Ναι στο 12% για την Ανατολική Μακεδονία από τα Επιμελητήρια της Θράκης

 Ναι στο 12% για την Ανατολική Μακεδονία από τα Επιμελητήρια της Θράκης

Συναντήθηκαν στην Καβάλα το απόγευμα της Παρασκευής πρόεδροι και εκπρόσωποι των 6 Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελου Τσατσούλη. Τέτοιες συναντήσεις γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σπάνια το ραντεβού των προέδρων δίνεται στην Καβάλα. Όπως πάντα συζητήθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο.

1. Σχετικά με την επιδότηση εργασίας 12% που πρέπει να επεκταθεί και στην Ανατολική Μακεδονία, το θέματα τέθηκε επίμονα τόσο από τον Άγγελο Τσατσούλη όσο και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη. Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Θράκης απάντησαν συγκεκριμένα και ξεκάθαρα ότι δεν έχουν καμία αντίρρηση για κάτι τέτοιο. Η απάντηση αυτή έχει σημασία για δύο λόγους. Πρώτον επαναλαμβάνεται σε μια συγκεκριμένη και κρίσιμη χρονική στιγμή, δεύτερον καταρρίπτεται το «επιχείρημα» που είχε διατυπώσει προ μηνών ο Άρης Γιαννακίδης σύμφωνα με το οποίο τα Επιμελητήρια της Θράκης είναι αντίθετα σε μια τέτοια εξέλιξη.

2. Σχετικά με τα δάνεια επιχειρήσεων που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ο κ. Τσατσούλης που παρακολουθεί στενά το θέμα έκανε ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων. Ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση. Συγκεντρώθηκαν περίπου 40 υπογραφές βουλευτών απ’ όλη την Ελλάδα, συγκεκριμενοποιήθηκε η σχετική τροπολογία αλλά ο Υπουργός δεν τη δέχεται! Ταυτόχρονα οι τράπεζες συνεχώς πιέζουν προκειμένου να φέρουν τις επιχειρήσεις σε δύσκολη θέση.

3. Σχετικά με τις επιστολές του ΟΑΕΕ προς τους ασφαλισμένους, τους οποίους απειλεί με κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τέτοιες επιστολές στάλθηκαν πολλές σε επαγγελματίες- καταστηματάρχες στους 5 Νομούς της ΑΜΘ. Διαπιστώνεται ότι έλαβαν επιστολή ακόμη κι αυτοί που δεν πλήρωσαν μόλις δύο δίμηνα ασφαλιστικών εισφορών! Τα Επιμελητήρια θεωρούν την πρωτοβουλία του ΟΑΕΕ απαράδεκτη, επαναφέρουν σειρά προτάσεων προς ανακούφιση των ασφαλισμένων που λόγω κρίσης δεν είναι συνεπείς. Θεωρούν ότι ο ΟΑΕΕ με μια γενναία ρύθμιση μπορεί να εισπράττει προσωρινά έστω τα χρήματα που οι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν.

Σήμερα συνεδριάζει στην Αθήνα η διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ο κ. Τσατσούλης ως άτυπος εκπρόσωπος της ΑΜΘ στο συμβούλιο θα θέσει αυτά τα θέματα ή και άλλα πιο ειδικά που αφορούν την Περιφέρεια μας.

Διαβάστε επίσης