• 24 Απριλίου 2024,

Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος στο νέο Οργανισμό και τις εφημερίες του νοσοκομείου

 Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος στο νέο Οργανισμό και τις εφημερίες του νοσοκομείου

Την 31η Δεκεμβρίου 2012 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο Οργανισμός του Γενικού νοσοκομείου Καβάλας που φέρει τις υπογραφές τριών υπουργών. Αν και η συνολική δύναμη του νοσοκομείου ορίζεται σε 420 οργανικές κλίνες, ωστόσο μια απλή πρόσθεση των τομέων αποδεικνύει ότι Παθολογικός Τομέας με δυναμικότητα 210 κλινών + Χειρουργικός Τομέας με δυναμικότητα 166 κλινών + Τομέας Ψυχικής Υγείας με δυναμικότητα 23 κλινών ισούνται με 399 κλίνες, αφού στον Εργαστηριακό Τομέα δεν υπάρχει καταχωρημένο νούμερο.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης μας εξήγησε ότι νέος Οργανισμός σημαίνει ένα νέο οργανόγραμμα βασιζόμενο στις νέες ανάγκες. Αναμενόμενος ήταν μεν ο νέος Οργανισμός αλλά το χρονικό σημείο εκδόσεώς του προκαλεί ξάφνιασμα. Μελετώντας τον Οργανισμό ο κ. Κροκίδης διαπίστωσε την πρόθεση συγχωνεύσεως κάποιων κλινικών, ενώ και βάσει του νέου προγράμματος εφημεριών καταφανώς συγχωνεύονται με απαράδεκτο τρόπο ορισμένες κλινικές.

Καταρχήν αρνητικοί εμφανίζονται οι γιατροί στο νέο Οργανισμό του νοσοκομείου, όπως αρνητικοί είναι και στο πρόγραμμα εφημέρευσης που έχει υποστεί περικοπές ώστε να είναι οικονομικότερο. Κάτι που δεν ανταποκρίνεται στους απαιτούμενους ασφαλείς όρους εφημερίες του νοσοκομείου.

Το πρωί της Τρίτης η κ. Μπουσμουκίλια ως διοικήτρια επιχείρησε να θέσει σε εφαρμογή το νέο Οργανισμό. «Η κ. Μπουσμουκίλια βρίσκεται στη δύσκολη θέση να γεφυρώσει το κενό μεταξύ δύο διοικήσεων, αν και καθένας φέρει τις ευθύνες του. Εάν επομένως η επιλογή εφαρμογής είναι δική της τότε θα πρέπει να επωμισθεί και τις ευθύνες της», παρατήρησε ο Ξενοφών Κροκίδης.

Άμεση είναι η σύνδεση του νέου Οργανισμού και του νέου προγράμματος εφημεριών, αφού περιέχει μειωμένη χρηματοδότηση κι ενωμένα τμήματα με υποτιθέμενο παρεμφερές αντικείμενο. Την Τρίτη, όταν θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, θα εξετασθεί και το συγκεκριμένο θέμα ενώ επίκειται και η τακτική γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Έτσι θα πρέπει να αναμένονται αντιδράσεις από την ιατρική κοινότητα.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου και η διοικήτρια κ. Μπουσμουκίλια, έχουν κληθεί στο δικαστικό μέγαρο να δώσουν εξηγήσεις για τις ελλείψεις στα φάρμακα, κατόπιν της παραγγελίας του κ. Τέντε, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έτσι θα παρατεθούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στους τομείς της υγείας και των φαρμάκων.

 

Διαβάστε επίσης