• 19 Μαΐου 2024,

Ανακοίνωση για τις νέες εκλογές απο το ΕΥΚ

 Ανακοίνωση για τις νέες εκλογές απο το ΕΥΚ

Δημοσιεύθηκε χθες στον τοπικό τύπο η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για τις εκλογές που πραγματοποιεί στο τέλος του μήνα.

Οι εκλογές γίνονται στην έδρα του εργατικού κέντρου, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, από τις 6.00 το απόγευμα, μέχρι και τις 11.30 το βράδυ.

Πρώτο θέμα της εκλογικής γενικής συνέλευσης, η νομιμοποίηση αντιπροσώπων.

Σε περίπτωση που το διοικητικό συμβούλιο αρνηθεί τον εφοδιασμό δελτίου συνέδρου σε κάποιον αντιπρόσωπο, τότε θα εφαρμοσθεί το άρθρο 16 παράγραφος 4 του καταστατικού. Αυτό το θέμα με την ειδική αυτή αναφορά έχει να κάνει με το σωματείο των ηλεκτροτεχνιτών το οποίο διεγράφη αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Σήμερα ή το αργότερο αύριο, το σωματείο θα καταθέσει ένσταση επί της διαδικασίας διαγραφής του, καθώς ουδέποτε κλήθηκε σε απολογία. Το συγκεκριμένο σωματείο παρακολουθεί στενά τη διαδικασία κι αν διαπιστώσει ότι είναι αποκλεισμένο από τις εκλογές, τότε θα τις προσβάλει νομικά. Κατά άλλα η ανακοίνωση για την εκλογική γενική συνέλευση έχει όλες τις συνηθισμένες λεπτομέρειες. Δηλαδή δεύτερο θέμα της γενικής συνέλευσης είναι η εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, στη συνέχεια εκλογές για νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο, 5μελούς εξελεγκτικής επιτροπής, εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, κ.λ.π.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, υποψηφιότητες για τις εκλογές στο εργατικό κέντρο, γίνονται δεκτές στο γραφείο της προέδρου, μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, 6.00 ώρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του καταστατικού, αποκλείεται του συνεδρίου κάθε αντιπρόσωπος σωματείου, που δεν έχει καταβάλει τις εισφορές του. Κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να έχει μαζί του ή το βιβλιάριο ασθενείας ή άλλου ταμείου στο οποίο υπάγεται, για να μπορεί να ψηφίσει.

Την ανακοίνωση για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο, υπογράφουν η πρόεδρος Αγαθή Βαξεβάνη και η γενική γραμματέας.

 

 

Διαβάστε επίσης