• 18 Μαΐου 2024,

Το βιβλίο της Ιστορίας του Λυκείου είναι γεγονός

 Το βιβλίο της Ιστορίας του Λυκείου είναι γεγονός

Εορταστική ατμόσφαιρα επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του ΟΣΚΑΡ σε μια μεγάλη γιορτή του Λυκείου των Ελληνίδων. Ήταν η γιορτή για το λεύκωμα με την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας από το 1945 μέχρι το 2013. Ήταν το τέλος μιας προσπάθειας που άρχισε περίπου το 2010 όταν η συμπολίτισσα φιλόλογος Αγγελική Κιουρτσή – Μιχαλοπούλου προθυμοποιήθηκε να γράψει αυτό το βιβλίο. Υπήρξαν οικονομικά προβλήματα, μεγάλη καθυστέρηση αλλά τελικά το βιβλίο κυκλοφόρησε, αγοράστηκε ήδη στην εκδήλωση του Σαββάτου και θα διατίθεται στο κοινό όλες τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες.

Στις πρώτες σειρές καθισμάτων είδαμε την εκπρόσωπο της Δημάρχου Μαρία Φραντζεσκάκη, τον πρώην υπουργό Δημοσθένη Δημοσθενόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Ήταν επίσης ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Θόδωρος Καλλιοντζής, ο Κωστής Σιμιτσής, ο Κώστας Παπακοσμάς κ.α.

Το βιβλίο ήταν έτοιμο από το 2011 αλλά η κρίση μας καθυστέρησε, είπε η Ευτέρπη Σαμαρά, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων. Με την ευκαιρία αυτής της καθυστέρησης τόνισε, επεκτάθηκε η ύλη του και έφτασε μέχρι τη δραστηριότητα του Συλλόγου το 2013. Ήταν μακρύς ο δρόμος γεμάτος περιπέτειες, τόνισε η κ. Σαμαρά, που μίλησε και για την κρίση, που επηρέασε όλη τη δραστηριότητα των ανθρώπων και όχι μόνο την προσπάθεια να εκδοθεί το συγκεκριμένο βιβλίο.

Ευχαρίστησε τους χορηγούς μεταξύ των οποίων τους εξής: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, Δήμος Καβάλας, Βίκτωρας Βενουζίου, Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος, Σύλλογος Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Καβαλιωτών Αθήνας, καφές Ανανιάδη, βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη, Μισσιριάν Α.Ε.

Όπως είπε η κ. Σαμαρά το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το Σύλλογο Καβαλιωτών Θεσσαλονίκης στη συμπρωτεύουσα.

Μετά από την ομιλία της κ. Σαμαρά, αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Θεοδώρα Βαβαλέσκου. Το βιβλίο παρουσίασε η σύμβουλος φιλολόγων Χριστίνα Βαμβούρη – Δημάκη, ενώ μίλησε και η συγγραφέας.

Στην αρχή της εκδήλωσης ερμήνευσε τραγούδια η χορωδία του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» Καβάλας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης