ΑΟΚ- Θρασύβουλος 1-1: Πέταξε δυο βαθμούς

 ΑΟΚ- Θρασύβουλος 1-1: Πέταξε δυο βαθμούς

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο Σερζ Ντιέ μπορεί να ήταν εξαιρετικός στο χθεσινό παιχνίδι θυμίζοντας… Σουπερ Λιγκ αλλά ο ΑΟΚ δεν κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς, παρουσιάζοντας δυο πρόσωπα.

Αρκετά καλό στο πρώτο μέρος όπου είχε τον απόλυτο έλεγχο και μέτριο στην επανάληψη όπου περισσότερο έπαιξε συντηρητικά να κρατήσει το 1-0 και την πάτησε.

Στο τέλος πίεσε μετά το 1-1, όμως δε βγήκαν οι κλασσικές ευκαιρίες. Κρίμα, πέταξε δυο βαθμούς. Ο Θρασύβουλος δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο.

Ο Κώστας Βασιλακάκης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Αποστολίδη, δεξιά στην άμυνα τον Παγώνη, αριστερά στην άμυνα τον Γελαδάρη, δύο κεντρικούς αμυντικούς τον Τριποτσέρη και τον Μαραγκό.

Ο Ντιέ με τον Αναστασόπουλο ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι ενώ ο Ντος Σάντος και ο Μπρατσιάνι στα πλάγια της μεσαίας γραμμής. Ο Μοκάκε με το Χλωρό αγωνίστηκαν στον κάθετο άξονα της επίθεσης. Ο ΑΟΚ με τακτική 4-4-2. Ο Μοκάκε ήρθε δίπλα στο Χλωρό και ο Μπρατσιάνι πήγε πλάγια.

Η μοναδική αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε με την Παναχαϊκή, ήταν ο Αναστασόπουλος στη θέση του τιμωρημένου Ενσαλίβα.

Ο ΑΟΚ προηγήθηκε γρήγορα με το γκολ του Ντιέ, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ποδόσφαιρο κατοχής για τους γηπεδούχους που δεν κινδύνεψαν σε καμία περίπτωση από τους αντιπάλους. Ο γρήγορος Ντος Σάντος δημιουργούσε προβλήματα στα πλάγια, χωρίς όμως τόσο καλή τελική πάσα η σέντρα. Στην επανάληψη δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο. Αργός ρυθμός και ελάχιστες καλές φάσεις. Ο ΑΟΚ δεν είχε φρεσκάδα ενώ η ομάδα της Φυλής με τις αλλαγές του Σταθόπουλου, προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με σουτ του Μπέκα στο 78`. Πριν δεν είχε απειλήσει. Αλλά και η απόδοση του ΑΟΚ στην επανάληψη δεν ήταν καλή. Δεν είχε σωστές επιθετικές επιλογές. Κάπου βγήκε η κούραση.

Το φιλμ του αγώνα

11` Φάουλ Ντιέ από πλάγια θέση κοντά στην περιοχή το 1-0.

18` Ο Μπρατσιάνι αστοχεί μέσα από πλάγια θέση, κοντά στη μικρή περιοχή.

29` Σουτ Μπρατσιάνι, εξαιρετική απόκρουση του Σταυριανού σε κόρνερ.

70` Σουτ Πλιάγκα ελάχιστα άουτ.

78` Μακρινό σουτ του Μπέκα αιφνιδίασε τον Αποστολίδη και το 1-1.

84` Σουτ Μοκάκε ελάχιστα άουτ.

90` + Σουτ Πλιάγκα με το κεφάλι σε κόρνερ ο Σταυριανός.

Ο διαιτητής Αγγελάκης του συνδέσμου Μακεδονίας έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Σκόνδρα, Μπακάλη, Πλαβούκο, Μπρατσιάνι, Μπέκα, Ανδριανό.

Θα μπορούσε να είχε δείξει 2η κίτρινη κάρτα στο Μπακάλη στο 53`.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 6 Γελαδάρης, 2 Τριποτσέρης, 3 Παγώνης, 16 Μαραγκός, 77 Ντιέ, 14 Αναστασόπουλος 86` Ποσίνκοβιτς , 7 Χλωρός, 17 Ντος Σάντος 80` Μιγιάτοβιτς , 8 Μοκάκε, 92 Μπρατσιάνι 69` Πλιάγκας

Πάγκος: 30 Σουλογάνης,11 Πλιάγκας, 44 Παπαγερίδης, 33 Καλαγκάνης,9 Ποσίνκοβιτς,28 Μιγιάτοβιτς, 91 Κουμπρόγλου.

