• 20 Μαΐου 2024,

Ανακοίνωση εργαζομένων ΔΕΥΑΚ

 Ανακοίνωση εργαζομένων ΔΕΥΑΚ

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μία συστηματική προσπάθειες Γκεμπελισμού σε ορισμένες ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα. Εντέχνως γίνεται προσπάθεια σπίλωσης των εργαζομένων, με δημοσιεύματα πονηρά και φυσικά με όλο αγαθές προθέσεις. Υπάρχει προσπάθεια συγκεκριμένης μερίδα δημάρχων ώστε να δημιουργηθεί κλίμα κατά των εργαζομένων και των ΔΕΥΑ, με στόχο φυσικά να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και την παράδοση του νερού σε ιδιωτικά χέρια και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Επειδή ο πολιτικός τους χρόνος πλέον τελειώνει, κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εφαρμόσουν τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις.

Επίσης ως προς το θέμα των τελευταίων εξελίξεων και τις θέσεις της επιχείρησης μέσω του Προέδρου της Επιχείρησης και του Διευθύνοντος Συμβούλου του, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

1)Μπορεί να επικαλούνται ότι δε γνώριζαν ότι μέσα στο μήνα θα γίνει η εκδίκαση της προσφυγής μας, εμείς ξέρουμε ότι γνωρίζανε, το μονο που καταφέρνουν είναι να δίνουν «διαπιστευτήρια».

2)Ενημερώνουμε ότι μόνοι μας προσφύγαμε σε δικηγόρο για επίλυση όχι μόνο της μισθοδοσίας μας, αλλά και για τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Γιατί δε βγαίνουν να πουν ότι αυτή η εφαρμογή στραγγαλίζει τη λειτουργία της επιχείρησης και ανοίγει το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων;

3)Γνωρίζετε πλέον ότι οι όσες επιχειρήσεις είναι προβληματικές θα τίθεται θέμα κλεισίματός τους. Άρα απαιτούμε χρηστή και σωστή διοίκηση. Φυσικά και δε θα κάνουμε μαζί διοίκηση, αλλά θα κάνουμε το αυτονόητο. Σας πληροφορούμε ότι από εδώ και στο εξής θα απευθυνόμαστε στην κοινωνία με δελτία τύπου, όπου θα κάνουμε γνωστές τις όποιες αποφάσεις, είτε είναι σε επίπεδο έργων (διαφήμιση του έργου της ΔΕΥΑ), είτε σε θέματα αναθέσεων, είτε σε θέματα προσλήψεων, είτε σε θέματα εξωτερικών συνεργατών – μπλοκάκια κλπ.

4)Το ίδιο θα ισχύει και για τις θέσεις των μελών των παρατάξεων που βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ.

5)Κάποτε ήμασταν ναυαρχίδα και διαμάντι.

Με εκτίμηση στα ΜΜΕ και στο έργο που διατελούν

Το Σωματείο εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ.

 

Διαβάστε επίσης