• 16 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ- Παναιτωλικός 0-0: Δεν είναι αποτυχία – Αναβολή της πρεμιέρας του Μπάσκετ της Α1

 ΑΟΚ- Παναιτωλικός 0-0: Δεν είναι αποτυχία – Αναβολή της πρεμιέρας του Μπάσκετ της Α1

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ προσπάθησε όσο μπορούσε στο χθεσινό παιχνίδι. Είναι δεδομένο ότι δεν είναι έτοιμος. Έλειψε η έκρηξη, έλειψε η ταχύτητα. Το πάλεψε όμως σε μεγάλο βαθμό.

Ο Παναιτωλικός γνωρίζοντας ότι η κούραση θα φανεί στους παίκτες των γηπεδούχων, πήγε να πάρει το ματς στο τελευταίο 20λεπτο. Εκεί θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στον ΑΟΚ.

Το 0-0 για μια ομάδα με 15 μέρες προετοιμασία δεν είναι αποτυχία. Χρειάζεται υπομονή.

Ο Κώστας Βασιλακάκης άφησε στον πάγκο τον Ποσίνκοβιτς ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Πακάλτσης και Ν` Ντιαγιέ. Επίσης ο Μιγιάτοβιτς. Οπότε δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές, κυρίως στην επίθεση.

Στο αρχικό σχήμα τερματοφύλακας ο Αποστολίδης, δεξιά στην άμυνα ο Παγώνης και αριστερά ο Γελαδάρης. Στο κέντρο της άμυνας ο Τριποτσέρης και ο Μαραγκός. Δύο αμυντικοί μέσοι ο Ντιέ και ο Αναστασόπουλος. Στα πλάγια της μεσαίας γραμμής ο Μοκάκε και ο Ντος Σάντος. Ο Ενσαλίβα ελεύθερος μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους και ο Χλωρός στη θέση του φορ.

Από την άλλη ο Καραγεωργίου άφησε στον πάγκο Σφακιανάκη και Ντιμπαλά, χρησιμοποιώντας από την αρχή Ιωάννου και Κουτσοσπύρο. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και από τις δυο ομάδες. Αρχικά ο Παναιτωλικός είχε τον έλεγχο και μετά το 30` ανέβηκε κάπως ο ΑΟΚ. Το τέμπο του αγώνα ήταν αργό, κουραστικό και δε χάθηκε ούτε μια κλασσική ευκαιρία. Παιχνίδι τακτικής με λίγες καλές ,ατομικές προσπάθειες. Στο β` μέρος ο ΑΟΚ απείλησε άμεσα σε δυο φάσεις με τον Ντος Σάντος. Αλλαγή τακτικής στο 63` με τον Πλιάγκα να παίρνει τη θέση του θετικού Αναστασόπουλου και να παίζει στα πλάγια της επίθεσης με τον Μοκάκε να πηγαίνει στον κάθετο άξονα. Ο Ποσίνκοβιτς έπαιξε στα πλάγια στη θέση του Ντος Σάντος από το 70` και μετά. Στο τελευταίο διάστημα του αγώνα ο Παναιτωλικός απείλησε περισσότερο. Λογικό αφού επωφελήθηκε την κούραση των παικτών του ΑΟΚ. Ο Αποστολίδης ήταν σε πολύ καλή μέρα. Κορυφαίος του ΑΟΚ.

Στο β` μέρος

Το φιλμ του αγώνα

6` Ατομική προσπάθεια και σουτ του Καμαρά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

19` Πάσα Φαβάλι, σουτ Καμαρά, κόντρα σε Γελαδάρη και κόρνερ.

31` Κάθετη πάσα του Αναστασόπουλου, ο Γκίτκος προλαβαίνει το Χλωρό. Η πρώτη καλή στιγμή του ΑΟΚ.

59` Ο Ντος Σάντος αστοχεί από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή. Καλή ευκαιρία για γκολ.

62` Μπαλιά Τριποτσέρη, ο Ντος Σάντος προλαβαίνει τον Γκίτκο αλλά πλασάρει άουτ.

65` Σπουδαία απόκρουση Αποστολίδη, σε σουτ του Φαβάλι.

74` Σουτ Μύγα, απόκρουση Αποστολίδη.

81` Σουτ Φαβάλι σώζει σε κόρνερ ο Αποστολίδης.

82` Ο Αγκουάρο από κοντά με προβολή δε μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

90`+ ΄ Φάουλ Φαβάλι, από κοντά κεφαλιά του Αγκουάρο, στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

Διαιτησία

Ο Ευαγγέλου από τη Αθήνα έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Φαβάλι, Ντιέ, Αγκουάρο, Ιωάννου, Ποσίνκοβιτς, Παγώνη.

