Αντί να μιλάμε για διακοπές μιλάμε για φόρους !

 Αντί να μιλάμε για διακοπές μιλάμε για φόρους !

Χθές Κυριακή 5 Αυγούστου αντί να ασχολούμαστε με τις διακοπές μας ασχολούμασταν με τις περικοπές που θα φέρουν στα ταμεία του κράτους 11,5 δις.

Οι περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα σε πολλές περιπτώσεις θα προκαλέσουν σοκ αλλα δεν θα είναι και το τελευταίο.

Η σχέση μας την Τρόϊκα απο την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα είναι γεμάτη σόκ και εκπλήξεις …δυσάρεστες.

Και αυτήν την φορά τα μέτρα θα βγούνε , όπως άλλωστε βγαίνανε και τα προηγούμενα χρόνια αλλα θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια και την μιζέρια χιλιάδες έλληνες.

Και ενώ με τόση ευκολία παίρνουμε νέα μέτρα και βάζουμε νέα χαράτσια για να επανέλθουμε σε τροχιά προσαρμογής την αναδιαπραμάτευση την ξεχάσανε όλοι.

Ακούτε τον Σαμαρά να μιλάει για αναδιαπραγμάτευση ή τον Στουρνάρα που έγινε το καλύτερο φιλαράκι της Τρόϊκας αφού σε όλα τους λέει ναί ;

Κανείς τις τελευταίες εβδομάδες οχι δεν μιλάει απλά αλλα δεν τολμά να ψελίσει την λέξη αναδιαπραγμάτευση.

Είναι κάτι που υπάρχει μόνο στο μυαλό των εξαθλιωμένων ελλήνων και υπάρχει μόνο σαν όνειρο θερινής νυκτός.

Βέβαια την αναδιαπραγμάτευση δεν την έχουν οι έλληνες που στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση δώσανε την εντολή στα κόμματα να συνεργαστούνε να κυβερνήσουν την χώρα μέσα στην Ευρώπη αλλα με καλύτερους όρους αφού αυτοί που μας έχουν βάλει προκειμένου να μαζευτεί το μαγαζί είναι αβάσταχτοι.

Ο Τσίπρας είναι ήδη πάνω στο άλογο και έρχεται απο το βάθος αν η αναδιαπραγμάτευση πάει στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Σαμαράς θα πρέπει να είναι έτοιμος να παλέψει για να καλυτερέψει τους όρους δημοσιονομικής προσαρμογής αν δεν θέλει η χώρα να οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες και νέες εκλογές αφού χωρίς αναδιαπραγμάτευση δεν υπάρχει κυβέρνηση τετραετίας.

Ο κόσμος είναι έτοιμος για ξεσηκωμό αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί φορολογίας και τεκουρέματος.

Είστε σίγουροι οτι τα μέτρα για να βάλουμε στα ταμεία μας 11,5 θα είναι τα τελευταία ;

ΟΧΙ !

Μέχρι την επόμενη επίσκψεη της Τρόϊκας κανείς δεν γνωρίζει.

Και μου την δίνει που απο τότε που μπλέξαμε με την Τρόϊκα ΄ένα μπράβο δεν ακούσαμε για αυτήν την υπερπροσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Ματώνουμε κάθε μέρα με αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε, παλεύουμε την καθημερινότητα σε συνθήκες πολέμου και αυτοί δεν ξέρουν τίποτα άλλο απο το βγάζουν χαρτί και μολύβι και να υπολογίζουν ξεχνώντας πολλές φορές οτι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και οχι μηχανές.

Να του κάνουν τα ίδια !

Ο 21χρονος Πακιστανός που ομολόγησε οτι χτύπησε την 15χρονη κοπελίτσα σε απόμακρη και βραχώδη παραλία της Πάρου πρέπει να του κάνουν τα ίδια.

Να τον πάνε εκεί που την χτύπησε και να τον χτυπήσουν το πρόσωπο στα ίδια βράχια με την ίδια μανία και να του κάνουν την ίδια ζημιά.

Δηλαδή έλεος.

Συζητώντας το περιστατικό πάρα πολλοί έλληνες αναρωτιούνται αν θα έπρεπε και στην Ελλάδα για ορισμένες περιπτώσεις να ισχύσει η θανατική ποινή.

Εγώ λέω οτι καλύτερη και απο την θανατική ποινή που πολλές φορές για κάποιους εγκληματίες λειτουργεί και λυτρωτικά είναι η τιμωρία του να παθαίνουν τα ίδια που έχουν κάνει ή ΄έχουν προκαλέσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Να τον πάνε τον εγκληματία αυτόν στο σημείο ακριβώς που βρήκε την κοπελίτσα να του βάλουνε να ακούει μουσική απο ακουστικά και να αρχίσουν να τον βαράνε στα βράχια μέχρι να σταματήσει να κουνιέται και αυτός όπως και η κοπελίτσα όταν έπεσε στα χέρια και την μανία του.

Ο άνθρωπος είναι σίγουρα ΄άρρωστος αφού δεν προκαλείς τέτοια ζημιά σε ένα 15χρονο κοριτσάκι που αντιστέκεται όταν επιχειρείς να του πάρει το κινητό.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι το βρήκανε και μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ γιατί σε αυτή΄ν την χώρα είναι καλό κάποιες φορές όταν πρέπει να το λέμε το μπράβο.

Μπορεί η χώρα μας να δοκιμάζεται , οι έλληνες να είναι απογοητευμένοι απο την λειτουργία του κράτους αλλα και τα μπράβο οταν τα αξίζουν κάποιοι άνθρωποι θα πρέπει να τα λέμε.

Ετσι θα ξεκινήσει η αναγέννηση της χώρας.

Στην αρχήν τα μπράβο θα είναι ελάχιστα και οσο θα περνά ο καιρός και αν η πορεία είναι σωστή θα γίνονται όλο και περισσότερα με συνέπεια να φθάσουμε στο τέλος της σκοτεινής διαδρομής και να βγούμε και πάλι στην ήλιο.

 

Η πιο θερμή εβδομάδα του καλοκαιριού ;

Σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με την ΕΜΥ ξεκινά μια απο τις θερμές εβδομάδες του φετεινού καλοκαιριού με τον θερμόμετρο να κάνει καραμπόλες μεταξύ 42 και 45 βαθμών κελσίου.

Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει δηλαδή.

Θα καεί το πελεκούδι.

Και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται πάντα τα έντονα καιρικά φαινόμενα να συνδυάζονται χρονικά και με νέα κυβερνητικά μέτρα μετά βέβαια απο απαίτηση των δανειστών μας.

Τον χειμώνα που πέρασε κάθε φορά που έσφιγγε κρύο ή χιόνιζε είχανε προηγηθεί ή ερχότανε νέα μέτρα.

Και ενώ παλεύουμε να βρούμε την βηματισμό μας μεταξύ διακοπών και φόρων έχουμε και τον Τσοχατζόπουλο να απειλεί με νέες αποκαλύψεις λές και είχαμε τις πρώτες.

Σκυλί που γαβγίζει μην το φοβάσαι λέω εγω αφού οι φερόμενες ώς αποκαλύψεις του Ακη μέχρι στιγμής είναι στην φάση της απειλής.

Το παίζει και το ξαναπαίζει αυτό το χαρτί αλλά δεν του βγαίνει αφού δεν μασάει κανείς.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να τις κάνει τις αποκαλύψεις για να τελειώνουμε και να δούμε και εμείς αν αξίζει τον κόπο.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλή και δροσερή εβδομάδα σας εύχομαι αν και δεν το βλέπω μέχρι την Πέμπτη τουλάχιστον.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης