Ανυπεράσπιστη η Ευρώπη απέναντι στην τυφλή βία και τρομοκρατία

 Ανυπεράσπιστη η Ευρώπη απέναντι στην τυφλή βία και τρομοκρατία

Έχω την εντύπωση οτι το προχθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα σε 5 κεντρικά σημεία του Παρισιού είναι ανάλογο με το χτύπημα των τρομοκρατών στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Μπορεί τα θύματα του χτυπήματος στο Παρίσι να είναι λιγότερα σε σχέση με τον αριθμό των θυμάτων του χτυπήματος στους δίδυμους πύργους αλλα η ένταση του χτυπήματος είναι περίπου ίδια.

Το πενταπλό χτύπημα των τρομοκρατών στο Παρίσι στέλνει το μήνυμα οχι μόνο στην Γαλλία αλλα σε όλη την Ευρώπη οτι οι τρομοκράτες έχουν παρεισφρήσει στην καρδιά της Ευρώπης και είναι έτοιμοι για ανάλογα χτυπήματα και σε άλλες μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αυτός είναι ο στόχος τους και το σχέδιο τους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πόσο ανοχύρωτες είναι οι χώρες της Ευρώπης απέναντι στην τρομοκρατία που δρα συστηματικά και εξαπλώνεται σε όλη τον κόσμο.

Το προχθεσινό χτύπημα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας έδειξε οτι οι τρομοκράτες πλέον θέλουν να μεταφέρουν το πεδίο της μάχης μέσα στα σπίτια μας.

Στις γειτονιές μας και στην καθημερινή μας ζωή.

Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά απο αυτό το πολαπλό χτύπημα στο Παρίσι.

Αλλάζει ο χάρτης και αλλάζουν τα δεδομένα.

Ήδη η Γαλλία που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κλείσει τα σύνορα της και έτοιμες για ανάλογες ενέργειες είναι και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που καταλαβαίνουν οτι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος των τρομοκρατών.

Καταλαβαίνετε οτι θα φτάσουμε στο σημείο , προκειμένου να είμαστε ασφαλείς, να ζούμε φυλακισμένοι μέσα στις ίδιες τις χώρες μας.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο πολιτισμένος κόσμος έχει τα μέσα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τρομοκρατία αφού τα τελευταία χτυπήματα έχουν αποδείξει το αντίθετο.

Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο και σοβαρό και ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες και τα Euroworking group και τα Eurogroup και οι σύνοδοι Κορυφής  να ασχοληθούν και με κάτι άλλο εκτός απο τις πολιτικές λιτότητας και οικονομικής τρομοκρατίας που επιβάλουν σε κράτης μέλης τους.

Η αντίδραση σε αυτά τα χτυπήματα θα πρέπει να είναι άμμεση και αποτελεσματική αν δεν θέλουμε να ζήουμε ακόμα πιο τραγικέ στιγμές.

Αυτά που ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια οτι δηλαδή τρομοκράτες περνάνε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και δικτυώνονται μονο υπερβολικά δεν ήταν.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για Τζιχαντιστές που στην κυριολεξία σφαγίαζαν αδιακρίτως του ανυποψίαστους Γάλλους πολίτες.

Είναι σίγουρο οτι το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοέμβρη θα αλλάξει  όλη την Ευρώπη.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και αναμένουμε όσο αφορά τα δικά μας την συμφωνία που θα μας φέρει τα 2 + 10 δις που θα μας δώσουν μια ανάσα.

Βέβαια τα 10 δις που θα πάρουμε θα πάνε κατευθείαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που για πολλούς αποτελεί την αρχή της επόμενης μέρας για την Ελληνική οικονομία.

Η χλιαρή απεργιακή κινητοποίηση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της Πέμπτης  με την παρότρυνηση της κυβέρνησης (!) που θύμισε λίγο την ταινια Κράμερ εναντίον Κράμερ αποτελεί παρελθόν και πλέον είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε της συνέπειες άλλης μιας δύσκολης συμφωνίας.

Οσο αφορά τις καιρικέ συνθήκες φαίνεται οτι και αυτή η εβδομάδα θα είναι καλά καιρικά αν και προς το τέλος της φαίνεται οτι κάτι αλλάζει.

Δεν ειναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν απο τις 20 του μήνα και μετά θα αλλάξει το έργο και θα αρχίσει ο χειμώνας να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του.

Πάντως είναι γεγονός οτι όλοι νιώθουμε , παρά τις ηλιοφάνειες , οτι έχουμε μπεί στην τελική ευθεία που θα μας οδηγήσει στον φετεινό χειμώνα.

Να έχουμε μια καλή εβδομάδα και αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε και σε πανελλαδικό επίπεδο αλλα και Ευρωπαϊκό επίπεδο να τις αντιμετωπίσουμε ενωμένοι.

Δεν έχουμε ούτε χρόνο , ούτε διάθεση για διχόνειες γκρίνιες και καυγάδες.

Ολόκληρη η πολιτισμένη Ευρώπη θα πρέπει να γίνει μια γροθιά για να αντιμετωπίσει και να δώσει την απάντηση που πρέπει στην τρομοκρατία που απειλεί την ελεύθερη ζωή μας.

Να είστε καλά και να έχετε τα μάτια 54 !

Είμαστε αισιόδοξοι οτι στο τέλος θα πάνε όλα καλά.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης