ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Δίκτυο φυσικού αερίου για οικιακή και επαγγελματική χρήση στις 5 πρωτεύουσες των Νομών της ΑΜΘ υποσχέθηκε χθες, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Δεν εξήγησε πως ακριβώς θα δρομολογηθεί η συγκεκριμένη δράση, ανέφερε συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την ΔΕΠΑ. Λόγω διαφωνίας του με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αντωνιάδη αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Φώτης Καραλίδης και τα άλλα μέλη της Κοινωνικής Συμμαχίας. Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε επίσης και το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών μετά από ερώτηση του Κώστα Μορφίδη.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας ενέκρινε χθες το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο 2015-2018. Προβλέπονται έργα σε όλα τα μεγάλα λιμάνια του Νομού. Η αξιοποίηση των αποθηκών του Τελωνείου θα γίνει σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας. Νέα επιστολή στον Πρωθυπουργό για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ έστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας. Αστυνομική επιχείρηση έγινε χθες στις 6 το απόγευμα στην οδό 7ης Μεραρχίας. Συνελήφθη άνδρας, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μισό κιλό ηρωίνη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε πρόσφατα για έργα «πρασίνου» του Δήμου Καβάλας το 2013 και το 2014 απαλλάσσει των ευθυνών τους τόσο τους αιρετούς όσο και τους δημοτικούς υπαλλήλους. Επιμένει στην πρόταση της να καταργηθεί η δημοτική αστυνομία η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Το θέμα αποσύρθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης αλλά όπως φαίνεται θα επανέλθει με την ίδια εισήγηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά ίδρυση και λειτουργία στην Καβάλα ΤΕΕ ειδικής αγωγής κατέθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Έργο στεγάνωσης του δώματος του κτιρίου της δημοτικής αγοράς θα υλοποιήσει με δικά της χρήματα η Δημωφέλεια. Λόγω πολλών δρομολογίων στο λιμάνι της Καβάλας κάθε Δευτέρα και Τετάρτη αλλά και περιορισμένου ενδιαφέροντος επιβατών, φημολογείται αλλαγή στις ώρες των δρομολογίων του πλοίου Εξπρές Πήγασος. Νοικιάστηκε για τα επόμενα 12 χρόνια στον μοναδικό ιδιώτη που ενδιαφέρθηκε η αίθουσα εκδηλώσεων των δημοτικών κοιμητηρίων. Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η παράταξη του Βαγγέλη Παππά, ασκεί κριτική στη δήμαρχο για θέματα επικαιρότητας. Στην Κύπρο βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής.

Περισσότεροι από 600 παλιοί μαθητές του Γυμνασίου Θηλέων παρακολούθησαν χθες το απόγευμα επετειακή εκδήλωση που έγινε στην αυλή του σχολείου. Στην Καβάλα σήμερα και αύριο η εξόρμηση της εταιρίας Ελαίς «Γειτονιά Αλληλεγγύης». Το απόγευμα ξενάγηση πολιτών στο κέντρο της πόλης από τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Λυχούνα. Θα μιλήσει για την ιστορία της πόλης.

Σήμερα συνεδριάζει η διοίκηση της ΕΠΟ προκειμένου να λάβει απόφαση για τα πρωταθλήματα και τις ομάδες στην Β’ και Γ’ Εθνική κατηγορία την νέα περίοδο. Ο Άρης αισιοδοξεί ότι σήμερα θα «κλειδώσει» η άνοδος του στην επόμενη κατηγορία.

 

Διαβάστε επίσης