• 24 Απριλίου 2024,

Ανάπτυξη βλέπει η ΕΚΤ

 Ανάπτυξη βλέπει η ΕΚΤ

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλα η ΕΚΤ δηλώνει οτι η Ελλάδα είναι σε φάση ανάπτυξης !

Ξέρετε ο καθένας την ανάπτυξη μιας οικονομίας την βλέπει απο την δική του οπτική γωνία και την ερμηνεύει διαφορετικά.

Η ανάπτυξη που βλέπει η ΕΚΤ είναι μια αλλαγή στο γενικότερο κλίμα της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και είναι περισσότορο προσδοκία παρά πραγματικότητα.

Θα έρθει και η ανάπτυξη κάποια στιγμή αλλα όχι τόσο γρήγορα που λένε τα μέλη της ΕΚΤ.

Και να ξέρετε οτι η ανάπτυξη θα έρθει αργά ή γρήγορα γιατί δεν μας έχει μείνει κάτι άλλο για να μας έρθει εκτός απο αυτήν την ριμάδα την ανάπτυξη αφού μας έχουν έρθει όλα τα υπόλοιπα.

Ο κύκλος της ύφεσης το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα κλείσει και θα μπούμε σε άλλη φάση αλλα μην περιμένετε σοβαρές αλλαγές στην καθημερινότητα μας.

Αυτό που θα γίνει το 2013 μετά το μακελειό του Γενάρη και του Φλεβάρη είναι οτι θα σταματήσει η κατρακύλα.

Κάπου εκεί στα τέλη του Φλεβάρη θα διαπιστώσουμε όλοι οι έλληνες οτι όντως υπάρχει πάτος στο βαρέλι.

Αυτόν τον πάτο που ψάχναμε τον χειμώνα του 2010 θα τον βρούμε μετά απο 2,5 χρόνια.

Για να καταλάβετε πόσο βαθειά νυχτωμένοι ήτανε όλοι αυτοί που μας κυβερνούσανε το 2010.

Αν είχανε καλύτερη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της χώρας τότε ίσως και σήμερα να είμασταν λίγο καλύτερα αλλα οι άνθρωποι είχανε μαύρα μεσάνυχτα και δεν ξέρανε που χρωστάμε.

Χρωστούσαμε που λέει ο λόγος και τον κώλο μας και αυτοί ονειρευότανε διεθνείς αγορές.

Στις διεθνείς αγορές σύμφωνα με τα λεγόμενα του τότε υπουργού Οικονομικών του Παπακωνσταντίνου θα βγαίναμε το 2010 και σύμφωνα με μια τελευταία εκτίμηση δεν θα βγούμε ούτε το 2020.

Για να καταλάβετε πόσο βαθειά νυχτωμένος ήτανε ο άνθρωπος αυτός ο οποίος ήτανε ο υπουργός των Οικονομικών όταν η χώρα πέρασε το κατώφλι της κρίσης.

Καταλαβαίνετε οτι αν ο άνθρωπος γνώριζε το μέγεθος του προβλήματος και δεν ονειροβατούσε ίσως ακόμα και εκείνη η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να αντιδρούσε διαφορετικά.

Να ξέρετε οτι σήμερα εκτός απο τις γνωστές αμαρτίες δεκαετιών πληρώνουμε και τα λάθη εκείνης της περιόδου αφού ο Παπακωνσταντίνου ώς υπουργός Οικονομικών στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου μας έδωσε την τελική σμπρωξιά και μας έριξε στο καιάδα.

Την εποχή εκείνη υπήρχανε πολλές επιλογές για να σωθεί η παρτίδα και μάλιστα εντός Ευρώπης αλλα πως να σώσουνε την παρτίδα άνθρωποι που δεν ξέρανε χαρτιά ;

Ο Παπανδρέου ο Γιώργος είχε την ευκαιρία να γίνει ο καλύτερος μάγκας της Ελλάδας και όλοι να πίνουν νερό στο όνομα του αλλα δεν τα κατάφερε.

Το χτύπημα

του γλάρου

Στην σημερινή μας φώτο αν και ο καιρός είναι χειμωνιάτικος βλέπουμε ένα κορίτισι να παίζει ρακέτες και να χρησιμοποιεί το χτύπημα του γλάρου ( με δεξί πόδι σηκωμένο).

Το χτύπημα αυτό με το δεξί πόδι σηκωμένο προσφέρει μια σιγουριά στο χτύπημα της παίκτριας και βοηθάει στην στόχευση.

Το ίδιο θα συμβεί αν η παίκτρια σηκώσει και το άλλο πόδι.

Εσείς που παίζετε ρακέτες το καλοκαίρι είμαι σίγουρος οτι γνωρίζετε τα χτυπήματα αυτά που όμως ανήκουν σε έναν οικογενειακό τρόπο παιξίματος.

Υπάρχουν δύο τρόποι παιξίματος ρακέτας.

Είναι ο οικογενειακός τρόπος με σκοπό να μην πέσει το μπαλάκι και να έχουμε πολλές εναλλαγές ανάμεσα στους δύο παίκτες αλλα και ο πιο επιθετικός – εντυπωσιακός όπου η δύναμη στο χτύπημα και η απόκρουση έχουν τον πρώτο λόγο.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και ζεστά γιατί ο καιρός έσφιξε και κοκκινίσανε τα μάγουλα.

Μάλιστα κάπου πήρε το αυτάκι μου οτι ΄το πρώτο χιόνι στα κέντρα τα χιονοδρομικά έπεσε.

Επεσε και αν πάμε έτσι σε κανα δεκαήμερο θα είμαστε έτοιμοι για σκί.,

Καλό χειμώνα και καλό κουράγιο γιατί ο φετεινός χειμώνας θα είναι πραγματικά δύσκολος.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης