Βαριά ποινή λόγω ΑΕΠΙ

 Βαριά ποινή λόγω ΑΕΠΙ

Στο τριμελές Καβάλας δικάστηκε χθες υπόθεση, που αφορούσε την πληρωμή της ΑΕΠΙ από επαγγελματία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η ποινή που επιβλήθηκε ήταν βαριά. Εντύπωση προκάλεσε ο ισχυρισμός του επαγγελματία, ο οποίος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι το κατάστημά του ποτέ δεν έπαιξε μουσική. Σε βάρος του ωστόσο υπήρχαν σχετικές μηνύσεις από την ΑΕΠΙ κι επιβεβαίωση της καταγγελίας της ΑΕΠΙ από αστυνομικά όργανα. «Δεν παίζω μουσική στο μαγαζί μου» ισχυρίζονταν ο κατηγορούμενος, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, από τα καινούρια καφενεία – καφετερίες, που δεν αποκλείεται όντως να μην χρησιμοποιεί τη μουσική. Απλώς στη συγκεκριμένη δίκη αυτό δεν αποδείχθηκε.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, χρηματική ποινή 2.900 ευρώ, συν τα έξοδα της δίκης. Επειδή είχε λευκό ποινικό μητρώο, η ποινή ισχύει με τριετή αναστολή.

*Σε άλλη υπόθεση χθες στο τριμελές συζητήθηκε παραβίαση σφραγίσματος καταστήματος στη Θάσο. Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε την παραβίαση του σφραγίσματος. Είπε δε χαρακτηριστικά, ότι ενώ κατέθεσε στο Δήμο Θάσου αίτηση για άδεια καταστήματος το 2009, ο Δήμος Θάσου εξέδωσε την άδεια δύο χρόνια μετά.

 

Διαβάστε επίσης