Ανέβαλε τη ξευτίλα στο παρά πέντε και οι σακούλες πήγαν στα αποδυτήρια

 Ανέβαλε τη ξευτίλα στο παρά πέντε και οι σακούλες πήγαν στα αποδυτήρια

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης ανέβαλε την επίσκεψη των παικτών στο Κοινωνικό Κατάστημα στο παρά πέντε μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες το πρωί.

Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τις πολλές ευθύνες που τον βαραίνουν, όσον αφορά το χάλι της ΠΑΕ ΑΟΚ που διασύρεται σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολύ καιρό.

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης πρέπει επιτέλους να γίνει… πρόεδρος. Η ΠΑΕ είναι εξαφανισμένη.

Ευτυχώς τουλάχιστον δεν έγιναν ξευτίλα οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Να έβγαιναν φωτογραφία μπροστά από το Κοινωνικό Κατάστημα. Φωτογραφία που θα έκανε το γύρο της Ελλάδας. Εκεί η ΠΑΕ θα γινόταν ακόμη πιο πολύ ρεζίλι.

Το γεγονός διαφημίστηκε από το Δήμο Καβάλας, με λάθος τρόπο. Θα μπορούσαν οι σακούλες να είχαν πάει στα αποδυτήρια απευθείας. Φυσικά αυτό δεν αλλάζει το κλίμα. Είναι όλα αυτά μια τραγωδία, στην ιστορία του συλλόγου.

*Σιμιτσής: « Ταλαιπωρημένοι οι παίκτες του ΑΟΚ»

Ο Δήμαρχος Καβάλας πριν κάνει δηλώσεις στις κάμερες από το Κοινωνικό Κατάστημα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Τσοκτουρίδη.

Στη συνέχεια ο Κωστής Σιμιτσής τόνισε: « Ύστερα από τα δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες για την κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΟΚ και συγκεκριμένα ότι οι παίκτες έμειναν ουσιαστικά χωρίς Πασχαλινό γεύμα στο τραπέζι τους, ευαισθητοποιηθήκαμε στο Δήμο Καβάλας και σε συνεννόηση με την διαπαραταξιακή επιτροπή που διαχειρίζεται το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, αποφασίσαμε να διανύουμε στους παίκτες και στους υπαλλήλους της ομάδας μας, τη σακούλα με τα τρόφιμα που διανέμουμε και στους απόρους της πόλης μας. Αυτό γίνεται κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους για παιδιά που είναι από άλλα μέρη της πατρίδας και του κόσμου.

Δεν είναι Καβαλιώτες τα περισσότερα παιδιά, οι περισσότεροι παίκτες. Κατά συνέπεια για ανθρωπιστικούς και μόνο λόγους, ενδιαφερθήκαμε να συνεισφέρουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους οι οποίοι γυμνάζονται και καταναλώνουν θερμίδες, ταλαιπωρούνται στα γήπεδα, για το καλό και την ανάδειξη της πόλης. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια ενόχληση εκ μέρους της ΠΑΕ και για να μη δώσουμε αρνητική δημοσιότητα συνεννοήθηκα με τον πρόεδρο κ. Τσοκτουρίδη, ο οποίος έδωσε εντολή να μην έρθουν εδώ οι παίκτες, να στείλουμε εμείς τις σακούλες στο «Ανθή Καραγιάννη» και εκεί να διανεμηθούν από τη διοίκηση της ΠΑΕ . Αυτό και για να μην υπάρχει αρνητική δημοσιότητα τέτοιες μέρες που γίνεται και μια διαπραγμάτευση για τις μετοχές. Η φιλανθρωπική διάθεση και η διάθεση συνεργασίας του κοινωνικού παντοπωλείου όλου του Δήμου Καβάλας υπάρχει, είναι αμείωτη και μακάρι η ομάδα μας να πάει καλύτερα από εδώ και πέρα.

