• 19 Μαΐου 2024,

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» – Η Δημοτική Βιβλιοθήκη να γίνει κύτταρο μάθησης και πολιτισμού

 Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» –  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη να γίνει κύτταρο μάθησης και πολιτισμού

Σήμερα το πρωί ο Μάκης Παπαδόπουλος επισκέφθηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με σκοπό να ενημερωθεί από την προϊσταμένη της για την δραστηριότητα που αναπτύσσει τον τελευταίο καιρό. Σχετικά δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε από κοντά με την προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τις πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχει διοργανώσει τελευταία η βιβλιοθήκη μας, ιδιαίτερα όσον αφορά βιβλιοπαρουσιάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά που προωθούν την αγάπη για το διάβασμα και τα βιβλία. Από την τελευταία επίσκεψή μας και την αναφορά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για θέματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει βελτίωση στις υπηρεσίες που προσφέρει και στη δραστηριότητα που αναπτύσσει, δίνοντας στους πολίτες περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση.

Πρέπει ωστόσο να τονίσουμε ότι είναι μεγάλο πλήγμα η διακοπή της λειτουργίας των παιδικών βιβλιοθηκών στις συνοικίες του Αγ. Λουκά, του Βύρωνα και του Τιμίου Σταυρού. Αν μάλιστα το συνδυάσουμε με την απαγόρευση χρήσης των παιδικών χαρών, αναρωτιόμαστε τι ευκαιρίες ψυχαγωγίας και παιχνιδιού έχουν πλέον οι γονείς με τα παιδιά τους στον Δήμο μας.

Είναι συνεπώς σημαντικό η Δημοτική Βιβλιοθήκη να συνεχίσει την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητά της, με περισσότερες δράσεις και συνεργασίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-εξασφάλιση απογευματινής λειτουργίας σε εβδομαδιαία βάση και δημιουργία παιδικού τμήματος στο κεντρικό κτίριο, που θα καλύψει σε κάποιο βαθμό το κενό των κλειστών παιδικών βιβλιοθηκών και θα εμπλέξει εθελοντές στη λειτουργία του

-στρατηγική συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας. Ευτυχώς, είμαστε μία πόλη με μεγάλη, δραστήρια και δυναμική κοινότητα εκπαιδευτικών (δασκάλων και καθηγητών) που έχουν μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία σε εκπαιδευτικές δράσεις κα εκδηλώσεις, και αυτό χρειάζεται να το αξιοποιήσουμε, για να ζωντανέψουμε ακόμη περισσότερο τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη.

-συνεργασία με τους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς και πνευματικούς οργανισμούς του τόπου μας (Μουσεία, Δημοτικό Ωδείο, ΔΗΠΕΘΕ κ.ά.) σε κοινές δράσεις και συνεργασίες, οι οποίες θα ανοίξουν ακόμη περισσότερο τα “φτερά” της και θα μας δώσουν πρωτότυπες εκδηλώσεις προς όφελος μεγάλων και μικρών».

 

 

 

Διαβάστε επίσης