• 28 Απριλίου 2024,

Αύριο το βράδυ η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Φρούριο – Συναυλία χαράς – αισιοδοξίας – ελπίδας

 Αύριο το βράδυ η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Φρούριο – Συναυλία χαράς – αισιοδοξίας – ελπίδας

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα βρίσκεται αύριο το βράδυ στις 9 στο Φρούριο προκειμένου να πραγματοποιήσει την συναυλία που γενικό τίτλο έχει «Το αστέρι και η ευχή». Ένα διαφορετικό μουσικό γεγονός, μια διαφορετική μουσική εκδήλωση, που ενισχύει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μίλησε στην εφημερίδα μας για την σημερινή συναυλία σημειώνοντας ότι πάει καιρός από τότε που ήρθε στην Καβάλα, στα πλαίσια εκδήλωσης και εκείνη τη φορά, όχι όμως καλοκαίρι, αλλά χειμώνα.

Όπως σημειώνει η συναυλία είναι μια ευκαιρία και αφορμή χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

Ερ.: Καλημέρα κ. Ρεμπούτσικα. Να πούμε δυο λόγια για την συναυλία της Δευτέρας στο Κάστρο;

Απ.: Ερχόμαστε την Δευτέρα στην Καβάλα να παρουσιάσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου, μία παράσταση που την έχουμε ονομάσει «Το αστέρι και η ευχή», μια παράσταση που την ξεκινήσαμε τον χειμώνα στο «Γκαζάρτε». Βασίζεται σε ορχηστρική μουσική σε μουσική που έχω γράψει για την τηλεόραση, το θέατρο, τον κινηματογράφο, και συνεργάζομαι με μουσικούς φίλους που δουλεύουμε πάρα πολλά χρόνια μαζί και δισκογραφικά και σκηνικά, και ερχόμαστε να παίξουμε το πρόγραμμά μας όπως είπα τη Δευτέρα στο Κάστρο. Ένα πρόγραμμα που έχει μια ατμόσφαιρα από Ανατολή σε Δύση.

Ερ.: Τι νέα θα μας φέρετε; Τι λέει η υπόλοιπη Ελλάδα στην οποία βρίσκεστε αυτό τον καιρό;

Απ.: Αυτό που έχουμε συναντήσει στις παραστάσεις μας, αισθανθήκαμε ένα πολύ ζεστό κοινό, ένα κοινό με πολύ ζωή και ενέργεια και αυτό έπαιξε και πολύ σημαντικό ρόλο και σε μας που είμαστε πάνω στη σκηνή.

Ερ.: Υπάρχει διαφορά όταν μια παράσταση παρουσιάζεται σε μια καλοκαιρινή περιοδεία στην επαρχία σε σχέση με την παρουσίασή της στην Αθήνα το χειμώνα; Βλέπετε διαφορές, ιδιαιτερότητες;

Απ.: Όχι. Το μόνο που αλλάζει είναι το σκηνικό. Βλέπω τις καλοκαιρινές παραστάσεις σαν να είναι θερινός κινηματογράφος. Έχω ένα φοβερό φυσικό σκηνικό και παίζω κάτω από τα άστρα.

Ερ.: Και είναι η παράστασή σας μια ευκαιρία να ξεχάσουμε τα σκληρά προβλήματα της καθημερινότητας, έτσι δεν είναι;

Απ.: Καταρχάς συμβαίνει αυτό σε μας που είμαστε πάνω στη σκηνή και μας βοηθάει παίζοντας να πετάμε πράγματα τα οποία μας βαραίνουν και πιστεύω ότι εκείνη την ώρα ο κόσμος νιώθει όπως κι εμείς, μια ανάταση της ψυχής μας και μια χαρά και αισιοδοξία και ελπίδα.

Ερ.: Την οποία την έχει ανάγκη ο Έλληνας σήμερα…

Απ.: Φυσικά όλοι μας την έχουμε ανάγκη. Και μέσα από αυτές τις παραστάσεις πιστεύω ότι έχει λειτουργήσει πάρα πολύ αυτό το στοιχείο και μας έχει δώσει πάρα πολύ χαρά.

Ερ.: Έχετε να θυμηθείτε κάτι από την περιοχή μας όπου έχετε ξανάρθει;

Απ.: Έχω ξανάρθει πριν χρόνια αλλά όχι καλοκαίρι. Είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και είναι σημαντικό για μένα που θα παίξω για το Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου αλλά και σ’ ένα πολύ ωραίο χώρο, το Κάστρο.

Ερ.: Βλέπετε με τον κ. Γκόνη πια το Φεστιβάλ Φιλίππων έχει αναβαθμιστεί δεν είναι αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, γίνεται ένα παράλληλο πρόγραμμα.

Απ.: Αυτό που είπε και στην συνέντευξη τύπου που έγινε για το Φεστιβάλ αυτό είναι ότι έχει τόσο πολύ καλό πρόγραμμα, κι αυτό οφείλεται στο Θοδωρή Γκόνη που είναι πολύ φίλος μου και τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Έχει κάνει πράγματι τρομερή δουλειά και βλέποντας το πρόγραμμά του λες ότι παμε τώρα να κάτσουμε στην Καβάλα μονο και μόνο για να δούμε αυτά τα ωραία προγράμματα που έχει φτιάξει και τις συναυλίες και τα θέατρα και οτιδήποτε. Πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Ερ.: Να είστε καλά κ. Ρεμπούτσικα, σας περιμένουμε.

Απ.: Σας ευχαριστώ πολύ!

 

 

Διαβάστε επίσης