Ολοκλήρωση επιδοτούμενων σεμιναρίων ΓΕΩΤΕΕ

 Ολοκλήρωση επιδοτούμενων σεμιναρίων ΓΕΩΤΕΕ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας παράρτημα Αν. Μακεδονίας ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τα επιδοτούμενα σεμινάρια επιμόρφωσης που διοργάνωσε για τα μέλη του.

Τα σεμινάρια αυτά υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Βουλγαρία. Τίτλος του προγράμματος με ακρωνύμιο “EMPLOCOMP” είναι «LONG LIFE TRAINING AS A TOOL FOR IMPROVEMENT OF EMPLOYABILITY & COMPETITIVENESS». Ανάδοχο ΚΕΚ υλοποίησης των σεμιναρίων ήταν το «Μεσογειακό Συμβουλευτικό Σύστημα ΚΕΚ Α.Ε.» Τα αντικείμενα των σεμιναρίων ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της δύσκολης οικονομικής εποχής που βιώνουμε. Για την Καβάλα αντικείμενο ήταν η «Οργάνωση και διοίκηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με έμφαση σε περιόδους κρίσης» ενώ για τις Σέρρες ήταν η «Οικονομική διαχείριση και τεχνικές είσπραξης οφειλών και υποχρεώσεων». Τα σεμινάρια αυτά ολοκληρώθηκαν, όπως προβλέπονταν από το πρόγραμμα, με μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Βουλγαρία. Στην εκδρομή αυτή πέραν των άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προέβλεπε το πρόγραμμα του σεμιναρίου, οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ημερίδα άλλου διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα-Βουλγαρία με το ακρωνύμιο “CommoNaR” στο Δήμο STRUMYANI της Βουλγαρίας.

Ιδιαίτερα όμως σημαντική και χρήσιμη ήταν και η συνάντηση που είχαν οι εκπαιδευόμενοι με την Ένωση Παραγωγών & Εμπόρων Γαλακτοκομικών, Τυροκομικών και Σιτηρών Προϊόντων του Blagoevgrad. Εκεί, παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της ένωσης η κατάσταση που επικρατεί στον πρωτογενή τομέα της γείτονας χώρας και στη συνέχεια επί μακρόν δεχθήκανε ερωτήματα από τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς. Κλείνοντας αυτή τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Μυστακίδης Ζαφείρης αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας που ανοίγονται στον Πρωτογενή τομέα τόσο μέσω του προγράμματος Emplocomp, όσο και μέσω άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων, συνεργασία που μπορεί να αποβεί προς όφελος της οικονομίας της περιοχής μας. Κινούμενοι στα πλαίσια αυτά ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα με τους Βούλγαρους, διανεμήθηκαν τουριστικά φυλλάδια της περιοχής μας και τους έγινε πρόσκληση για μελλοντική επίσκεψη τους στην Πατρίδα μας.

Το παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ της Αν. Μακεδονίας συνεχίζοντας την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και στους Γεωτεχνικούς, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, έχει προγραμματίσει την διοργάνωση και άλλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ημερίδων για θέματα που αφορούν τον Πρωτογένη τομέα. Έναν θεμελιώδη τομέα της Εθνικής μας Οικονομίας που μπορεί τα τελευταία χρόνια να ήταν στο περιθώριο αλλά σήμερα στη δίνη της οικονομικής κρίσης (μαζί με τον Τουρισμό) αναδύεται ως ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης και εξόδου της χώρας μας από την κρίση.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.

του ΓΕΩΤΕ.Ε.

Ανατολικής Μακεδονίας

Ζαφείρης Μυστακίδης

Διαβάστε επίσης