• 11 Μαΐου 2024,

Αντί αλλαγών, απεργία!

 Αντί αλλαγών, απεργία!

Πριν από 10 περίπου μέρες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα συνάντησαν στην Αθήνα τον Υπουργό Κώστα Μουσουρούλη. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας άκουσε τα παράπονά τους για το νομοσχέδιο που προωθεί στη βουλή το υπουργείο σχετικά με τις συγχωνεύσεις περιφερειακών λιμένων και το γεγονός ότι αποκλείονται από νέες αρμοδιότητες στα λιμάνια Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα αιτήματα των δημάρχων έγιναν στην πλειοψηφία τους δεκτά. Εκείνη την εποχή είχε κάνει δηλώσεις προς την ίδια κατεύθυνση ο Κωστής Σιμιτσής που είχε παρακολουθήσει τη συνάντηση μεταφέροντας τις απόψεις του Δήμου Καβάλας.

Τώρα το νομοσχέδιο ετοιμάζεται να μπει στη Βουλή, να συζητηθεί και να εγκριθεί οι αλλαγές όμως που φαίνονται ότι γίνονται δεν είναι οι αλλαγές που οι δήμαρχοι περίμεναν.

Τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν προκύπτει με βάση ανακοίνωση του Υπουργείου όπου αναφέρονται μία – μία οι αλλαγές με βάση το προσχέδιο του ίδιου νόμου. Και σαν να μην έφτανε αυτό το ίδιο νομοσχέδιο προκαλεί κινητοποιήσεις μεταξύ των πληρωμάτων όλων των πλοίων.

Ειδικότερα η ΠΝΟ προκήρυξε 48ωρη απεργία για όλα τα πλοία. Η απεργία θα γίνει την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου και την πρώτη του Φεβρουαρίου.

Το πιθανότερο είναι στην απεργία να συμμετάσχουν τα πληρώματα των φέρι μποτ που εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος, Κεραμωτή – Λιμένας.

Διαβάστε επίσης