Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση δεν θα έρθουν λεφτά !

 Αν δεν υπάρξει αξιολόγηση δεν θα έρθουν λεφτά !

Πάντως να ξέρετε οτι όσο δεν τα βρίσκουμε με τους εκπροσώπους των δανειστών και δεν έρχεται η επόμενη δόση τόσο δεν θα μπαίνει στους λογαριασμούς χιλιάδων διακιούχων το οικογενειακό επίδομα.

Τα λεφτά που είχανε για να πληρώσουν το πρώτο 15θήμερο του Οκτώβρη τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσανε για να συμπληρώσουν και να πληρώσουν μια δόση προς το ΔΝΤ.

Τα ταμεία του κράτους αυτή την στιγμή είναι άδεια δεν υπάρχει σέντς και αν δεν πάρουμε τα δανεικά που μας έχουν υποσχεθεί περί τα 2 δις θα αρχίσουμε και πάλι να ζούμε δύσκολες στιγμές.

Απο ότι βλέπω , και υπό τις συνθήκες της οικονομικής ασφυξίας το χάπι του 23% στην εκπαίδευση το κατάπιαμε γιατί δεν μπορέσαμε μέχρι και χθες να βρούμε ισοδύναμα και όπως πάει η δουλειά βλέπω να καταπίνουμε και το χάπι των “κόκκινων δανείων” .

Οι αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης πλέον είναι ελάχιστες και ήπιες σε τέτοιους είδους διαπραγματεύσεις αφού το προηγούμενο διάστημα έδιξε ποιός είναι το αφεντικό και ποιός έχει το πάνω χέρι.

Είναι σίγουρο οτι στο τέλος θα γίνει αυτό που θέλουν οι δανειστές και για τον λόγο αυτά θα πρέπει όλα να έχουμε το νού μας.

Χάσαμε την μάχη του 23% στην εκπαίδευση και θα χάσουμε και την προστασία ομπρέλας στα “κόκκινα δάνεια”που είχαμε μέχρι σήμερα με οτι αυτό συνεπάγεται.

Ο Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και οτι οτιδήποτε θετικό μπορεί να προκύψει για την ελληνική οικονομία και τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες θα προκύψει μόνο απο την αυστηρή και αποφασιστική διάθεση για τήρηση των δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Όσο αφορά το μέτωπο το προεκλογικό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μια τελευταία δημοσκόπηση έδειξε οτι ο Μεϊμαράκης είναι μπροστά στην κούρσα της εκλογής , ακολουθεί ο Τζιτζικώστας 10 μονάδες περίπου πιο πίσω , τρίτος ο Κυριάκος και τελευταίος ο Άδωνις με Ευγενία που όμως δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος να το παλέψει μέχρι και το τελευταίο λεπτό πρίν ανοίξουν οι κάλπες.

Η πρόβλεψη είναι οτι την δεύτερη Κυριακή περνάει Μεϊμαράκης με Τζτζικώστα και εκεί θια δοθεί η μεγάλη μάχη όπου όλα θα είναι ανοιχτά για τους δύο μονομάχους της τελική αναμέτρησης και ο νικήτης , ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και απο τις ζυμώσις που θα γίνουν στο παρασκήνιο αφού ήδη ο Τζιτζικώστας αφήνει να εννοηθεί οτι η Μπακογιάννη σε περίπτωση που ο Κυριάκος δεν περάσει την δεύτερη Κυριακή θα συνεργαστεί με τον Μεϊμαράκη που φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί αν και ο Τζιτζικώστας αν όντως περάσει στην δεύτερη Κυριακή έχει πολλές πιθανότητες να κόψει πρώτος το νήμα αφού όσο περνάνε οι μέρες κερδίζει έδαφος απένατι στον προβλέψιμο και παλιό Μεϊμαράκη που έρχεται απο τα τσικό της ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αλλα νομίζω οτι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο όσο αφορά την διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.

Αυτό που κάνει σήμερα ο Μεϊμαράκης θα μπορούσε να το κάνει πρίν απο μια δεκαετία αλλα τότε θα μου πείτε που να βρεί το πολιτικό ανάστημα να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος και θα έχετε δίκιο.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι και στην Νέα Δημοκρατία υπάρχει διάθεση για κάτι πιο φρέσκο απο αυτό που προσφέρει η υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη και το οποίο φαίνεται να εκφράζει η υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα.

Παρέλαση με ήλιο αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24άωρα που θα μας φέρουν πιο κοντά στον φετεινό χειμώνα κυρίως λόγω θερμοκρασίας.

Πάντως στην παρέλαση την Τετάρτη θα κατεβούμε με μεγάλη ευκολία και μετά παραδοσιακά είτε μέσα στην πόλη είτε γύρω απο αυτή θα χτυπήσουμε κανά σουβλάκι  ή καμμιά σαρδελίτσα στο κάρβουνο.

Παραδοσιακά μετά τις παρελάσεις και της 28ης του Οκτώβρη αλλα και της 25ης Μάρτη οι Καβαλιώτες περνάνε πρίν πάνε σπίτι απο καμμιά ταβερνούλα για το καλό.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Με τον καιρό σύμμαχο διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη που φαίνεται οτι θα είναι καλός.

Καλός καιρός καλή διάθεση και καλά  δυνατά τσίπουρα.

Ο πρόεδρος της Πειραιώς Μιχάλης Σάλας δήλωσε οτι είναι αντίθετος στους πληστειρασμούς πρώτης κατοικίας αφού οι τράπεζες δεν θέλουν σπίτια αλλα λεφτά.

Τι να τα κάνουν τα ντουβάρια ;

Ο Σάλας καλά τα λέει αλλα οι δανειστές που κάνουν και το κουμάντο λένε άλλα.

Καλή σας ημέρα και καλή παρέλαση.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης