταντήσαμε να χρειάζεται διαμεσολάβηση για απασχόληση σε δουλειές που υποτιμούσαμε παλαιότερα.

Φέραμε όλα τα καυσόξυλα της Βουλγαρίας, της Αλβανίας. Τις σόμπες και τους καυστήρες όλης της Ευρώπης.

Γιατί δεν παράγουμε τίποτα ενώ έχουμε άνεργους και συνταξιούχους 50 ετών σε περίσσευμα.

Απασχολούμε Βούλγαρους και Αλβανούς στις καλλιέργειες και από την άλλη δίνουμε επιδόματα ανεργίας, κοινωνικά μερίσματα, tablet κ.λ.π.

Πιστεύω ότι με χαμηλή φορολογία, αλλά ταυτόχρονα έλεγχο παντού μπορούμε να μαζέψουμε δίκαιους φόρους.

Υπάρχουν πολλοί άνεργοι πτυχιούχοι οικονομικών, νομικών και άλλων σχολών, οι οποίοι με σχετική εκπαίδευση, μπορούν να στελεχώσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό π.χ. τα καλοκαίρια στα περιζήτητα νησιά μας αν υπάρχουν μόνιμα εγκατεστημένοι ελεγκτές φανταστείτε πόσο ΦΠΑ θα μαζέψουμε!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Χ. ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ

Λογιστής – Φοροτεχνικός

Διαβάστε επίσης