Ανοιχτός ο δρόμος για τη FootBall League

 Ανοιχτός ο δρόμος για τη FootBall League

Ο Ιωαννίδης διαβεβαίωσε αύξηση των εσόδων

Το μπαλάκι πλέον πέφτει σε μεγάλο βαθμό στον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα θα είναι περισσότερα, και όλα φαίνεται ότι θα πάνε καλά. Όλα εξαρτώνται από τις οικονομικές εγγυήσεις που θα δοθούν. Από το Άγιο Όρος ο Ιωαννίδης, υποσχέθηκε ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Σουπερ Λιγκ. Οπότε έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη συμμετοχή του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή στη Football League.

Η Σουπερ Λιγκ φαίνεται να είναι θετική στην αναδιάρθρωση( 4 ομάδες από τη Β` στη Σουπερ Λιγκ και 2 να υποβιβαστούν από τη Σουπερ Λιγκ), αρκεί να εξασφαλιστούν τα χρήματα για τις 2 παραπάνω ομάδες που θα παίξουν στην κατηγορία από την περίοδο 2013-2014.

Η συνεδρίαση της Σουπερ Λιγκ ξεκίνησε 10` λεπτά με τη 13.00. Αρχικά ο Γιώργος Τσοκτουρίδης αλλά και οι πρόεδροι του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Βόλου, εξέθεσαν τις απόψεις τους για το όλο ζήτημα. Αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων μέσα σε 20` λεπτά για να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Οι άνθρωποι των ομάδων είχαν τηλεφωνική επαφή με τον Γιάννη Ιωαννίδη που ήταν καθησυχαστικός. Ο Ιωαννίδης απουσίαζε εκτός Αθήνας χθες το πρωί, αλλά ήταν στο δρόμο της επιστροφής. Φαίνεται ότι είναι στο χέρι του, να δώσει οριστική λύση στο θέμα.

Αυτό θα γίνει αν αποδεχτεί την αύξηση των εσόδων που θα ζητήσουν οι ομάδες της Σουπερ Λιγκ, μέσω ΟΠΑΠ. Το θέμα μπορεί να λυθεί και σήμερα.

Ο Ιωαννίδης είχε τηλεφωνική επαφή με τον Μώραλη και του διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Σουπερ Λιγκ. Ισως σήμερα έχουμε συνάντηση Ιωαννίδη- Μώραλη και να προχωρήσει το θέμα, αφού δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια.

Αν γίνει σήμερα η συνάντηση και περάσει η αναδιάρθρωση, τότε το πιθανότερο είναι να συνεδριάσει αύριο Πέμπτη, η FootBall League. Υπομονή… υπομονή…

Ας ευχηθούμε ότι θα τελειώσουν μέχρι την Παρασκευή. Αυτό είναι το σενάριο που θέλουν ΑΟΚ, Βόλος και Ηρακλής. Μετά δεν πάει άλλο.

*Μώραλης: « Υπάρχουν προοπτικές για να βρεθεί λύση»

Χθες ο πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ Γιάννης Μώραλης έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης για το θέμα: « Πήραμε μια απόφαση να μπούμε σε μια διαδικασία να μιλήσουμε άμεσα με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό και τους αφορά. Αν δούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της Σουπερ Λιγκ και των ομάδων, δε θα έχουμε κάποια αντίρηση να προχωρήσουμε σε κάποια αναδιάρθρωση.

Αν βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να προχωρήσουμε σε μια αναδιάρθρωση τέτοια όπου οι 3 ομάδες που είναι όντως αδικημένες, να μπουν στην κατηγορία που πρέπει. Έχουμε συνομιλίες με τον κ. Ιωαννίδη, ΕΠΟ, τον κ. Καλογιάννη. Δε μπαίνουμε όμως σε μια δημόσια διαπραγμάτευση, πρέπει να γίνει ένας διάλογος σοβαρός προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη λύση. Εκτιμώ ότι μπορεί να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Υπάρχουν και άλλα ανοιχτά θέματα. Θεωρώ πάντως ότι υπάρχουν προοπτικές να βρεθεί λύση».

*Δηλώσεις Τσοκτουρίδη για τα μεταγραφικά

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο της Πρωινής και μίλησε εκτός των άλλων για μεταγραφικά θέματα αλλά και για τις επιλογές όσον αφορά το νέο προπονητή.

Ο μεγαλομέτοχος είπε για της φήμες που υπάρχουν όσον αφορά την επιστροφή του Ντιέ και του Γκαλίνοβιτς: « Δε ξέρω γιατί ακούγονται αυτά τα ονόματα. Σκεφτείτε ότι αυτοί οι παίκτες είναι επιπέδου Σουπερ Λιγκ. Αν είμαστε στη Σουπερ Λιγκ τότε θα το σκεφτούμε σε μεγάλο βαθμό. Δε νομίζω πάντως παίκτες που ακόμη έχουν μπροστά τους μέλλον στη Σουπερ Λιγκ, ότι θα δεχόταν να έρθουν σε μια κατηγορία πιο κάτω. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία επικοινωνία με τους δυο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

Ο Γκαλίνοβιτς να έρθει πίσω, μου φαίνεται λίγο παράλογο. Είναι εξαίρετος χαρακτήρας, ήμουν ο γιατρός του αλλά δε νομίζω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε ότι υπάρχει θέμα επιστροφή του. Τώρα αν μείνουν και οι δυο χωρίς συμβόλαιο, θα το δούμε. Το θεωρώ πάντως αδύνατο να συμβεί. Υπάρχουν μεταγραφικές επαφές με άλλους παίκτες. Τις τελευταίες μέρες όλο και περισσότερες. Οι κινήσεις από μας επίσημα θα γίνουν, μόλις μπούμε στη Β` Εθνική. Πρώτα θα ξεκινήσουμε με τον προπονητή, αυτό είναι το λογικό.

Στη συνέχεια παίκτες. Μιλάμε με ξένους και Έλληνες προπονητές. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση. Επιθυμούμε προπονητή που να ξέρει την κατηγορία και την Ελληνική πραγματικότητα, ακόμη καλύτερα. Θέλουμε έναν προπονητή που να έχει την εμπειρία και να μπορεί να εκπληρώσει τους στόχους που δεν είναι άλλοι από τα να παραμείνουμε στην κατηγορία για 10 μόνο μήνες. Κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος μας. Βέβαια υπάρχει και η μεταγραφική σεζόν το Γενάρη.

Προετοιμασία δε μπορέσαμε να κάνουμε. Δε γίνεται αυτή την εποχή να κορυφώσουμε τους παίκτες και σε 15 μέρες να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλει πολύ σκέψη να δούμε τι θα κάνουμε. Μας φτάσανε στα όρια».

*Φήμες για Σκόρια

Χθες υπήρχαν φήμες ότι ο Κροάτης προπονητής Έλβις Σκόρια είναι μέσα στη λίστα των υποψηφίων προπονητών του ΑΟΚ. Ο Σκόρια είχε έρθει στην Καβάλα το περασμένο καλοκαίρι ως προπονητής του ΑΟΚ, αλλά έφυγε γρήγορα μετά τις εξελίξεις που δεν ήταν ευνοϊκές για την ομάδα. Φαίνεται πάντως ότι ο ΑΟΚ έχει επαφές με προπονητές από τα Βαλκάνια. Μπορεί και από τη Βουλγαρία.

 

 

Διαβάστε επίσης