Θρασύβουλος: 1 Σταυριανός, 25 Πάνος, 5 Τζιωρτζόπουλος, 6 Σύρος, 13 Ανδριανός, 8 Μπακάλης , 29 Αγκόλι 58` Μπέκα, 12 Σκόνδρας 71` Σερέπας, 20 Πλαβούκος, 11 Σταυραθανασόπουλος, 9 Ντα Κόστα 62` Παπανίκου.

Πάγκος: 67 Ξενοδόχοφ, 7 Αρκουμάνης, 4 Βασιλείου, 10 Μπέκα, 21 Σερέπας , 24 Παπανίκου, 32 Κεϊτά.

*Οι δηλώσεις των προπονητών

Κώστας Βασιλακάκης: « Έλεγα όλες αυτές τις μέρες στα αποδυτήρια ότι το ματς με το Θρασύβουλο δε θα ήταν εύκολο. Μάλλον αυτό αποδείχθηκε. Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα παίξει με ενισχυμένη άμυνα και με αντεπιθέσεις. Καταφέραμε να προηγηθούμε αλλά το 1-0 είναι ένα ρευστό σκορ. Μας δόθηκαν οι ευκαιρίες να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ. Δεν έγιναν πιο εύκολα τα πράγματα για μας και χωρίς ο αντίπαλος να είναι επικίνδυνος για την εστία μας και να μας κάνει φάσεις, δυστυχώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο, μ` ένα σουτ κατάφερε να πάρει τον πόντο και να μη κερδίσουμε σήμερα. Τα παιδιά έκαναν φοβερή προσπάθεια μέσα σε 20 περίπου μέρες, τους δίνω συγχαρητήρια.

Πετύχαμε σπουδαία πράγματα. Πρέπει να υπάρχει υπομονή απ` όλους μας. Δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να απογοητευόμαστε, τόσο γρήγορα».

Στάθης Σταθόπουλος: « Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι κάναμε ένα άσχημο ξεκίνημα. Το ίδιο έγινε με την Καλλονή στην έδρα μας. Δεχθήκαμε ένα γκολ αδικαιολόγητο. Εκτός του ότι φάνηκε η ικανότητα του αντίπαλου ποδοσφαιριστή, το τείχος μας δεν ήταν εκεί που έπρεπε, ο ελεύθερος παίκτης που βάζουμε δεν ήταν εκεί που έπρεπε, με αποτέλεσμα να δεχθούμε ένα πολύ εύκολο γκολ.

Ο διαιτητής θυμήθηκε να φέρει τη φάση 30` δευτερόλεπτα πίσω με μια επιμονή του επόπτη που πρώτη φορά συναντώ.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού προσπαθήσαμε με μπάλα κάτω, βάση τις δυνατότητες που έχει η ομάδα. Πιστεύω ότι η κούραση στο β` μέρος ήταν εμφανής και στις δυο ομάδες. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και κινδυνέψαμε στις καθυστερήσεις.

Έπρεπε ο διαιτητής να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπακάλη».

*Τα χθεσινά αποτελέσματα

Δόξα Δράμας- Αναγέννηση Επανομής Αναβολή

Απόλλων Σμύρνης- Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Γιαννιτσά- Πανσερραϊκός 1-0

Ολυμπιακός Βόλου- Καλλιθέα 1-1

Καλλονή- Νίκη Βόλου 0-2

Εθνικός Γαζώρου- Φωκικός 4-0

Ρεπό ο Ηρακλής

Βαθμολογία: Πανσερραϊκός 10, Καλλονή 10, Εργοτέλης 10, Γιαννιτσά 9, ΑΟΚ 8, Φωκικός 7, Παναιτωλικός 7, Εθνικός Γαζώρου 6, Λάρισα 6, Πιερικός 6, Ολυμπιακός Βόλου 6, Ηρακλής 5, Παναχαϊκή 5, Ηρακλής Ψαχνών 4,Απόλλων Σμύρνης 4, Αναγέννηση Επανομής 3, Θρασύβουλος 2, Βύζας Μεγάρων 2, Δόξα Δράμας 1.

Δεν υπολογίζεται στη βαθμολογία το χθεσινοβραδινό παιχνίδι ανάμεσα στον Παναιτωλικό και στη Λάρισα.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης