Ανοιχτό τεχνολογικό ίδρυμα – Κατατέθηκε ήδη τροπολογία για την ίδρυση πανεπιστημίου

 Ανοιχτό τεχνολογικό ίδρυμα  – Κατατέθηκε ήδη τροπολογία για την ίδρυση πανεπιστημίου

Εξελίξεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας αναφορικά με την πρωτοβουλία που προωθεί ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης για τη λειτουργία ανοιχτού τεχνολογικού πανεπιστημίου με έδρα το ΤΕΙ ΑΜΘ. Ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος που προσφάτως βρέθηκε στην περιοχή μας και ρωτήθηκε σχετικά, περιέγραψε ένα ίδρυμα σαν «ανοιχτό ΤΕΙ» το οποίο θα έχει έδρα την Καβάλα, ωστόσο θα συνδέεται με όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ.
Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το σχεδιασμό βρίσκεται ήδη προς συζήτηση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής, όπου μίλησε και ο Γιάννης Πασχαλίδης, ενώ την τρέχουσα εβδομάδα το ν/σ οδεύει προς ψήφιση από τη βουλή. Την πρόταση περί δημιουργίας ανοιχτού τεχνολογικού πανεπιστημίου την είχε προτείνει ο καβαλιώτης βουλευτής εδώ κι ένα περίπου χρόνο. Η πρόταση που ετοιμάσθηκε και με τη συνεργασία του προέδρου του ΤΕΙ ΑΜΘ και η οποία κατατέθηκε από τον κ. Πασχαλίδη, αφορά σε ένα κεντρικό ανοιχτό τεχνολογικό πανεπιστήμιο. Έδρα του θα είναι το ΤΕΙ ΑΜΘ και πόλοι του θα είναι όλα τα υπόλοιπα ΤΕΙ της χώρας. Η διαφορά μεταξύ της προτάσεως Πασχαλίδη και των όσων σχεδιάζει το υπουργείο παιδείας είναι ο όρος «ίδρυμα».
Η διαφορά της αρχικής προτάσεως και του υπουργικού σχεδιασμού θα ήταν και το θέμα συζητήσεως στη συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Θανάσης Μητρόπουλος. Προκειμένου να προλάβει τις όποιες εξελίξεις, ο καβαλιώτης βουλευτής έσπευσε έγκαιρα να καταθέσει τροπολογία επί του νομοσχεδίου. Εφόσον ο κ. Λοβέρδος κάνει αποδεκτή την τροπολογία, νέα εξέλιξη θα σημειωθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας όταν το θέμα θα εξετασθεί από τη βουλή. Διαφορετικά, υπάρχει επόμενη ευκαιρία για νέα συζήτηση της υποθέσεως σε μεταγενέστερο χρόνο. Εξάλλου, από τη στιγμή που θα ληφθεί οριστική απόφαση θα πρέπει να κυλήσει τουλάχιστον ένας χρόνος μέχρι την έναρξη λειτουργίας της εκπαιδευτικής δομής.

=

Διαβάστε επίσης