Ανακοίνωση για την κατάληψη Δ.Ο.Υ. Θάσου

 Ανακοίνωση για την κατάληψη Δ.Ο.Υ. Θάσου

Οργανώνονται οι φορείς της Θάσου ώστε από αύριο το πρωί να προχωρήσουν σε κατάληψη της εφορίας στο νησί και να προστατεψουν μ’ αυτό τον τρόπο τη λειτουργία της. Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου να συζητήσει για να πάρει απόφαση γι’ αυτό το θέμα. Να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, να συμμετάσχει στο συντονισμό δράσεων του δήμου ενάντια στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να καταργήσει την εφορία της Θάσου στο πλαίσιο των ενοποιήσεων των οργανισμών σε όλη την Ελλάδα.

Την Κυριακή το απόγευμα έγινε στο Λιμένα συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων στο θέμα όπου η συντονιστική επιτροπή αγώνα για την αποτροπή κατάργησης της εφορίας στη Θάσου αποτελείται από 11 άτομα κατέληξε στο ακόλουθο κείμενο – δελτίο τύπου:

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την αποτροπή κατάργησης της εφορίας Θάσου μετά από την τελευταια συνάντηση που είχε με φορείς, σωματεία και επαγγελματίες του νησιού, με αποκλειστικό θέμα τη διακοπή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Θάσου και την εγκατάστασή της στην πόλη της Καβάλας, έλαβε σοβαρά υπόψη της τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά στοιχεία όπως οι 17.000 φορολογούμενοι, οι 5.300 επιχειρήσεις και τα 15.000.000 ευρώ ετήσιων εσόδων από τη Θάσο που αποτελούν σημαντικά οφέλη για τα δημοσιονομικά της χώρας. Επιπλέον έλαβε υπόψη τις δυσκολίες μετακίνησης το αυξημένο κόστος που θα αντιμετωπίσουν οι δημότες της Θάσου από την αναγκαστική μετάβασή τους στην πόλη της Καβάλας για διεκπεραίωσή φορολογικών τους υποθέσεων και το γεγονός ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων θα παρέχει υποβαθμισμένες και σχεδόν ανύπαρκτες υπηρεσίες στον φορολογούμενο πολίτη… έτσι η επιτροπή καταλήγει στα εξής: Δηλώνει ότι δεν διαπραγματεύεται, είναι ανυποχώρητη όσον αφορά την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Θάσου όχι μόνο όπως είναι σήμερα, αλλα ζητώντας την αναβάθμιση των υπηρεσιών της. Για όλους λοιπόν τους προαναφερθέντες λόγους η συντονιστική επιτροπή αγώνα καλεί την τοπική κοινωνία του νησιού σε συγκέντρωση και έντονη διαμαρτυρία την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί έξω από την εφορία για να φωνάξουμε ένα βροντερό όχι στην γενικότερη απαξίωση του νησιού. Απαιτούμε από την ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του νομου Καβάλας γενικότερα, να πάρουν θέση και να δείξουν έμπρακτα την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας».

 

Διαβάστε επίσης