Αντιστρέφουν τα δεδομένα, οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα παρουσιάσουν το δήμαρχο

 Αντιστρέφουν τα δεδομένα, οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα παρουσιάσουν το δήμαρχο

Η «Ανοιχτή Πόλη», η παράταξη του Δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή δεν είναι καινούργια και πρωτοεμφανιζόμενη. Υπάρχει, λειτουργεί, δραστηριοποιείται διαρκώς κι άρα δεν είναι αναγκαία η διοργάνωση κάποιας προεκλογικής εκδηλώσεως προκειμένου να γνωστοποιήσει την παρουσία της στους πολίτες. Κάτι που κάνουν οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι Καβάλας στη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Πολλοί ωστόσο περιμένουν εκ μέρους του εν ενεργεία Δημάρχου την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Ως απάντηση, ο Κωστής Σιμιτσής δηλώνει ότι σύντομα θα πρέπει να αναμένεται μια μαζική κίνηση παλιών αλλά και νέων υποψηφίων, οι οποίοι έτσι θα στηρίξουν τη νέα υποψηφιότητα του επικεφαλής αλλά φυσικά και τις δικές τους επιμέρους υποψηφιότητες. Οι υποψήφιοι θα εξηγήσουν γιατί επιλέγουν να στηρίξουν την «Ανοιχτή Πόλη» και τον Κωστή Σιμιτσή, αλλά θα παραθέσουν και τη φιλοσοφία βάσει της οποίας οι ίδιοι θέτουν εαυτούς στην κρίση και προτίμηση των συμπολιτών τους.

 

ΠΕΡΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Καμία απολύτως αντίδραση δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας για τις εξελίξεις και τις ενέργειες του δήμου Καβάλας στο θέμα ανακατάληψης του παλιού νοσοκομείου. Η διοίκηση, ως ιδιοκτήτρια του κτηρίου, δρομολογεί όπως είχε δεσμευθεί την προκήρυξη διαγωνισμού για την εξεύρεση συμβούλου, ο οποίος θα μεθοδεύσει την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Το πιο πιθανό είναι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος επενδυτής να διατηρήσει μόνο το εξωτερικό «κέλυφος» του κτηρίου και να προχωρήσει σε ριζική εσωτερική ανακαίνιση.

 

ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Την παρέμβαση ειδικού συνεργείου απαιτεί η αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη το βυθιζόμενο κολωνάκι επί της οδού Δοϊράνης. Κατόπιν της επιδιορθώσεως, το πιο πιθανό είναι να τοποθετηθεί και προειδοποιητικός φανός προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του περιστατικού που κατά πάσα πιθανότητα συνέβηκε, με την απότομο πρόσκρουση κάποιου οχήματος. Η διαδικασία εξασφάλισης της διαφάνειας στις δαπάνες των ΟΤΑ είναι φυσικά σεβαστή, ωστόσο έχει αγκυλώσει ακόμη περισσότερο ορισμένες ενέργειες λόγω της γραφειοκρατίας.

 

Διαβάστε επίσης