ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΟΚ κ.ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΗ

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΟΚ κ.ΤΣΟΚΤΟΥΡΙΔΗ

Λέει ο θυμόσοφος λαός μας μια παροιμία γι’ αυτόν που χαίρεται μόνο τον πρώτο χρόνο και έχει δίκιο! Πλέον,ακούγοντας και τις αντιφάσεις του κ.Τσοκτουρίδηστην συνέντευξη τύπου του σε σχέση με την τελευταία συνάντηση μας, είναι ξεκάθαρο πως οι φετινές προθέσεις του αποσκοπούν στο να τρέξει η ομάδα με το μικρότερο δυνατό προϋπολογισμό, ώστε να πάρει πίσω τα χρήματα του, αδιαφορώντας για το μέλλον του ΑΟΚ και κυρίως τα χρέη που τον βαραίνουν. Για αυτό το λόγο κάνουμε γνωστά τα παρακάτω:

1) Σε σχέση με το παραχωρητήριο και την δήθεν πίεση χρόνου: Παρέλαβε επιστολή μας για το συγκεκριμένο θέμα στις 5 Ιουλίου, ενώ το παραχωρητήριο υπεγράφη στις 18 Ιουλίου, χωρίς καμία εναντίωση ή διαμαρτυρία για το βοηθητικό ακόμα κι όταν συναντηθήκαμε στις 16/7.Δεκατρείς μέρες μεσολάβησαν για την υπογραφή ενώ η προθεσμία της ΕΠΟ για την κατάθεση του παραχωρητηρίου έληγε στις 25/7! Το μόνο που μας ζήτησε μετά την υπογραφή, ήταν η παραχώρηση των γραφείων στα θεωρεία και το αποδεχτήκαμε κι αυτό.

2) Το βοηθητικό είναι το γήπεδο το οποίο πέρυσι η ομάδα χρησιμοποίησε μέχρι τις αρχές Νοέμβρη. Από κει και πέρα έκανε όλο κι όλο δέκα προπονήσεις με το Ν.Παπαδόπουλο (αυτόν που όπως λέει ο ίδιος, «τον προσέλαβε η ΠΑΕ και όχι εγώ»!) να επισκέπτεται όλα τα γήπεδα των γύρω περιοχών μπας και βρει αξιόλογο γήπεδο!Πέραν τούτου, έχουμε κάνει σαφές πως μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στη Καλαμίτσα, θα μεταφερθούν εκεί περισσότεροι από τους μισούς αθλητές μας και θα μπορεί η ΠΑΕ να συνυπάρχει μαζί μας όχι μόνο στο βοηθητικό αλλά και στην Καλαμίτσα (τις μέρες με δύσκολες καιρικές συνθήκες).

Γιατί λοιπόν ξαφνικάτόσο μεγάλη αγάπη για το βοηθητικό που «δεν πληροί τις προϋποθέσεις προπόνησης επαγγελματικής ομάδας» και παρέμενε εγκαταλελειμμένο σε κακό χάλι; Ποιος τον «νουθέτησε» άραγε για να …ξεχάσει την συμφωνία, και να ισχυρίζεται πως είχε την πίεση του χρόνου των 20 ημερών;;; Γιατί δεν χρησιμοποιεί τα γήπεδα του Χαλκερού που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχουν και αποδυτήρια που καλύπτουν τις ανάγκες της ομάδας; Δεν χρειάζεται πολύ βενζίνη για 4χμ. απόσταση…

3) Η παραχώρηση του σταδίου στον ερασιτέχνη από τον Δήμαρχο τον οποίο εκβιάζει, έγινε προς όφελος μόνο της ΠΑΕ γιατί ως Ανώνυμη Εταιρεία θα έπρεπε να πληρώνει ένα αρκετά υψηλό ενοίκιο (όπως πχ γίνεται με το Παμπελοποννησιακό: μηνιαίο μίσθωμα €2.500+εγγυητική €35.000!). Αντ’ αυτού, χάρη στον Δήμο Καβάλας και στον ερασιτέχνη η ΠΑΕ πληρώνει μόλις 50 ευρώ/μηνιαίως, για να μην αναφερθούμε και στο πετρέλαιο-ρεύμα που ουδέποτε πλήρωσε! Υπάρχει λοιπόν, κι ο δρόμος της απευθείας παραχώρησης κε Τσοκτουρίδη…

4) Πόσο πολύ σέβεστε κι αγαπάτε αυτή την ομάδα και την πόλη, που όταν απαιτήσαμε να πληρώσετε τα 650€ στον Δήμο για την περσινή χρήση του σταδίου, απειλήσατε ότι θα μεταφέρετε την έδρα στην Θεσσαλονίκη; Κι απορούμε πώς θα γίνει αυτό αφού πριν 3 μήνες, όταν η ομάδα έφευγε αποστολή για την Επανομή κι ο οδηγός ζητούσε 400€ για να ξεκινήσει το πούλμαν, εσείς απαντήσατε πως δεν τα πληρώνετε κι έγινε …έρανος για να φύγει η αποστολή;Ποιος λοιπόν θα καλύψει το …«κόστος μεταφοράς» της έδρας; Κανείς, γιατί απλά μας κοροϊδεύετε όπως κάνατε τόσο καιρό με την πορεία πρωταθλητισμού, τα 500.000€ που θα πληρώνατε, τους φερόμενους επενδυτές, την σιγουριά πώλησης και την δέσμευση σας πως σίγουρα δεν θα είστε πρόεδρος!

5) Πως ξαφνικά ενδιαφερθήκατε για τις υποδομές, όταν δεν έχετε δώσει μισό ευρώ, ούτε για το βοηθητικό, ούτε για κανένα γήπεδο, σε αντίθεση με τον ερασιτέχνη; Το μόνο έξοδο που κάνατε ήταν η παράνομη αλλαγή κλειδαριών σε κλειστό δημοτικό χώρο που δεν σας είχε παραχωρηθεί! Μέχρι και την μπογιά για την διαγράμμιση πληρώσαμε εμείς (γιατί εσείς δεν ενδιαφερόσασταν) για να γίνει εντός έδρας αγώνας της ομάδας. Κι όταν απαιτήσαμε εγγράφως στα μέσα της χρονιάς την υποχρέωση σας βάση συμφωνητικού να συντηρήσετε το χόρτο στο Ανθή Καραγιάννη γιατί θα καταστραφεί, ποια ήταν άραγε η απάντηση σας; Κι όταν πια ήταν ορατός ο κίνδυνος για τους μικρούς αθλητές και τους φιλάθλους από την συνεχή και παρατεταμένη έλλειψη καθαριότητας στο στάδιο? Καμία απάντηση – κανένα ενδιαφέρον ούτε για το στάδιο ούτε για τους νεαρούς αθλητές και φιλάθλους!

6) Πως ξαφνικά ενδιαφερθήκατε για τις χορηγίες όταν πέρυσι δεν δώσατε τα 300€ για το τύπωμα διαφήμισης του ΟΠΑΠ στον ρουχισμό της ομάδας, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στην ΠΑΕ πρόστιμο 60.000€;

7) Πως ζητάτε την στήριξη της πόλης όταν χρωστάτε σε υπαλλήλους, γυμναστές, σε φροντιστές με κάποιους εξ αυτών να βρίσκονται σε έσχατη οικονομική κατάσταση, στους παίκτες, στους ιδιοκτήτες σπιτιών, στον συντηρητή σταδίου, σε ιατρικά είδη, και παρόλα αυτά το μόνο που σας νοιάζει είναι πως θα πάρετε πίσω μόνο τα δικά σας λεφτά;!

Εμείς στον Ερασιτέχνη είμαστε αυτοί που είμαστε, και ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να έρθουμε «απέναντι» στην ομάδα, σε αυτό άλλωστε απαντούν οι πράξεις μας τα τελευταία 2 έτη. Είμαστε αυτοί που μαζεύαμε λεφτά από τους φιλάθλους για να πληρώνονται τα ενοίκια και οι λογαριασμοί των σπιτιών που έμεναν οι παίκτες της, σπίτια που εσείς, θεωρώντας τα τσιφλίκια σας, τα αφήνατε απλήρωτα λέγοντας στους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στην ΠΑΕ και όχι σε σας… Αυτοί που έδιναν οδοιπορικά σε παίκτες για να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους τις γιορτινές μέρες γιατί εσείς τους είχατε για μήνες απλήρωτους… Αυτοί που μεταξύ τους έκαναν έρανο για να πληρωθεί το ξενοδοχείο που διέμεναν παίκτες για να μην τους διώξουν, το οποίο εσείς είχατε απλήρωτο και λέγατε «δεν με νοιάζει, ας τους διώξουν»…

Όμως, διατηρούμε το δικαίωμα να είμαστε απέναντι στον όποιο «παράγοντα» σκέπτεται και συμπεριφέρεται με τον δικό σας τρόπο, με την δική σας πρακτική. Δεν είμαστε απέναντι στην ομάδα ή το σύνολο της ΠΑΕ που εμπλουτίστηκε και με ανθρώπους που πονούν το καραβάκι αλλά απέναντι στην δική σας αχαριστία και την αδιαφορία σας για το μέλλον της ομάδος!Το μόνο που σας αναγνωρίζουμε είναι η ειλικρίνεια σας όταν μας ξεκαθαρίσατε πως το μόνο που θέλετε είναι να πάρετε πίσω τα λεφτά σας κι ας καταχρεωθεί η ομάδα, αναφέροντας μας μάλιστα πως επειδή θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα, αν χρειαστεί θα μεταφέρετε το ιατρείο σας στην Θεσσαλονίκη!

Σε όλες τις ομάδες, οι ΠΑΕ είναι αυτές που στηρίζουν και ενισχύουν τον Ερασιτέχνη, κι όχι το αντίθετο, όπως συμβαίνει εδώ, κι ανάμεσα στα ιλαρά που είπατε για συγκρίσεις και «κόντρες» με την γειτονική Ξάνθη(!) ακούσαμε και το αμίμητο πως δέχεστε να πληρώσετε τα μισά έξοδα που κάναμε για το βοηθητικό! Ο ανιδιοτελής κόπος και η αγάπη μερικών ανθρώπων για τον ερασιτέχνη και το καραβάκι, δεν αποτυπώνεται σε τιμολόγια αλλά αυτό δεν θα το νιώσετε και δεν θα το καταλάβετε ποτέ!

Σας παρακαλούμε, μελετήστε, έστω και τώρα, πως λειτουργεί βάση κανονισμών το όλο πράγμα: ίσως να ανακαλύψετε ότι «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΟΚ» μπορεί να έχει μόνο ο Ερασιτέχνης. Αυτή η ακαδημία, αλλά και οι υποδομές που ανασταίνουμε με κόπο, θα είναι το μόνο που θα θυμίζει ΑΟΚ, όταν θα φεύγετε, νύχτα, από την ΠΑΕ αφήνοντας μόνο χρέη!

ΥΓ: Αυτά τα ολίγα προς το παρόν…Με την αμυδρή ελπίδα πως δεν θα επιβεβαιωθούμε, όπως με αυτά που αναφέραμε τον Φλεβάρη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Ο.ΚΑΒΑΛΑ

 

 

Διαβάστε επίσης