• 26 Απριλίου 2024,

Πρώτα προειδοποίηση, μετά έλεγχος για το κάπνισμα

 Πρώτα προειδοποίηση, μετά έλεγχος για το κάπνισμα

Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τους ελέγχους, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Αυτό θα γίνει στο τέλος του μηνός μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου να εξασφαλισθεί για το προσωπικό που θα κάνει τους ελέγχους απόγευμα και βράδυ, η αμοιβή εκτός έδρας και νυχτερινής εργασίας.

Όπως γίνεται γνωστό η υπηρεσία πριν ξαναρχίσει τους ελέγχους θα εκδώσει σχετική προειδοποιητική ανακοίνωση και για τους θαμώνες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και για τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων.

Εν τω μεταξή στην Κέρκυρα οι έλεγχοι για το κάπνισμα γίνονται κανονικά, αλλά από τη δημοτική αστυνομία. Η είδηση προερχόμενη από το δίκτυο της ΕΡΤ αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Σε ελέγχους για το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους προχωρά της τελευταίες ημέρες η Δημοτική Αστυνομία, με σκοπό – όπως τονίζει ο προϊστάμενος Μάκης Βλάσσης – την προστασία της υγείας των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Βλάσση, οι έλεγχοι ουδέποτε σταμάτησαν, εντείνονται όμως τους χειμερινούς μήνες λόγω των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους. Τα πρόστιμα είναι πολύ τσουχτερά για τους επαγγελματίες, ενώ εάν βεβαιωθεί παράβαση για τέταρτη φορά αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Από τα χρήματα των προστίμων, το 80% κρατά το Κράτος και το 20% αποδίδεται στο δήμο. (Πηγή ΕΡΤ)

 

 

Διαβάστε επίσης