• 10 Μαΐου 2024,

5 κενά καθηγητών στο Ειδικό Γυμνάσιο

 5 κενά καθηγητών στο Ειδικό Γυμνάσιο

Το ειδικό γυμνάσιο Καβάλας λειτουργεί φέτος 2η χρονιά. Στεγάζεται σε χώρο της ιεράς μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη Νέα Καρβάλη, κοντά στο προσκύνημα του Αγίου Γρηγορίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αφορμή την ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, όμως έγινε γνωστό ότι το ειδικό γυμνάσιο έχει ακόμη και σήμερα πέντε κενά εκπαιδευτικών. Τα κενά αυτά αισιοδοξεί ο Γιώργος Χεριστανίδης ότι θα καλυφθούν μέχρι την περίοδο των εορτών μέσα από χρήματα του ΕΣΠΑ. Σε διαφορετική περίπτωση αναγνωρίζει ο Γ. Χεριστανίδης το σχολείο θ΄ αναγκαστεί να συγχωνεύσει τα τμήματά του και ουσιαστικά να υπολειτουργεί.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να καλυφθούν τα πέντε κενά που υπάρχουν, ενώ ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είπε ότι το σχολείο λειτουργεί με τη συμβολή της κοινωνίας και μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να μην το ξεχνούν και να κάνουν δωρεές συχνά για τη λειτουργία του.

Στην ομιλία προς την έναρξη της γιορτής ο διευθυντής του σχολείου Κυριάκος Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Σας καλωσορίζω στη γιορτή του ΕΕΕΕΚ Καβα΄λας για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ.

Οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν συχνά την έννοια της επετείου και του εορτασμού. Βέβαια δε θα πρέπει να λησμονούμε ότι στην πλειοψηφία τους οι Παγκόσμιες Ημέρες λειτουργούν ως υπενθύμιση και συνάμα ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας σε κοινωνικά ζητήματα.

Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης τόσο των δικαιωμάτων, όσο και των δυνατοτήτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης, τούτη η ημέρα αποτελεί αρχή της διεκδίκησης για ισότιμη θέση στην κοινωνία, για προσβασιμότητα, για διασφάλιση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού, για την καταπολέμηση των διακρίσεων και άρση των αποκλεισμών.

Το σχολείο μας παρά τις αντιξοότητες καταφέρνει να αντιμετωπίζει την κάθε μέρα με πείσμα και δύναμη, κόπο, φροντίδα αλλά και θέληση. Με το πείσμα και το χαμόγελο τα εμπόδια ξεπερνούνται και μετατρέπονται σε όχημα επιτυχίας και καταξίωσης. Ο κάθε μαθητής μας είναι ένας καθημερινός πρωταγωνιστής και νικητής της ζωής.

Έτσι λοιπόν η σημερινή μας εορτή με τον τίτλο «Οι φίλοι δε μετράνε χρωμοσώματα» αποτελεί ένα μήνυμα για σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην ίση συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στο θεμελιώδες δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες, την ισοτιμία και ισονομία.

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης