• 20 Μαΐου 2024,

Αναβλήθηκε η δίκη των 9 αγροτών

 Αναβλήθηκε η δίκη των 9 αγροτών

Αναβλήθηκε για το φθινόπωρο δίκη εννέα αγροτών του Νομού Καβάλας, που επρόκειτο να εκδικασθεί χθες στο μονομελές. Η αναβολή δόθηκε λόγω απουσίας ορισμένων από τους κατηγορούμενους.

Επρόκειτο για υπόθεση που αφορούσε τις προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις στο Δήμο Καβάλας, ειδικότερα αυτές του 2009.

Περίπου πενήντα αγρότες απ΄ όλο το νομό συγκεντρώθηκαν το πρωί στο δικαστήριο για συμπαράσταση των συναδέλφων τους κατηγορούμενων.

Ο Θέμης Καλπακίδης πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας, είπε τα εξής:

 

«Είμαστε από τον Αγροτικό Σύλλογο Νομού Καβάλας. Κάποιοι συνάδελφοι δικάζονται για υποτιθέμενο κλείσιμο δρόμου, που έγινε το 2009, στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Κάτι το οποίο δεν ισχύει φυσικά. Αυτό που είναι αλήθεια, είναι ότι το θύμα θα πληρώσει και το λογαριασμό του θύτη, γιατί συνεχώς μας τάζουνε διάφορα και δεν τα κάνουνε και διαμαρτυρόμαστε για όλα αυτά, που δεν πραγματοποιείται τελικά τίποτα, τότε γινόμαστε θύματα.

Για όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία μας δημιουργούνε προβληματισμό».

ΕΡ: Σήμερα το πρωί για συμπαράσταση των εννέα κατηγορούμενων ήταν αρκετοί αγρότες;

ΑΠ: «Ήταν αρκετοί αγρότες, οι οποίοι τελικά αποχώρησαν γιατί η δίκη πήρε αναβολή, για τις 25 Νοεμβρίου 2013 και θα περιμένουμε να εκδικασθεί η υπόθεση αυτή, στο διάστημα εκείνο».

 

Διαβάστε επίσης