ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΗ 2013

Το νερό της Νικήσιανης, της Γεωργιανής και του Αγίου Χριστοφόρου δημιουργεί κλίμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Π.Ε. Καβάλας και την ΔΕΥΑ Παγγαίου. Με απόφαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς απαγορεύει την χρήση του νερού λόγω μετρήσεων που δείχνουν υψηλό ποσοστό αρσενικού. Η ΔΕΥΑ Παγγαίου παρουσιάζει δικές της αναλύσεις όπου το αρσενικό βρίσκεται κάτω από το επιτρεπτό όριο. Στην μέση αυτής της διαφωνίας βρίσκονται οι πολίτες των ίδιων περιοχών που πραγματικά δεν ξέρουν ποιόν να πιστέψουν και τι να κάνουν. Στην Αθήνα θα βρίσκονται από το πρωί οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για το γνωστό θέμα των δανείων που έχουν την εγγύηση του δημοσίου. Μαζί με τα Επιμελητήρια στην Αθήνα θα είναι σήμερα ο Άρης Γιαννακίδης και ο Κωστής Σιμιτσής. Χθες ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Χρυσούπολη και την Καβάλα όπου ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ. Παραμένει αισιόδοξος για το έργο της Γεωθερμίας, ανακοίνωσε επιπλέον χρηματοδότηση 170 εκ ευρώ ώστε να μπουν στο ΕΣΠΑ κι άλλα έργα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Στο νέο λιμάνι της Καβάλας βρίσκεται από χθες εμπορικό πλοίο με σημαία Καμπότζης. Απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Η υπόθεση θα κριθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης αδειοδότησε χθες δύο νέους μεγάλους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στην ΒΙΠΕ Καβάλας. Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης απάντησε σε επιστολή του Δήμου Καβάλας επιβεβαιώνοντας ότι οι νέες Γαλάζιες Σημαίες θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα. Εξελίσσονται κανονικά τα προγράμματα ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ δήλωσε χθες ο διευθυντής της ΑΝΚΑ Μιχάλης Σκορδάς. Το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη εκδήλωση του ΚΚΕ για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για την ίδια επέτειο πρόγραμμα εκδηλώσεων το πρωί, με ευθύνη της Π.Ε. Καβάλας. Στο κτίριο της Παλιάς Μουσικής γίνεται το πρωί συνάντηση συμμετεχόντων σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Επικεφαλής όσων μετέχουν στο πρόγραμμα είναι ο Δήμος Καβάλας. Στην Γαληψό θα είναι το πρωί οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Αθήνας που μίλησαν χθες στη Θάσο για το λάδι της περιοχής. Συνεδριάζει την Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

 

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος εμφανίζεται το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στην παράσταση «Γαλιλαίος». Το απόγευμα στις Κρηνίδες χοροί και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα, εκδήλωση της Πολιτιστικής Στέγης Κρηνίδων. Στο ΤΕΙ Καβάλας θα γίνει στις 18 Μάη το 3ο φεστιβάλ Χιπ Χοπ μουσικής. Στις 8.30 το απόγευμα στο στέκι Σήματα Καπνού προβάλλεται αντιφασιστική ταινία.

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με δηλώσεις που έκανε χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχίζει να έχει σχέση με τον ΑΟΚ η οικογένεια Ψωμιάδη. Χωρίς την παρουσία παικτών και εκπροσώπων της ΠΑΕ ο κ. Σιμιτσής ανακοίνωσε χθες την στήριξη στην ομάδα από πλευράς Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στην Καβάλα για ιδιωτικούς λόγους βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Ζήσης Βρύζας. Ηττήθηκε χθες η Ένωση από τον Παναθηναϊκό. Τελικό σκορ 95-73. 20 πόντους πέτυχε ο Κόλεμαν.

 

 

Διαβάστε επίσης