μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Για ορισμένους ανθρώπους- πολύ συγκεκριμένους, ισχυρούς και ιδιαίτερα γνωστούς στην Ελλάδα- το παν είναι το χρήμα. Η οικονομία και η αγορά. Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι τους διαψεύδει. Μείζον θέμα δεν είναι τα χρήματα. Είναι η ίδια η ζωή, ο σεβασμός στο δικαίωμα των ανθρώπων να ζουν ειρηνικά. Οι τζιχαντιστές κατά βάθος είναι τρελοί. Δεν έχουν σώας τας φρένας. Σκοτώνουν αδιακρίτως όποιον έχει την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους. Τι λέτε λοιπόν; Μπροστά σε αυτή την κατάσταση θα συνεχίσουμε την διαπραγμάτευση με τους δανειστές σα να μην συμβαίνει τίποτα;

Θα προσποιηθούμε τους αδιάφορους για τα πτώματα που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο βασικό μας ζήτημα; Αν η Μέρκελ μπορούσε να απαντήσει ευθέως και ειλικρινώς, θα απαντούσε με νούμερα. Κι ο Τσίπρας το ίδιο. Στα νούμερα της Μέρκελ θα απαντούσε με τα νούμερα των προσφύγων που κάθε μέρα «μπαίνουν» στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Νούμερα τα μεν, νούμερα και τα δε. Αρκεί να μπορείς να τα ξεχωρίσεις κι ορθά να τα αξιολογήσεις.

Φοβόμαστε ότι την … νύφη θα την πληρώσει πάλι η Ελλάδα. Ήδη οι ακροδεξιοί έλαβαν κατάλληλη θέση στο λιμάνι. Τάχα πίνουν αμέριμνοι τον καφέ τους. Ταυτόχρονα παρακολουθούν το… λάθος. Τους Έλληνες να υποδέχονται, να συνδράμουν τους πρόσφυγες. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ζωηρεύουν τις φασιστικές φωνές σε όλη την Ευρώπη. Εδώ στην Ελλάδα γνωρίζουμε την αλήθεια. Κι οι τζιχαντιστές – έτσι όπως δρουν- φασίστες είναι κι αυτοί. Το λένε «συγκοινωνούντα δοχεία». Ο ένας φασισμός θρέφει τον άλλον. Κι όσοι αντέξουν.

Υπάρχει το προσφυγικό πρόβλημα. Όλοι το παραδέχονται. Που θα λυθεί άραγε; Το σωστό είναι να λυθεί εκεί που ανέκυψε, στην Συρία. Να το λύσουν αυτοί που το δημιούργησαν. Οι περιβόητες «ξένες δυνάμεις» που επιχείρησαν κι επιχειρούν να νοθεύσουν την βούληση του λαού μιας ολόκληρης χώρας. Ταυτόχρονα το ίδιο πρόβλημα πρέπει να λυθεί και στην Τουρκία. Εκεί όπου δρουν οι δουλέμποροι. Ασταμάτητα.

Η Ευρώπη –αυτή η φημισμένη για την… ευαισθησία της Ευρώπη- επιλέγει το πιο εύκολο. Θέλει να λύσει το πρόβλημα στα ελληνικά νησιά. Άντε και στη Βόρεια Ελλάδα. Δίνει εντολές για hot spot, δημιουργεί (όπου μπορεί) φράχτες, στέλνει προσωπικό της Frodex, σκέφτεται ακόμη και χώρους συγκέντρωσης προσφύγων. Αν η Ελλάδα διαφωνήσει, η Ευρώπη της κουνά το δάχτυλο. Απειλεί με τα «κόκκινα» δάνεια, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κτλ.

Οδηγούμαστε σε μια λύση του προσφυγικού που θα φορτώσει κι άλλα βάρη στην πατρίδα μας. Οι φιλότιμοι έλληνες πολίτες τα δέχονται. Σπεύδουν στα λιμάνια να στηρίξουν τους ξεριζωμένους πρόσφυγες. Την ίδια ώρα σε όλα τα υπόλοιπα σύνορα υπάρχουν στρατιώτες. Οπλισμένοι. Κανείς άλλος δεν είναι σαν τους Έλληνες. Που ενώ έχουν τα δικά τους, δεν αρνούνται να εξυπηρετήσουν και τους πρόσφυγες.

