Πάλι στο δικαστήριο η Ομοσπονδία

 Πάλι στο δικαστήριο η Ομοσπονδία

Συζητήθηκε χθες το πρωί στο διοικητικό πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για λογαριασμό 300 περίπου επαγγελματιών οι οποίοι δεν πληρώνουν λόγω της κρίσης εισφορές στο ταμείο τους, στον ΟΑΕΕ και δεν έχουν θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας.

Ήταν η πρωτοβουλία της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών μαζί με το επιμελητήριο, η γνωστή πρωτοβουλία που άρχισε το περασμένο καλοκαίρι. Αυτήν την φορά απέναντί στα αιτήματα των επαγγελματιών οι δύο δικηγόροι Λεωνίδας Παππάς και ο Σωκράτης Μποζούδης, είχαν εκτός από το δικαστήριο και την άλλη πλευρά. Ο δικηγόρος Κώστας Αντωνιάδης εκπροσώπησε στην σύντομη ακροαματική διαδικασία την πλευρά του ασφαλιστικού ταμείου. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Παναγιωτίδης και ο πρώην πρόεδρος και γενικός γραμματέας σήμερα Παναγιώτης Αρσονιάδης.

Ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο Λεωνίδας Παππάς είπε τα εξής: «Συζητήθηκε ενώπιον της προέδρου του διοικητικού πρωτοδικείου η προσωρινή διαταγή την οποία ζητήσαμε με τις προσφυγές των επαγγελματιών των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Το αντικείμενο λοιπόν είναι το εξής: Αν χορηγηθεί προσωρινή διαταγή θα σφραγισθούν με δικαστική απόφαση τα βιβλιάρια των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. Μέχρι να εκδικασθούν τα ασφαλιστικά μέτρα εάν δεν προηγηθεί προσωρινή διαταγή και απορριφθεί, δε θα σφραγισθούν, θα ζητήσουμε προσδιορισθεί άμεση συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων για να μην υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση».

Διαβάστε επίσης