Γενικά τα πήγε καλά. Δεν έκανε λάθη. Στο 56` πάντως ο βοηθός Νακόπουλος με λάθος υπόδειξη σταμάτησε το Χλωρό, που σημείωσε γκολ στην εξέλιξη της φάσης.

Οι συνθέσεις

ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 6 Γελαδάρης, 2 Τριποτσέρης, 3 Παγώνης, 16 Μαραγκός, 77 Ντιέ, 10 Ενσαλίβα, 7 Χλωρός 89` Μπρατσιάνι, 17 Ντος Σάντος 70` Ποσίνκοβιτς, 8 Μοκάκε, 14 Αναστασόπουλος 63` Πλιάγκας.

Πάγκος: 30 Σουλογιάννης, 11 Πλιάγκας, 44 Παπαγερίδης, 33 Καλαγκάνης, 92 Μπρατσιάνι, 9 Ποσίνκοβιτς, 31 Δελημπάσης.

Παναιτωλικός: 23 Τακίδης, 27 Μπακάκης, 57 Ιωάννου, 25 Αγκουάρο, 8 Μητρόπουλος, 3 Γκόλιας, 10 Φαβάλι, 7 Καμαρά 60` Μύγας, 77 Κουτσοσπύρος 90` Μπογκντάνοβιτς , 5 Κούσας, 20 Γιάνεφ 60` Πασάς.

Πάγκος: 21 Στεφανάκος, 22 Ντιμπαλά, 30 Δάρλας, 32 Μπογκντάνοβιτς, 14 Μύγας, 11 Πασάς, 19 Σφακιανάκης.

*Δηλώσεις προπονητών

Νίκος Καραγεωργίου: « Πιστεύω ότι τηρουμένων των αναλογιών και οι δυο ομάδες, έκαναν και καλή προσπάθεια και καλό παιχνίδι. Το παιχνίδι δεν ήταν σουπερ. Έγιναν όμως φάσεις και στις δυο πλευρές.

Η εικόνα, το περιβάλλον και οι συνθήκες θύμιζαν λίγο Σουπερ Λιγκ. Λίγο από την αίγλη των δυο ομάδων. Ο Παναιτωλικός δεν έχει άλλο στόχο εκτός από την άνοδο. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Καβάλας για την προσπάθεια της. Υπάρχει πάντοτε συγκίνηση όταν έρχομαι στην Καβάλα, είναι η πατρίδα μου. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους φιλάθλους της Καβάλας, ήταν και τώρα πολύ ευγενικοί»

Κώστας Βασιλακάκης: « Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια και από τις δυο ομάδες. Υπήρχε μεγάλη θέληση και διάθεση απ` όλα τα παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και οι δυο ομάδες. Εχουμε μπροστά μας ένα μαραθώνιο. Για μας είναι μεγάλη δυσκολία τα δυο παιχνίδια Κυριακή και Τετάρτη. Δε μπορούμε να δουλέψουμε με την ομάδα. Εγώ είμαι ευχαριστημένος περισσότερο από την προσπάθεια που έγινε. Ο κόσμος το εκτιμάει αυτό. Θα είμαστε καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι».

*Τα αποτελέσματα της Β` Εθνικής(2η αγωνιστική)

Παναχαϊκή- Ηρακλής 0-0, Λάρισα- Επανομή 3-1, Θρασύβουλος- Πιερικός 0-0, Φωκικός- Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0, Νίκη Βόλου- Απόλλων Σμύρνης 1-1, Εργοτέλης- Δόξα Δράμας 1-0, Εθνικός Γαζώρου- Καλλονή 0-0 , Καλλιθέα- Πανσερραϊκός 2-3  , Βύζας – Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Αναβολή την πρεμιέρας της Α1 στο Μπάσκετ

Εκτός από την Ενωση και τον Ολυμπιακό η πλειοψηφία των ομάδων της Α1 πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Η Ενωση πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, αλλά με προθεσμία ενός μήνα για να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

*Τα αποτελέσματα του κυπέλλου της ΕΠΣΚ

Βυζάντιο- Παναγία 3-0

Κεραυνός Κρηνίδων- Ηρακλής 1-0

Μακεδονικός Αμισιανών- Δόξα Λυδίας 3-2

ΠΑΟΚ- Αρης Πρίνου 2-1

Αναγέννηση Λιμεναρίων- Βύρων 0-1

 

Διαβάστε επίσης