• 18 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Τουλάχιστον 2.000 Βούλγαροι τουρίστες αναμένονται στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να κάνουν σύντομες διακοπές για την Πρωτοχρονιά. Τα δωμάτια σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία της πόλης είναι «κλεισμένα». Λόγω της αυξημένης ζήτησης όποια ελεύθερα υπάρχουν θα «κλείσουν» κι αυτά από Βούλγαρους εκδρομείς. Οι πρώτες αφίξεις αναμένονται από αύριο. Οι Βούλγαροι θα βρίσκονται στην Καβάλα ως την Τετάρτη 2 Γενάρη. Με απόφαση του χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ έδωσε νέα τρίμηνη παράταση σε εμπόρους λαϊκών αγορών για να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 40 περίπου έμποροι λαϊκών αγορών από την Καβάλα πρέπει στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ως τον Μάρτιο να λύσουν αυτή την εκκρεμότητα. Διαφορετικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές του Νομού. Πολύ σύντομα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας θα εκδώσει ανακοίνωση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την ενοικίαση του ισόγειου καταστήματος στην πλατεία. Υπάρχουν ήδη 3 προτάσεις από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Άγονος ήταν ο πρώτος διαγωνισμός για την εκτέλεση έργου ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Η δημοπράτηση του έργου θα ξαναγίνει, το πρώτο 15νθήμερο του Γενάρη. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς θα επισκεφθούν το πρωί το εργοστάσιο των λιπασμάτων. Εκεί θα έχουν συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων. Μάλλον σήμερα θα υπογραφεί η νέα σύμβαση εργασίας.

 

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ τα δημοτικά συμβούλια Νέστου-Παγγαίου- Καβάλας. Νέα μείωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας, περίπου κατά δύο εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα συνεδριάζει και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Την Δευτέρα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητηθεί το θέμα του καταστήματος Τζάμπο. Αγρότες και από τον Νομό Καβάλας θα αποζημιώσει ως την Δευτέρα ο ΕΛΓΑ. Αυξημένη είναι η κίνηση στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου. Πολίτες και επαγγελματίες καταθέτουν πινακίδες αυτοκινήτων, θέτοντας αυτά σε ακινησία. Μέσω DNA θα επιδιωχθεί να βρεθεί η ταυτότητα του πτώματος που τα Χριστούγεννα ξέβρασε η θάλασσα στην περιοχή του Καρνάγιου. Η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας θα επισκεφθεί σήμερα το Πουλίδειο Γηροκομείο και την Παιδόπολη.

 

Μουσική εκδήλωση με την Γιώτα Νέγκα σήμερα το βράδυ στις 9 στο Όσκαρ. Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων στην πλατεία. Αύριο Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Πολύστυλο. Ο Δήμος Καβάλας αρχίζει από σήμερα εκστρατεία συγκέντρωσης παιχνιδιών και βιβλίων, που θα μοιράσει μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου. Την Κυριακή το απόγευμα στην Στέγη μετάδοση όπερας από το Μόναχο. Θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. 1.800 μπουκάλια μπύρας δημιούργησαν ένα διαφορετικό, εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κατάστημα Friends Kafe στην οδό Φιλίππου στο κέντρο της Καβάλας. Η ζωγράφος Κλάρα Φαντίνι δωρίζει μεγάλο αντιρατσιστικό της έργο στην Π.Ε. Καβάλας. Το έργο θα εκτεθεί στον δεύτερο όροφο του Διοικητηρίου.

 

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές Ντομί, Κάργας και Παπαδόπουλος προωθήθηκαν στους επαγγελματίες του ΑΟΚ. Λύθηκε το συμβόλαιο του Ποσίνκοβιτς. Το Σάββατο 5 Γενάρη στις 5 το απόγευμα η Ένωση παίζει στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

 

 

Διαβάστε επίσης