Δεν είναι δίκαιη αυτή η Ευρώπη. Δεν είναι η Ευρώπη που ισχυρίζεται ότι είναι. Εξ αυτού του λόγου πάντα οι τζιχαντιστές θα την στοχεύουν. Θα δρουν στον… παράδεισο που τάχα δημιουργήθηκε. Κάποτε ο έλληνας Πρωθυπουργός μιλούσε για τον ευρωπαϊκό νότο. Για την ανατροπή που μπορεί να προκαλέσει στα δεδομένα της Γερμανίας. Έπαψε να χρησιμοποιεί αυτό το επιχείρημα. Κι ίδιος δεν το πιστεύει. Κι όμως αυτή η αλλαγή που επιβάλλεται να γίνει, κάπως έτσι μπορεί να ξεκινήσει. Να κάνει αισθητή τη παρουσία της στις Συνόδους Κορυφής, να αλλάξει το στραβό που αφού έβαλε τα καλά του μας εμφανίζεται ως το πραγματικά σωστό. Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι.

 

Είναι αλήθεια ότι λέγεται για το Δημοτικό Ωδείο; Υπάρχει –λένε- καθηγητής που δεν έχει κανέναν μαθητή, παρόλα αυτά προσέρχεται κανονικά. Μπαίνει στην τάξη όπου παραμένει μόνος του. Αν δεν υπάρχουν παιδιά, σε ποιόν αλήθεια θα κάνει μάθημα;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όχι όμως το Διοικητήριο. Η μη επίσκεψη του στον κ. Μαρκόπουλο οφείλεται στο ότι όταν ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ήταν στην Καβάλα, συνεδρίαζε στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπου βρίσκονταν και ο κ. Μαρκόπουλος και οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καβάλας (από την πλευρά της πλειοψηφίας).

=====================================================================

Μας μπέρδεψε

Για όσο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκονταν στην πόλη και τον Νομό Καβάλας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν συνεχώς δίπλα του. Στην δε ομιλία του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ, ο βουλευτής Καβάλας τον προλόγισε. Αυτή η στάση του Νίκου Παναγιωτόπουλου μας μπέρδεψε. Γνωρίζαμε ότι ήταν υποστηρικτής της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη. Άλλαξε κάτι; Πλέον υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πολλοί έκαναν το ίδιο ερώτημα στον κ. Παναγιωτόπουλο. Απάντησε- εμμέσως πλην σαφώς- ότι προς τον κ. Μητσοτάκη τρέφει ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα, τον εκτιμά και ως πολιτικό παράγοντα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κατά τα λοιπά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνεχίζει να υποστηρίζει Μεϊμαράκη. Αυτό θα έχει την ευκαιρία να το δείξει μεθαύριο Τετάρτη. Στην επίσκεψη Μεϊμαράκη στην πόλη μας. Διορθώνοντας ταυτόχρονα και τις εντυπώσεις. Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα, θα επιστρέψει στην Καβάλα αύριο λόγω της επίσκεψης Μεϊμαράκη.

 

Νέα αναβολή εκλογών;

Οι εκλογές στα Επιμελητήρια αναβλήθηκαν ήδη μία φορά προκειμένου να γίνουν την Άνοιξη του 2016. Όπως φημολογείται η Κυβέρνηση τις ανέβαλε πάλι, τις «έστειλε» για το Φθινόπωρο του 2016. Με δυνατότητα τρίτης αναβολής ως τις αρχές του 2017! Στο δικό μας Επιμελητήριο ψάχνουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα, για αυτή την έκπληξη που τους επιφύλαξε η … αγαπημένη τους Κυβέρνηση.

