• 6 Μαΐου 2024,

Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα …

 Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα …

Το ότι η τρόϊκα και η Αθήνα αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα και τις καταστάσεις που διαμορφώνονται δεν είναι κάτι καινούργιο αλλα τέτοια απόσταση ανάμεσα στις δύο απόψεις πρώτη φορά.

Η τρόϊκα που έφυγε και επιστρέφει την Παρασκευή κάνει λόγο δηλώνει οτι με την κυβέρνηση μας χωρίζουν μίλια και δισεκατομμύρια.

Η Αθήνα αντίθετα προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και λέει οτι πάμε καλά στις διαπραγματεύσεις οτι ο πάγος έσπασε και οτι αυτό που μας χωρίζει με την τρόϊκα είναι μόνο μέτρα.

Τώρα για το ποιός απο τους ΄δύο είναι πιο κοντά στην αλήθεια θα φάνει τις επόμενες ημέρες αν και εγώ πιστεύω οι απόψεις των τροϊκανών ανταποκρίνονται αυτήν την χρονική στιγμή στην πραγματικότητα και για τον λόγο αυτό έχει βαρύνει το ΄γεινκότερο κλίμα και το χρηματιστήριο που τις τελευταίες μέρες μόνο ανέβαινε προχθές έπεσε 3 μονάδες.

Πάντως αυτές οι πρώτες και έντονες διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να σας προβληματίζουν αφού μετά απο ένα θρίλερ, παρόμοιο του έχουμε ζήσει αρκετές φορές, θα τα βρούνε και οι διαφωνίες και οι δηλώσεις διχόνοιας θα καταλήξουν σε σφιξαγκαλιάσματα.

Παλιές ιστορίες αυτές όπως σας γράψαμε και χθές.

Το θέμα είναι τι θα μεσολαβήσει και τι θα δώσουμε προκειμένου να φθάσουμε στις αγκαλιές και τα φιλιά.

Εγώ πάντως επιμένω και λέω οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη αυτήν την φορά αν χρειαστεί να τα σπάσει τα αυγά αφού είναι γεγονός οτι η ελληνική κοινωνία δεν σηκώνει άλλα μέτρα.

Αυτό είναι κάτι παραπάνω απο κατανοητό.

Οσο αφορά τον φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα δεν θα πληρωθεί σε μια δόση μπάμ και κάτω αφού η σκέψη για την καταβολή του φόρου σε τρείς δόσεις έχει εγκαταληφθεί όπως και τόσες άλλες και δεν μπορω να καταλάβω γιατί εγκαταλείπονται με τόση ευκολία οι σκέψεις που έχουν να κάνουν με ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις των πολιτών ενώ αντίθετα δεν εγκαταλείπονται με τίποτα σκέψεις για νέους φόρους και νέα χαράτσια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός μπορεί παροδικά να χαλάσει σήμερα Πέμπτη με ασθενείς βροχές στην διάρκεια της ημέρας αλλά απο την Παρασκευή επανέρχεται ο ήλιος αλλα με χαμηλότερες θερμοκρασίες μέχρι 16 βαθμούς το πολύ.

Αυτό σημαίνει οτι απο αυτό το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουμε να κλείνουμε το ματάκι στον χειμώνα που έρχεται.

Εϊπαμε οτι θα βγάλουμε με νοτιάδες και καλές θερμοκρασίες και τον Νοέμβρη αλλα μετά μέσα τα κεφάλια.

Επιμένουν οι Ευρωπαίοι οτι το χρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να καλυφθεί με νέα μέτρα αδιαφορώντας για τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας αδιαφορώντας αν η λήψη νέων μέτρων απειλήσει την κοινωνική συνοχή.

Θέλουν νέα μέτρα για να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό και δεν βάζουν τα χρήματα που θα χρειαστούν όπως είχανε δεσμευτεί σε περίπτωση πρωτογενούς πλεονάσματος.

Προκειμένου να αποφύγουν αυτή τους την υποχρέωση δεν θέλουν να πιστέψουν τα νούμερα που τους λέει το υπουργείο Οικονομικών για το 2014 και ΄θέλουν με το ζόρι την λήψη νέων μέτρων.

Εδώ είναι που πρέπει να μετρήσει τις δυνάμεις της η ελληνική κυβέρνηση και μπεί στην μάχη αποφασισμένη για μακελειό.

Δεν μπορεί άλλα να μας λένε , άλλα να μας υπόσχονται και άλλα να κάνουν.

Κάποιος θα πρέπει να σταθεί όρθιος μπροστά τους και να τους κόψει την φόρα.

Ετσι και αλλιώς έλληνες είμαστε καμένοι – χαμένοι απο χέρι.

Ας τα παίξουμε αυτήν την φορά όλα για όλα και οτι βγεί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης