• 19 Μαΐου 2024,

Ξέσπασμα !

 Ξέσπασμα !

Σοβαρά επεισόδια έγιναν χθες το απόγευμα μέσα κι έξω από το ξενοδοχείο Ωκεανίς, επεισόδια που ήταν ο λόγος να ματαιωθεί η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας με ομιλητή τον Μάκη Βορίδη. 150 εργαζόμενοι της Καβάλα Όιλ ξεπέρασαν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο και στους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου. Έφθασαν στην αίθουσα όπου ο κ. Βορίδης θα έδινε συνέντευξη τύπου όπου τα έκαναν γης μαδιάμ. Στην συνέχεια έμειναν στον χώρο της συνέντευξης τύπου ζητώντας να συναντήσουν τον κ. Βορίδη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ βρίσκονταν σε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Απάντησε ότι θα μπορούσε να συναντήσει στο δωμάτιο εκπροσώπους των εργαζομένων. Αυτή η διαπραγμάτευση που τελικά δεν οδήγησε πουθενά συνεχίστηκε για ώρα. Στις 10 χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όιλ (που στο μεταξύ είχαν βγει έξω από το ξενοδοχείο) αποχώρισαν αφού είχαν την πληροφορία ότι ο κ. Βορίδης είχε αποχωρήσει από το ξενοδοχείο.

Τα γεγονότα εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα και παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας. Στις 7.20 το απόγευμα εντελώς ξαφνικά 100 με 150 άτομα κινήθηκαν από την οδό Δαγκλή (ΝΟΚ) στο Ωκεανίς. Στην είσοδο του ξενοδοχείου βρίσκονταν αστυνομικοί της ασφάλειας (με πολιτικά). Τους εμπόδισαν την είσοδο. Οι εργαζόμενοι επέμεναν και μπήκαν στο ξενοδοχείο, στον χώρο της ρεσεψιόν. Δόθηκε πραγματική μάχη σώμα με σώμα. Στις σκάλες προς τον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται το εστιατόριο και η καφετέρια του ξενοδοχείου. Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, κάτι που εξαγρίωσε τους εργαζόμενους. Μέσα σε λίγα λεπτά όποια αστυνομική αντίσταση υπήρξε ξεπεράστηκε. Μπήκαν ορμητικά στον χώρο της συνέντευξη τύπου. Άλλοι ξέσπασαν στα έπιπλα, άλλοι συνέχισαν να μαλώνουν με τους αστυνομικούς. Μετά από λίγη ώρα επικράτησε ηρεμία. Τότε άρχισαν διαπραγματεύσεις. Από τους εργαζόμενους ο πρόεδρος του σωματείου Μανώλης Κελαϊδάκης κι από την Αστυνομία ο υποδιευθυντής Γιώργος Γκράνας. Στις συζητήσεις πήραν μέρος και οι Φρατζεσκάκης, Παπαντίδης, Χριστοφιλογιάννης.

Στην διάρκεια των συζητήσεων οι εργαζόμενοι βγήκαν από την αίθουσα της συνέντευξης τύπου αλλά και από το ξενοδοχείο. Ήταν ακριβώς στην είσοδο του φωνάζοντας συνθήματα, κάποιες φορές κατά και των Καλαντζή- Παναγιωτόπουλου- Ρήγα. Μέσα στο ξενοδοχείο ο Μανώλης Κελαϊδάκης ζητούσε ο Μάκης Βορίδης να μιλήσει σε όλους τους εργαζόμενους. Όπως έλεγε εγγυόντανε την ασφάλεια του. Όμως ο Βορίδης αντιπρότεινε αντιπροσωπεία των εργαζόμενων να τον επισκεφθεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Στις 10 το βράδυ οι εργαζόμενοι έμαθαν ότι ο κ. Βορίδης έφυγε από το ξενοδοχείο κι έτσι άρχισαν να αποχωρούν κι αυτοί.

 

 

 

Διαβάστε επίσης