• 18 Μαΐου 2024,

Αμερικανοί πάνε κι έρχονται στα Αρχαία!

 Αμερικανοί πάνε κι έρχονται στα Αρχαία!

Xωρίς χθες το πρωί κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, το πολυτελές ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Star Clipper. Μετέφερε 150 Αμερικανούς τουρίστες, όλοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και βρέθηκαν μέχρι νωρίς το μεσημέρι στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Οι Αμερικάνοι τουρίστες επέστρεψαν στις 12 το μεσημέρι στο πλοίο κι έσπευσαν να επιβιβαστούν σε αυτό για να προλάβουν το φαγητό.

Με άλλα λόγια οι Αμερικάνοι τουρίστες του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου δεν είχαν βάσει προγράμματος τη δυνατότητα να κινηθούν στην αγορά της πόλης. Το Star Clipper είναι ένα από τα καινούργια κρουαζιερόπλοια που έρχονται στην Καβάλα. Υπάρχει πίστη κι αισιοδοξία ότι θα επανέλθει και του χρόνου. Εντυπωσιακό, καθυστέρησε για λίγη ώρα να μπει στο λιμάνι καθώς έμεινε στην είσοδό του, περιμένοντας τον πλοηγό.

Σήμερα ακολουθεί το κρουαζιερόπλοιο Sea Cloud. Έρχεται στην Καβάλα στις 8 το πρωί και θα παραμείνει μέχρι τη 1 και μισή το μεσημέρι. Το Sea Cloud έχει πλήρωμα 60 άτομα όσοι και οι επιβάτες του, όλοι Αμερικανοί. Δεν αποκλείεται και αυτοί οι Αμερικανοί τουρίστες να κάνουν ό,τι έκαναν οι χθεσινοί δηλαδή, μια εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, επιστροφή κι αναχώρηση για τον επόμενο προορισμό.

Διαβάστε επίσης