• 6 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ- Παναχαϊκή 2-1: Κινδύνεψε ελάχιστα, κυνήγησε την ουσία

 ΑΟΚ- Παναχαϊκή 2-1: Κινδύνεψε ελάχιστα, κυνήγησε την ουσία

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ δε δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη απέναντι στην Παναχαϊκή,  το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη». Ήταν καλύτερος αν και δεν έπιασε πολύ καλή απόδοση. Η εστία του Αποστολίδης δεν κινδύνεψε, παρά μόνο στο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις. Η Παναχαϊκή δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, απλά μείωσε στο τέλος. Ομάδα που δεν έχει έναν παίκτη να κάνει τη διαφορά. Το ματς πήγε στα μέτρα του ΑΟΚ, παρουσία λίγων φιλάθλων. Οι 3 βαθμοί ήρθαν εύκολα ενώ μάλλον κλαίμε τους 2 που χάθηκαν με τον Εθνικό Γαζώρου.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παρέταξε τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια.

Στην άμυνα δεξιά ο Παγώνης, αριστερά ο Καλαγκάνης. Δυο στόπερ ο Τριποτσέρης και ο Κάργας. Στη μεσαία γραμμή δυο αμυντικοί μέσοι ο Μαραγκός και ο Κοτίτσας. Στις πτέρυγες δεξιά ο Ντος Σάντος και αριστερά ο Ντόσης. Ο Ουσμάν Μπάρι ελεύθερος στον κάθετο άξονα με τον Εν Ντιαγιέ στην επίθεση.

Με την απουσία των Τάσιτς- Ντουτσαρίδη ήταν αναμενόμενη η προώθηση Μαραγκού και Κοτίτσα, στο ημικύκλιο. Ο Ντόσης επανήλθε στο αρχικό σχήμα.

Ο ΑΟΚ προηγήθηκε γρήγορα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Παναχαϊκή εκ των πραγμάτων να βγει από την άμυνα της. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά ουσιαστικά δεν απείλησαν.

Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα ακόμη γκολ, χωρίς να έχει ικανοποιητικό ρυθμό.

Στην επανάληψη ο Ντόσης έχασε μια καταπληκτική ευκαιρία να κάνει το 2-0. Ο Εν Ντιαγιέ απλούστευσε τα πράγματα με το δεύτερο γκολ που πέτυχε. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι κύλησε σε χαλαρό τέμπο. Η Παναχαϊκή ήταν φανερό ότι δε μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα στο παιχνίδι. Ο ΑΟΚ είχε τον έλεγχο και περίμενε να τελειώσει το ματς. Εκεί κάπου χαλάρωσε και η Παναχαϊκή μείωσε στις καθυστερήσεις. Κάπου πήγαμε να θυμηθούμε τον Εθνικό Γαζώρου αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Ο Καλαγκάνης έκανε ένα ουσιαστικό παιχνίδι στην αριστερή πτέρυγα ενώ τα πήγαν καλά Μαραγκός και Κοτίτσας στους ρόλους που είχαν. Ο Εν Ντιαγιέ όταν είναι ήρεμος κάνει τη διαφορά. Ξέρει να κινείται στο κενό χώρο και να έρχεται στην ευκαιρία.

Το φιλμ του αγώνα

13` Σέντρα Καλαγκάνη, άστοχη έξοδος του Πίτκα από διεκδίκηση του Εν Ντιαγιέ , ο Κοτίτσας σε κενή εστία το 1-0.

18` Σέντρα Ντος Σάντος από τα δεξιά, αστοχεί από κοντά ο Εν Ντιαγιέ με σουτ.

39` Διαδοχικά σουτ Ουσμάν και Εν Ντιαγιέ, σε πόδια αμυντικών.

42` Σε κενή εστία Ντος Σάντος καθυστερεί και ο Σπίνουλας τον προλαβαίνει.

54` Σέντρα Καλαγκάνη, ο Ντόσης αστοχεί με κεφαλιά σε κενή εστία.

