Αναφορά στον υπουργό εσωτερικών για το κοινωνικό παντοπωλείο

 Αναφορά στον υπουργό εσωτερικών για το κοινωνικό παντοπωλείο

Μέχρι τώρα με το θέμα της παραλαβής ηλιέλαιου στο κοινωνικό παντοπωλείου του Δήμου Καβάλας, ασχολούνταν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δημοτικοί υπάλληλοι και φυσικά η διοίκηση του Δήμου. Το θέμα αποκτά νέα διάσταση με πρωτοβουλία της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερώθηκε ήδη ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, που κατέθεσε στις 18 Οκτώβρη αναφορά στον υπουργό εσωτερικών, με την οποία ζητά να γίνει έλεγχος από ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, στη λειτουργία του κοινωνικού καταστήματος .

Δύο σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσε για το θέμα η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώτο δελτίο τύπου αναφέρεται στη δική της πρωτοβουλία. Είναι το ακόλουθο:

 

Το γραφείο τύπου της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το βουλευτή μας Δημήτρη Παπαδημούλη κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό εσωτερικών προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που τίθενται και την οποία σας αποστέλλουμε.

Για το ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας πέρα από τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη διαχείριση του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου μας έχει μεγάλη σημασία και η υπεράσπιση των εργαζομένων από τις διώξεις που υφίστανται εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

 

Το δεύτερο e-mail τύπου έχει να κάνει με την αναφορά προς το προεδρείο της βουλής των Ελλήνων, του βουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη. Είναι το εξής:

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό των Εσωτερικών

Θέμα: Καταγγελία εννέα Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Καβάλας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Β΄ Αθηνών Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ως αναφορά την καταγγελία εννέα δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας προς το ΣΕΕΔΔ σύμφωνα με την οποία ζητείται έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες για κακοδιαχείριση της διοίκησης του Δήμου σχετικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Επιπροσθέτως με αρ. πρωτ.: 24021/30.09.2013, έγγραφο της επιτροπής παραλαβής υλικών του Κοινωνικού Παντοπωλείου προκύπτει έλλειψη σεβασμού στην τήρηση των νόμιμων διαδικασιών, παραγκωνισμός της λειτουργίας της επιτροπής και πειθαναγκασμός για την εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» πράξεων της διοίκησης.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά

Επισυνάπτονται: 1. Η με αρ. πρωτ. 24021/30.09.2013 επιστολή παραίτησης της επιτροπής παραλαβής υλικών του κοινωνικού παντοπωλείου Καβάλας

2. Το από 21/06/2013 πρωτόκολλο παραλαβής

3. Η από 17/10/2013 καταγγελία εννέα (9) δημοτικών συμβούλων του Δήμου Καβάλας προς το ΣΕΕΔΔ

Αθήνα 18.10.2013

Ο καταθέτων Βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

 

 

Διαβάστε επίσης