• 17 Μαΐου 2024,

Αναποφάσιστη η Α. Τσανάκα – Μιλά για τη ψήφο της και την «Αγία Μαρίνα»

 Αναποφάσιστη η Α. Τσανάκα – Μιλά για τη ψήφο της και την «Αγία Μαρίνα»

Άκαρπη απέβη ως γνωστό η πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των τοπικών φορέων προκειμένου να εξευρεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια για εργασίες στο ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» προκειμένου αυτό να πιστοποιηθεί και να εισπράττει χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ. Η προσπάθεια εξασφάλισης χρημάτων από το δήμο Καβάλας δεν ευδοκίμησε, αφού λόγω του χαρακτήρα του ιδρύματος ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, η δημοτική αρχή δε δικαιούται να το επιχορηγήσει.

Αυτό επισήμανε και η βουλευτής Αλεξάνδρα Τσανάκα, αναφερόμενη στην έλλειψη πιστοποίησης που στέκεται ανασταλτικός παράγοντας για την επιχορήγηση του ιδρύματος από το υπουργείο. Μπορεί σε καβαλιώτικο επίπεδο να είναι γνωστή η τεράστια οικονομική ανάγκη του ιδρύματος και ο χαρακτήρας του που δεν είναι αμιγώς ιδιωτικός, το γεγονός όμως δεν αναγνωρίζεται επισήμως και από την κεντρική εξουσία. Γι’ αυτό εξάλλου κι επιχειρήθηκε η χρηματοδότηση του ποσού των 18.000 ευρώ από την τοπική αυτοδιοίκηση, κάτι που δεν τελεσφόρησε. Η κ. Τσανάκα δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια γνωρίζοντας το πόσο επείγουσα είναι η οικονομική ανάγκη του ιδρύματος.

Αναφορικά με την αποκάλυψη ότι το υπουργείο εθνικής άμυνας αναζητά ιδιώτες επενδυτές ώστε να αξιοποιήσει τα ακίνητα του στρατοπέδου Ασημακοπούλου και του στρατιωτικού αεροδρομίου Αμυγδαλεώνα χωρίς να ζητήσει την άποψη της τοπικής κοινωνίας, η βουλευτής αποφάνθηκε ότι απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις καβαλιώτες βουλευτές είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση τον περασμένο Μάρτιο επί της οποίας ουδέποτε απάντησε ο υπουργός Πάνος Καμμένος. Μάλιστα ερωτήσεις για τα άδεια στρατόπεδα κατέθεσαν τριάντα περίπου βουλευτές αντίστοιχων περιοχών όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η κ. Τσανάκα θα ζητήσει όλα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε τν Τρίτη ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος και δεν απέκλεισε την κατάθεση επίκαιρης ερωτήσεως στη βουλή.

Ομολογώντας ότι δε γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο της συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η Αλεξάνδρα Τσανάκα επιφυλάσσεται να μελετήσει αναλυτικά τα μέτρα κι ακόλουθα να αποφασίσει εάν η ψήφος της θα είναι θετική ή αρνητική. Τα μηνύματα πάντως που εισπράττει η βουλευτής από τους καβαλιώτες ψηφοφόρους της είναι να κρατήσει γερά και να μην υποχωρήσει ούτε βήμα. Οπωσδήποτε όμως το νέο πλαίσιο μέτρων έρχεται να επιβληθεί πάνω σε μια εξαντλημένη οικονομικά και εξασθενημένη κοινωνία.

Διαβάστε επίσης