Δε είδα το δελτίο τύπου του Δήμου. Το δελτίο τύπου προαναγγέλλει συνήθως ένα γεγονός και δε νομίζω ότι είχαμε τη διάθεση να παραστήσουμε οτιδήποτε η να κάνουμε σόου. Εδώ έρχονται άνθρωποι ταλαιπωρημένοι και βεβαίως τέτοιους θεωρούμε και εμείς τους επαγγελματίες παίκτες της ΠΑΕ ΑΟΚ. Διαβάζουμε από σας ότι είναι απλήρωτοι, ότι το Πασχαλινό τραπέζι ήταν άδειο και ότι φύγανε χωρίς να έχουν κάποια βοήθεια. Εμείς είπαμε ότι άνθρωποι οι οποίοι προβάλουν την Καβάλα και αναδεικνύουν την πόλη και στηρίζουν στα πόδια τους, στις πλάτες τους μια πολύ μεγάλη ιστορία, πρέπει παίκτες και παράγοντες να την τιμήσουνε. Ελάχιστος φόρος τιμής για τους ανθρώπους που περνάνε δύσκολες μέρες, είναι αυτό που κάνουμε και τους αντιμετωπίζουμε με συναισθήματα αγάπης και φιλανθρωπίας. Ο Δήμος Καβάλας δεν επιτρέπεται να συμμετέχει ούτε σε ΠΑΕ ούτε σε ΚΑΕ.

Απαγορεύεται από το δημοτικό κώδικα. Κατά συνέπεια μόνο προσωπικά ως Κωστής Σιμιτσής θα μπορούσα να βοηθήσω σε μια μεταβίβαση μετοχών. Ο Δήμος όμως και οι Δημοτικές επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται. Σημασία έχει οι παίκτες μας λίγο να στυλωθούν και να βοηθηθούν από την Καβαλιώτικη κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να θίξουμε κανέναν. Θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε. Ακόμη και στη μεταβίβαση των μετοχών, βοηθήσαμε και πέρσι. Είμαστε διπλά στο πλευρό της ομάδας. Ο ΑΟΚ έχει μια μεγάλη δυναμική. Είναι πλήγμα που η ομάδα έπεσε στην Α2 του μπάσκετ αλλά θα τη βοηθήσουμε και θα την υποστηρίξουμε και αυτήν. Ελπίζουμε να υπάρχουν χορηγοί και για τις δυο ομάδες, παρά τις δύσκολες εποχές».

*Αντιδράσεις για ομάδα θυγατρική του ΠΑΟΚ

Χθες το πρωί ήταν έντονες οι αντιδράσεις φιλάθλων του ΑΟΚ, όσον αφορά τα δημοσιεύματα που έφεραν την ΠΑΕ κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να λειτουργεί ως δεύτερη ομάδα του δικεφάλου του βορρά.

Να έχει δανεικούς από τον ΠΑΟΚ, να τους «ψήνει» και μετά αυτοί να φεύγουν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο ΑΟΚ βέβαια σε καμία περίπτωση δε πρέπει να γίνει θυγατρική άλλης ομάδας. Η ιστορία του δεν το επιτρέπει. Ο ΑΟΚ είναι ΑΟΚ.

Αν θέλουν να τη βάλουν σε αυτό το πλαίσιο, καλύτερα να παραιτηθούν. Βέβαια όλα αυτά δεν είναι επίσημα και βασίζονται σε δημοσιεύματα που προήλθαν από τη Θεσσαλονίκη. Δεν αποκλείουμε να υπάρχουν διαφορετικοί όροι συνεργασίας.

Κατά τα άλλα χθες οι παίκτες προπονήθηκαν το απόγευμα, προετοιμαζόμενοι για το ματς της Κυριακής με τη Λάρισα. Δεν υπάρχουν τραυματίες αλλά αυτά με όλα αυτά, το μυαλό μάλλον δεν είναι στο… τόπι.

 

 

Διαβάστε επίσης