65` Ο Εν Ντιαγιέ φεύγει μόνο τους στο κενό χώρο και εύκολα τα 2-0, από πάσα του Ντος Σάντος.

90+ Ο Σαλαμαστράκης με κεφαλιά το 2-1 από κόρνερ του Κοιλιάρα Γ.

Ο διαιτητής Σελεμίδης από την Πέλλα έδειξε κίτρινες κάρτες τους: Τριποτσέρη, Ουσμάν Μπάρι, Φατιόν, Ντόση, Σαλαμαστράκη, Μαραγκό.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 25 Κοτίτσας, 33 Καλαγκάνης, 16 Μαραγκός, 3 Παγώνης, 4 Κάργας, 2 Τριποτσέρης, 17 Ντος Σάντος, 12 Εν Ντιαγιέ, 21 Ουσμάν Μπάρι, 99 Ντόσης.

Αλλαγές

60` Πλιάγκας στη θέση του Ντόση

84` Κούτεφ στη θέση του Κοτίτσα

88` Πακάλτσης στη θέση του Εν Ντιαγιέ

Πάγκος

5 Πακάλτσης, 19 Ρεβυθόπουλος, 11 Πλιάγκας, 30 Σουλογάνης, 7 Χλωρός, 23 Κούτεφ, 6 Γελαδάρης.

Παναχαϊκή: 60 Πίτκας, 75 Δ. Κοιλιάρας, 23 Βάντερσον, 17 Σπίνουλας, 8 Καραμανλής, 27 Βασιλαντωνόπουλος, 21 Γ. Κοιλιάρας, 33 Λίτσης, 6 Σαλαμαστράκης, 97 Γκούρτσας, 64 Φατιόν.

Αλλαγές

55` Εντουαρντ στη θέση του Λίτση

57` Πάμποε στη θέση του Βασιλαντωνόπουλου

85` Φερέιρα στη θέση του Γκούρτσα

Πάγκος

31 Ανδρούτσος, 14 Ρεκλείτης, 30 Φερέιρα, 10 Πάμποε , 77 Εντουαρντ, 5 Κοκκίνης, 49 Βοσκόπουλος.

*Νίκος Παπαδόπουλος: « Για μας το ζητούμενο ήταν οι 3 βαθμοί, γιατί είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα μετά το κακό αποτέλεσμα που είχαμε με τον Εθνικό Γαζώρου. Θα έλεγα ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετά κενά διαστήματα αλλά και αρκετές καλές στιγμές. Χάσαμε πάντως ευκαιρίες που δε χάνονται. Νομίζω ότι δουλέψαμε καλά μέσα στο γήπεδο, πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που σε κάποιες στιγμές λόγω της καλής κατοχή ς που είχε, φοβηθήκαμε ότι μπορεί να γίνει το κακό. Δυστυχώς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Δεχθήκαμε ένα γκολ στις καθυστερήσεις και χωρίς λόγο στο επόμενο λεπτό, αγχωθήκαμε. Κρατάμε τους 3 βαθμούς. Μας λείπουν στο επόμενο παιχνίδι αρκετοί παίκτες λόγω τιμωρίας, ενώ αρκετοί παίκτες είναι κουρασμένοι. Εύχομαι στη συνέχεια να μην έχουμε άλλα προβλήματα με απουσίες η κάρτες, αφού δε μπορούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι».

*Γιώργος Κούτσης: « Παρόλο που μπήκαμε αρκετά καλά στο παιχνίδι, ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Έχω την εντύπωση ότι έχει προηγηθεί φάουλ στον τερματοφύλακα. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε αλλά δε δημιουργήσαμε καμία ευκαιρία, έτσι ώστε να απειληθεί ο αντίπαλος. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο ψηλά, ρισκάραμε, δυστυχώς δε μας βγήκε και ήρθε μοιραία για μας αυτό το 2-1. Συγχαρητήρια στην Καβάλα, εύχομαι καλή συνέχεια όπως και στο φίλο μου, το Νίκο».

 

Διαβάστε επίσης