 

Τους εξέθεσε

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το Ποτάμι Γιώργος Γκαϊταντζής έκανε το χρέος του, έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε αφού συμμετείχε στην πρόσφατη εκδήλωση που έκαναν στην Καβάλα το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ. Τον πρόσεξαν, του είχαν κρατημένη καρέκλα στην πρώτη σειρά προκειμένου άπαντες να τον δουν. Έχει άλλη επιλογή το κόμμα Θεοδωράκη; Φυσικά και όχι. Κινδυνεύει να «εξαφανιστεί» μιας και του λείπει η συγκεκριμένη (απαραίτητη) ιδεολογική ταυτότητα. Προσπαθεί λοιπόν  να… κρατηθεί στη ζωή με νέες συμμαχίες και συνεργασίες.

Μέχρι να διαμορφωθεί το νέο πολιτικό πλαίσιο που θα αφορά την παρουσία του, ας κοιτάξει να οργανωθεί και να λειτουργήσει καλύτερα. Εννοούμε την ερώτηση του βουλευτή του ίδιου κόμματος από την Ροδόπη. Ο κ. Αχμέτ Ιλχάν ενώ θα έπρεπε να συμπεριλάβει στην ερώτηση του για την απλήρωτη επιδότηση εργασίας και την Ανατολική Μακεδονία, την περιόρισε μόνο για τη Θράκη. Κανονικά έπρεπε να συνεργαστεί με τις οργανώσεις Καβάλας και Δράμας ώστε η ερώτηση του να «απλωθεί» σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Αγνόησε την Ανατολική Μακεδονία κι έτσι εξέθεσε και το κόμμα του και τους συναδέλφους του στο Ποτάμι των δύο Νομών. Κρίμα.

 

Δωρεά στην Αστυνομία

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της η διοίκηση του δημοτικού νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δωρεά στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Η απόφαση αναφέρει λεπτομερώς το περιεχόμενο της δωρεάς: «Τη δωρεά των κινητών πραγμάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας: ένα (1) γραφείο, μία (1) ανοιχτή βιβλιοθήκη, μία (1) μονόστηλη ανοιχτή βιβλιοθήκη και μία (1) καρέκλα γραφείου από το 1ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής και μία (1) καρέκλα γραφείου από το 2ο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής».

 

Έγραψαν…

Κώστας Θεοδωρίδης (δικηγόρος Καβάλας) για την απεργιακή συγκέντρωση της 12ης Νοέμβρη στην πλατεία Καπνεργάτη: «Εάν δω αύριο στην συγκέντρωση βουλευτές ή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχω φύγει με την μία στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Καλύτερα συνεπής στην γραφικότητα, παρά συνεπής στον παραλογισμό και την υποτίμηση της κρίσης και της αντίληψής μας. Μιλάω σοβαρά και θα το κάνω».

Κωστής Σιμιτσής για την παρουσία του στην ομιλία στην πόλη μας του Κυριάκου Μητσοτάκη: « Ήταν ο μοναδικός υπουργός της συγκυβέρνησης που τίμησε την Αυτοδιοίκηση και επισκέφθηκε το δημαρχείο πριν από δύο χρόνια. Χωρίς μισαλλόδοξο πνεύμα, με διάθεση μεταρρυθμιστική και δημοκρατική, μου άφησε τις πιο θετικές εντυπώσεις, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν σήμερα με την ομιλία του».

Μαρία Φρατζεσκάκη (δημοτική σύμβουλος): Είχα την τύχη σήμερα ως εκπρόσωπος του Δήμου να βρεθώ στην παρουσίαση του υπέροχου βιβλίου αφιέρωμα στην ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας από την ίδρυση του το 1945 έως 2013 . Θερμά συγχαρητήρια σε όλο το ΔΣ του Λυκείου για την ωραιότατη εκδήλωση στους υπέροχους χορευτές αλλά πάνω απ όλα στην συγγραφέα την κ Αγγελική Κιουρτσή Μιχαλοπούλου που επί 3 και πλέον χρόνια δούλεψε γι αυτό».

 

Διαβάστε επίσης