• 19 Μαΐου 2024,

Αλλού σφαγές και αλλού εκλογές !

 Αλλού σφαγές και αλλού εκλογές !

Μέσα σε λίγες ώρες το Παρίσι έγινε άνω – κάτω και το χάος είναι η λέξη που ταιριάζει απολύτα στην κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας τα τελευταία 24άωρα.

Μετά την δολοφονική επίθεση στα γραφεία εφημερίδας που άφησε πίσω της 12 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες μερικοί εκ των οποίων σοβαρά έγιναν άλλες δύο επιθέσεις απο φανατικούς οπαδούς του Ισλάμ που δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν ώς μάρτυρες.

Αυτή  την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές υπάρχουν δύο ομηρίες σε εξέλιξη απο 4 Ισλαμιστές ΄έτοιμους για όλα.

Σίγουρα και οι δύο υποθέσεις αυτές δεν θα έχουν καλό τέλος γιατί πολύ απλά και οι 4 ένοπλοι δολοφόνοι είναι αποφασισμένοι να σκοτωθούν και στόχος τους είναι να πάρουν όσους μπορούνε περισσότερους μαζί τους.

Περίπου 80 χιλιάδες αστυνομικοί είναι επι ποδός στην Γαλλία και όλος ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Στα δικά μας τώρα έχω την εντύπωση οτι και επίσημα πλέον απο σήμερα Δευτέρα μπαίνουμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο που θα μας οδηγήσει στην ανάδειξη νέας κυβέρνησης στις 26 του Γενάρη.

Δημοσκοπήσεις βγαίνουν συνεχώς και όλες έχουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω δεύτερη την Νέα Δημοκραρία.

Σε άλλες η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο είναι μικρή και σε άλλες ελαφρώς μεγαλύτερη.

Υπάρχει δημοσκόπηση που δίνει διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα της τάξης του 2% και υπάρχει και δημοσκόπηση που δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά με 5,5 μονάδες διαφορά.

Κυριακή κοντή γιορτή λέμε εμείς και αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις των κομμάτων.

Το κάθε κόμμα και σε αυτή την αναμέτρηση θα δώσει την δική του μάχη το καθένα για τους δικούς του σκοπούς.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να παραμείνει στην κυβέρνηση , ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει την μεγάλη αλλαγή , το ΠΑΣΟΚ να τερματίσει τρίτο και το κόμμα του ΓΑΠ να μπεί στην Βουλή.

Πάντως οσο αφορά το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ δεν γίνεται να συμβούν και τα δύο.

Δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ να τερματίσει ώς τρίτο κόμμα και ο Γιωργάκης να μπεί στην βουλή.

Ένα απο τα δύο θα γίνει και αυτός που θα χάσει χάνεται.

Καταλαβαίνετε οτι αν ο Βενιζέλος αναδειχθεί ώς τρίτη δύναμη και ο ΓΑΠ μείνει εκτός βουλής το κίνημα που ξεκίνησε στις 3 του Γενάρη θα αναγκαστεί στις 26 του ίδου μήνα να κατεβάσει ρολά και όσοι φύγανε εκτός τον ΓΑΠ, που θα πάει σπίτι, να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.

Αν ο Βενιζέλος μείνει εκτός βουλής και μπεί αντίθετα μέσα στο κοινοβούλιο το νεοσύστατο κόμμα του Παπανδρέου τότε θα παραιτηθεί ο Βενιζέλος απο την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και θα επιστρέψει για να αναλάβει την προεδρία του κόμματος πάνω σε άσπρο άλογο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτή η εκλογική αναμέτρηση πέρα απο το μέλλον του τόπου θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Θα είναι μια προσωπική μονομαχία των Βενιζέλου – Παπανδρέου που με πρωτοβουλία του δεύτερο θα λύσουν τις διαφορές τους με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οτι το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά με τον καιρό και πάλι απο σήμερα Δευτέρα να μας δείχνει τα δόντια του με θερμοκρασίες υπο το μηδέν.

Το μούδιασμα απο το κρύο των προηγούμενων ημερών μετά απο ένα μικρό διάλειμμα το Σαββατοκύρικο θα συνεχίστεί και αυτή την εβδομάδα.

Καλή σας ημέρα , καλή εβδομάδα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης