• 19 Μαΐου 2024,

Ανακοινώσεις του Δημάρχου Νέστου

 Ανακοινώσεις του Δημάρχου Νέστου

Διαδοχικά δελτία τύπου εξέδωσε το απόγευμα και το βράδυ της περασμένης Δευτέρας αλλά και χθες το πρωί, ο νέος δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το δελτίο τύπου που αφορά τις ανακοινώσεις του κ. Τσομπανόπουλου, στην έναρξη της συνεδρίσης του δημοτικού συμβουλίου Νέστου, που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή. Τα δελτία τύπου αναφέρουν τα ακόλουθα:

Σήμερα στη Λεκάνη

Σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Νέστου θα βρεθούν στη Λεκάνη προκειμένου να συναντήσουν τα τοπικά συμβούλια του πρώην δήμου Ορεινού καθώς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής προκειμένου να συζητήσουν το σοβαρό ζήτημα του καταρροϊκού πυρετού παρουσία κτηνιάτρου και γεωπόνου.

Για τα σχολεία Πέρνης – Γραβούνας

Συνάντηση με τους βουλευτές του νομού Καβάλας ζήτησε αυτή τη βδομάδα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος στο γραφείο του προκειμένου να βρεθεί λύση για το θέμα που προέκυψε με τα σχολεία Πέρνης -Γραβούνας

Στο Χρυσοχώρι

Την Κυριακή το πρωί ο Δήμαρχος Νέστου παραβρέθηκε στο Χρυσοχώρι , τόπος καταγωγής του, στη λειτουργία του ναού του χωριού εν’ όψη της εορτής της Υψώσεως του τιμίου Σταυρού, όπου ο ιερέας του επιφύλαξε στο τέλος μια τιμητική στιγμή αφού εξήρε την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια προς τους συγχωριανούς του ενώ του δώρισε μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και του ευχήθηκε εκ μέρους όλων των συγχωριανών καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον ιερέα για τη μεγάλη τιμή και υποσχέθηκε στους συγχωριανούς του πως θα είναι δίπλα τους κι από τη νέα του θέση. Το προηγούμενο βράδυ , παραμονή της γιορτής , ο δήμαρχος με πολλούς συμβούλους και συνεργάτες παραβρέθηκαν στον εσπερινό της γιορτής του ναού, ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας της Υψώσεως .που τη συνόδευσε η φιλαρμονική του Δήμου και πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, ο δήμαρχος πήρε το λόγο χαιρετώντας τους παρευρισκόμενους ενώ βράβευσε τους επιτυχόντες μαθητές του χωριού του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ αυτών και του μικρού του γιου Κωνσταντίνου που εισήχθη στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το 1ο Δημοτικό συμβούλιο με 23 θέματα σε ημερησία διάταξη και 4 έκτακτα. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ. Πολλοί δημότες μας παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα αυτή διαδικασία δια ζώσης.
Τα περισσότερα θέματα του Δ.Σ. αφορούσαν την τοποθέτηση διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα και σε διάφορες επιτροπές.
Ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλοςπριν την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε το σώμα , καταγγέλοντας παράλληλα την πρώην διοίκηση για εγκατάλειψη του δήμου τους τελευταίους μήνες της θητείας της. Συγκεκριμένα:
1) Κατηγόρησε τον κ. Μιχαηλίδη ότι έβαλε ταφόπλακα στην τεχνική υπηρεσία του δήμου καθώς και στην υστεροφημία του, υπογράφοντας 17 συνολικά μετακινήσεις υπαλλήλων αποψιλώνοντας τον δήμο.
2) Αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη συνένωση των δύο σχολείων Πέρνης – Γραβούνας ζητώντας απ’όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ν’αναλάβουν τις ευθύνες τους και υποσχέθηκε ν’ αναθέσει σε εξωτερικό συνεργάτη (πολιτικό μηχανικό) τη μελέτη για στατική επάρκεια του κτηρίου.
3) Κατηγόρησε την πρώην πρόεδρο της ΕΥΝΕΣΤΕΙΑΣ κ.Γατούλα για την ανεύθυνη στάση της να μεταφέρει τον 1ο παιδικό σταθμό Χρυσούπολης στο νέο κτήριο το οποίο μέχρι σήμερα στερείται ηλεκτρικού ρεύματος , τηλεφωνικής σύνδεσης, αποχέτευσης ενώ ο αύλειος χώρος δεν έχει διαμορφωθεί κατά πως πρέπει. Μάλιστα ο κ. Τσομπανόπουλος παρουσίασε φωτογραφίες του παιδικού από την τελευταία νεροποντή που το κτήριο θύμιζε σκηνή από την ταινία του Θ.Αγγελόπουλου Το μετέωρο βήμα του πελαργού…ή και του παιδικού. Ανάλογη πολιτική ακολουθήθηκε και για το νέο Γυμνάσιο το οποίο ακόμη και σήμερα είναι ένα εργοτάξιο. Οι πλακέτες όμως με το όνομα Μιχαηλίδη πρόλαβαν να μπουν.
4)Αναφερόμενος στο πολυδιαφημιζόμενο ταμειακό υπόλοιπο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου , επικαλούμενος τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου , απέδειξε ότι όχι μόνο δεν υφίσταται , αντίθετα παρουσιάζει και αρνητικό πρόσημο στην εξόφληση των χρεών του δήμου! Τα στοιχεία στη διάθεση όλων των πολιτών.
5) Αναφερόμενος στη Β/μια σχολική επιτροπή ο δήμαρχος Νέστου είπε ότι θα ζητήσει ενδελεχή οικονομικό έλεγχο , διότι ζητώντας από τον πρώην πρόεδρο να του παρουσιάσει την οικονομική κατάσταση της επιτροπής , δεν εμφανίστηκε ποτέ αντιθέτως στις 12 Σεπτεμβρίου , τελευταία ημέρα της θητείας του, εξόφλησε υποχρεώσεις ΔΕΚΟ , δημοσίου και προμηθευτές συνολικού ποσού 25000 ευρώ επιβαρύνοντας την επιτροπή και τον δήμο με τεράστιες προσαυξήσεις ενώ είχε στη διάθεσή του τα αντίστοιχα χρήματα από το Μάιο του 2014 τα οποία είχαν αναληφθεί από τότε από τον λογαριασμό της τραπέζης!!!

Διαβάστε επίσης