• 5 Μαΐου 2024,

Αντιεξουσιαστές και άλλοι στο κέντρο της πόλης

 Αντιεξουσιαστές και άλλοι στο κέντρο της πόλης

Με αφορμή την γνωστή εκδήλωση για την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη μας συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών. Ο κίνδυνος οι αντιεξουσιαστές να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ακροδεξιούς, οργανωτές της εκδήλωσης για τα Ίμια κινητοποίησε την αστυνομία. Τα μέτρα της αρχικά είχαν το στοιχείο της υπερβολής αφού το κέντρο της πόλης ήταν γεμάτο αστυνομικούς. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι ήταν αυτά που έπρεπε ώστε να αποφευχθούν επεισόδια. Ας δούμε τα γεγονότα πιο αναλυτικά.

Από νωρίς το πρωί χθες υπήρχαν άτομα που ετοίμαζαν την εκδήλωση για τα Ίμια στον Δημοτικό Κήπο. Προέρχονταν από την Πατριωτική Κίνηση, η οποία τελευταία δεν υφίσταται. Είτε διαλύθηκε, είτε είναι σε διαδικασία διάλυσης. Κοντά τους ένα σωρό αστυνομικοί, κλήθηκαν μάλιστα κι από όμορους νομούς. Λεωφορεία των ΜΑΤ στο παρκινγκ της Ροδόπης, αστυνομικοί κοντά στην πολυκατοικία που λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η ευαίσθητη περιοχή άρχιζε από την οδό Δαγκλή, επεκτείνονταν στα στενά της συνοικίας του Άη Γιάννη, έφθανε ως την οδό Αβέρωφ.

Αντιεξουσιαστές φημολογείται ότι ήρθαν στην Καβάλα από όμορες πόλεις. Συγκεντρώθηκαν στο υπό κατάληψη σπίτι της οδού Βύρωνος, πρόσεχαν τους γύρω δρόμους καθώς ανησυχούσαν για τους ακροδεξιούς. Η εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο άρχισε περίπου στις 11.30 χθες το πρωί. Συμμετείχαν 50- 70 άτομα από την Καβάλα και την Θάσο. Όσο η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη οι αντιεξουσιαστές εμφανίστηκαν σε πορεία στην οδό Βενιζέλου. Τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν στην οδό Βενιζέλου και Δαγκλή. Δεν υπήρξαν προκλήσεις από τους αντιεξουσιαστές παρά μόνο τα γνωστά συνθήματα. Αφού έμειναν στην Βενιζέλου περίπου 30 λεπτά αποχώρησαν προς τον Άη Γιάννη και την κατάληψη. Παρακολουθούνταν από αστυνομικούς ενώ την ίδια ώρα όσοι είχαν συγκεντρωθεί στον Δημοτικό Κήπο αποχωρούσαν. Λίγο πριν τη 1 χθες το μεσημέρι όλα είχαν τελειώσει κι η πόλη ξανάβρισκε τους κανονικούς της κυριακάτικους ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης