• 5 Μαΐου 2024,

«Υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν την κεντροαριστερά»

 «Υπάρχουν και στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν την κεντροαριστερά»

Πετυχημένη ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε χθες το πρωί σε ξενοδοχείο της πόλης, σχετικά με την κεντροαριστερά. Μία εκδήλωση που άρχισε με καθυστέρηση 60 περίπου λεπτών και γιατί η προσέλευση συνεχίζονταν, κυρίως όμως γιατί δύο από τους ομιλητές άργησαν να έρθουν στην Καβάλα, επηρεασμένοι όπως όλα δείχνουν από τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η προσέλευση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Ποταμιού, πολλοί από τους οποίους είχανε να εμφανιστούν σε πολιτική εκδήλωση καιρό. Ανάμεσα στο ακροατήριο και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, Μένανδρος Μαρινάκης.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Καβάλας. «Η Ελλάδα σε κρίση. Υπάρχει διέξοδος», ήταν το θέμα της. Στην πραγματικότητα ήταν μία εκδήλωση και μία συζήτηση για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο καινούριο κόμμα, της κεντροαριστεράς.

Ο Σπύρος Δανέλος, βουλευτής, δε μπόρεσε να έρθει λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν στην Καβάλα από το Σάββατο, ενώ άργησαν να έρθουν λόγω των μπλόκων, ο πρώην βουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης και ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσουκάλης. Ανάμεσα στο ακροατήριο είδαμε τον παλιό γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκο Χατζηχρήστου, τον Θανάση Μπαμπαλίδη και τον Κώστα Πούλιο προερχόμενοι από το κόμμα Παπανδρέου, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και τον πρώην βουλευτή με το Ποτάμι, που αποχώρησε από το κόμμα Θεοδωράκη, Κυριάκο Χαρακίδη. Ήταν ακόμη ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο Ανδρέας Γράσος και πολλοί άλλοι φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Πριν από την εκδήλωση ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης δεν απέρριψε το γεγονός ότι και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν όπως είπε την προοδευτική κεντροαριστερά. Χαρακτήρισε σήμερα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ένα συντηρητικό κίνημα που είπε ψέματα στον ελληνικό λαό.

Για τη συμμετοχή στο διάλογο και του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, με όρους όπως τόνισε και προϋποθέσεις, μίλησε στους δημοσιογράφους ο Φ. Σαχινίδης.

Σχετικά με το αν στη συζήτηση για την κεντροαριστερά μπορεί να μετέχει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Ανδρουλάκης είπε τα εξής:

ΑΠ: «Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουνε άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να εκφράσουν την κεντροαριστερά. Νάμαστε ειλικρινείς σε κανένα κόμμα δεν είναι όλοι το ίδιο. Όμως οφείλω να υπογραμμίσω ότι η κεντρική πολιτική γραμμή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι είναι μακριά από την κεντροαριστρερά».

 

Για την παρουσία του στην χθεσινή εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας Μ. Μαρινάκης, είπε τα εξής: «Προσωπικά ανήκω στην κεντροδεξιά, στη μεγάλη κεντροδεξιά. Με καλύπτει άνετα η Ν.Δ., μετεξελισσόμενη. Πιστεύω όμως απόλυτα, ως ευρωπαϊστής, χρειάζεται ένας άλλος πυλώνας, ένας πυλώνας σοσιαλδημοκρατικός. Όχι ένας πυλώνας λαϊκισμού και δημαγωγίας, όπως είναι το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Και γι΄ αυτό θα ευχόμουνα μία ισχυρή σοσιαλδημοκρατία, στον αντίποδα της Ν.Δ.».

Διαβάστε επίσης