• 19 Μαΐου 2024,

Αναλαμβάνουν καθήκοντα Βαγενάς – Μπαντίκος

 Αναλαμβάνουν καθήκοντα Βαγενάς – Μπαντίκος

Την προσεχή Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα στο διοικητήριο της Καβάλας, στον 5ο όροφο, οι δύο νέοι προϊστάμενοι εκπαίδευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για μία αλλαγή, αυτή της πρωτοβάθμιας, αφού στη δευτεροβάθμια συνεχίζει τη θητεία του ο Απόστολος Βαγενάς.

Όλο τον Ιανουάριο προηγήθηκαν σχετικές διαδικασίες όπως προβλέπονταν από το υπουργείο. Ο Απ. Βαγενάς εξασφάλισε τη θέση του προϊσταμένου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θέση στην οποία βρίσκεται ήδη ενάμιση χρόνο, για τα επόμενα δύο ή τέσσερα χρόνια.

Στη διαδικασία που έγινε δεν αμφισβητήθηκε το προβάδισμά του. Ήταν καθοριστική η ψηφοφορία μεταξύ των διευθυντών και υποδιευθυντών γυμνασίων και λυκείων, καθώς το αποτέλεσμα της ήταν ξεκάθαρα υπέρ του. Δεν υπήρξε καμιά ένσταση επί της διαδικασίας κι έτσι ο Απ. Βαγενάς χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζει τη θητεία του στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την προσεχή Δευτέρα.

Αντίθετα υπάρχει αλλαγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού στη θέση του κ. Γιώργου Κουράκου αναλαμβάνει νέος προϊστάμενος ο Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Ο κ. Μπαντίκος κατάγεται από την Καβάλα. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν ως σχολικός σύμβουλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Ξάνθης. Η θητεία του όπως και του Βαγενά θα είναι δύο ή τέσσερα χρόνια.

Ο κ. Μπαντίκος κυριάρχησε άνετα στη διαδικασία που προηγήθηκε, η οποία δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν. Το γεγονός έχει τη σημασία του καθώς σε άλλες περιπτώσεις άλλων νομών υπήρξαν και καταγγελίες συλλογικών οργάνων και ενστάσεις.

 

Διαβάστε επίσης