Αναβλήθηκε η συζήτηση – Για την αίτηση θεραπείας της JUMBO A.E.E.

 Αναβλήθηκε η συζήτηση – Για την αίτηση θεραπείας της JUMBO A.E.E.

Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας Παναγιώτη Αρσονιάδη παρόντα και με την Αλέκα Τεκέογλου να αντικαθιστά τον απόντα πρόεδρο κι αντιδήμαρχο Τάσο Χατζηαναστασίου, συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή Ποιότητας του δήμου Καβάλας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο νομικός σύμβουλος Νίκος Κακουλίδης. Με ιδιαίτερη ευκολία εγκρίθηκαν τα πρώτα θέματα της ημερήσιας διατάξεως και συγκεκριμένα:

• Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ζεστής και κρύας κουζίνας) ιδιοκτησίας ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΣ του Γεωργίου σε κτίσμα που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Λυδίας του Δήμου Καβάλας.

• Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ιδιοκτησίας ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ του Χαράλαμπου σε κτίσμα που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεώνα (περιοχή Σταυρός) του Δήμου Καβάλας.

• Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 71/2012 απόφασης περί χορήγησης προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΛΙΑΝΙΚΩΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΩΠΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΩΝ, ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ, ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΚΑΟ, ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΩΤΩΝ» ιδιοκτησίας ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και Παναγιώτη σε κτίσμα που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

• Ανάκληση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ – ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΟΠΩΛΕΙΟΥ – ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΟΥ ιδιοκτησίας ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεώνα (περιοχή Σταυρός) του Δήμου Καβάλας.

 

Εκ των πραγμάτων αναμενόταν περισσότερη συζήτηση για το τελευταίο θέμα «Διαβίβαση αίτησης θεραπείας της εταιρείας JUMBO A.E.E. που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας».

Εισήγηση ωστόσο από τη νομική υπηρεσία του δήμου δεν υπήρξε, έτσι η κ. Τεκέογλου εισηγήθηκε την αναβολή του θέματος. Ο Νίκος Κακουλίδης αποφάνθηκε ότι λόγω σοβαρότητας του θέματος και λόγω ζητημάτων αθέμιτου ανταγωνισμού που θέτουν οι επαγγελματίες της Καβάλας, η επιτροπή επιβάλλεται να εξετάσει την αίτηση θεραπείας και να μην αναβάλλει τη συζήτηση. Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης βασιζόμενος στην απόφαση της Διεύθυνσης Υγιεινής ζήτησε από τον δήμο να πράξει όσα προβλέπει ο νόμος,

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι λόγω αδείας του αρμοδίου υπαλλήλου της πολεοδομίας δεν κατάφεραν να εξασφαλισθούν να απαιτούμενα έγγραφα και κατ’ επέκταση δεν κατατέθηκε και η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας. Το σύνολο του καταστήματος δε δύναται να σφραγισθεί αλλά να αποκλεισθεί μόνο το επίμαχο κομμάτι όπου πωλούνται τα απαγορευμένα προϊόντα, με διακριτικές κορδέλες. Η αίτηση θεραπείας όμως που κατατέθηκε στην επιτροπή του δήμου και στην υπηρεσία της αποκεντρωμένης διοίκησης ουσιαστικά αναστέλλει την αρνητική απόφαση.

Η κορδέλα θα έπρεπε να είχε μπει ήδη, σημείωσε ο Νίκος Κακουλίδης, ώστε να σιγουρευτεί η κοινωνία ότι το κράτος και οι νόμοι συνεχίζουν να λειτουργούν. «Εάν επιμείνουμε σήμερα στην άρνησή μας τότε διόλου απίθανο να εμπλέξουμε αύριο το δήμο σε περιπέτειες και να αντιμετωπίσουμε την επιβολή προστίμου», παρατήρησε ο κ. Σιμιτσής. Προσπάθειες θα καταβληθούν προκειμένου να προγραμματισθεί νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ερχόμενη Δευτέρα ώστε το ζήτημα επιτέλους να τακτοποιηθεί.

 

=

 

Διαβάστε επίσης