Ανασφάλιστοι οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ

 Ανασφάλιστοι οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ

Συναντήθηκαν χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Ωκεανίς συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Λεβέντη, που παρίστατο στη συνάντηση, εξαιτίας της απορρόφησης της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς οι συνταξιούχοι είναι ακάλυπτοι. Ουσιαστικά ανασφάλιστοι.

Ας δούμε την υπόθεση αυτή από την αρχή: Από τη στιγμή που η Τράπεζα Πειραιώς απορρόφησε την Αγροτική Τράπεζα, δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα, σχετικά με την δεύτερη, προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν όλα. Έτσι οι συνταξιούχοι της Αγροτικής πριν αυτή αγορασθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, είναι ακάλυπτοι. Όπως είπε χθες ο Νίκος Λεβέντης δεν έχουνε καμιά κάλυψη τους τελευταίους μήνες. Ο Ν. Λεβέντης χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική. Είπε ότι είναι ένα πραγματικό έγκλημα, καθώς δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη για τους συνταξιούχους της Αγροτικής Τράπεζας, που όπως είπε έμειναν στον «αέρα». Παρά το ότι το πρόβλημα αυτό επισημαίνεται συνεχώς, δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση, δεν υπάρχει καμιά πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης, για να λυθεί.

Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης, που έκαναν οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας όταν συναντήθηκαν στην Αθήνα, στις 18 Φεβρουαρίου. Χθες ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι της Αγροτικής Τράπεζας σε επίπεδο νομού Καβάλας κι από το Νίκο Λεβέντη κι από τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Βασίλη Τζέλιο.

Παρά το ότι η ατμόσφαιρα στην αίθουσα ήταν βαριά, ο τοπικός σύλλογος είχε την ευκαιρία μετά τη ενημέρωση να κόψει τη βασιλόπιτά του για το 2013.

 

Διαβάστε επίσης