• 19 Μαΐου 2024,

Αναπληρωτές μετά τις εκλογές

 Αναπληρωτές μετά τις εκλογές

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό την περασμένη Παρασκευή, οι μαθητές επανήλθαν σήμερα στα σχολεία, οι περισσότεροι έχοντας παραλάβει από την Παρασκευή τα βιβλία, για την έγκυρη έναρξη των μαθημάτων. Οι μαθητές βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την εβδομάδα.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν και υπάρχουν κενά, μιας και οι αναπληρωτές αν και περιζήτητοι δεν θα εμφανιστούν παρά στο τέλος του μήνα.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας κ. Βαγενάς, περιόδευσε χθες σε γυμνάσια και λύκεια σε όλο το νομό. Όπως είπε την προσεχή Πέμπτη αναμένονται εκπαιδευτικοί για τη 2η φάση των αποσπάσεων. Σήμερα είπε ο κ. Βαγενάς τα κενά αυτά είναι σε ποσοστό 5% περίπου. Παρόλα αυτά τα φέρνουμε βόλτα, συμπλήρωσε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αισιοδοξεί ότι τα προβλήματα θα λυθούν οριστικά με τους αναπληρωτές που στα γυμνάσια και τα λύκεια του νομού Καβάλας αναμένονται, στο καλύτερο σενάριο, αμέσως μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ίδια ή και λίγο χειρότερη είναι η κατάσταση στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργος Κουράκος περιμένει τους αναπληρωτές από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές. Υπάρχουν 65 κενά σε δημοτικά σχολεία, 23 σε νηπιαγωγεία και τουλάχιστον 25 σε καθηγητές αγγλικής γλώσσας.

Ομαλά εξελίχθηκε χθες η εκπαιδευτική διαδικασία στο 1ο δημοτικό σχολείο της Νέας Περάμου, όπου πραγματικά οι μαθητές της Α΄ τάξης μοιράσθηκαν σε δύο τμήματα, για τα οποία έγκαιρα εξασφαλίστηκε 2ος εκπαιδευτικός.

Κατόπιν τούτου γονείς και μαθητές θα πρέπει να συνηθίσουν μία μικρή αναστάτωση αυτή την περίοδο, ελπίζοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κάνει καλά τη δουλειά της με τους αναπληρωτές. Θα υπάρξει νέα κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής κι οι αναπληρωτές θ΄ αρχίσουν να έρχονται την εβδομάδα που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης