• 17 Μαΐου 2024,

ΑΟΚ VS Ορφέας… και όμως έχουν πολλά κοινά σημεία

 ΑΟΚ VS Ορφέας…  και όμως έχουν πολλά κοινά σημεία

Ο ΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή τον Ορφέα Ελευθερούπολης, στο ένα από τα δυο τοπικά ντέρμπι της Γ` Εθνικής.

Από αυτή την αναμέτρηση δεν λείπουν οι ιδιαιτερότητες. Μάλιστα είναι αρκετές. Πρόσωπα που πρωταγωνιστούν διοικητικά και αγωνιστικά, έχουν βρεθεί στα στρατόπεδα και των δυο ομάδων στο παρελθόν. Είτε πρόσφατα, είτε πολλά χρόνια πριν.

Ξεκινώντας από τον τεχνικό διευθυντή του ΑΟΚ, Στέλιο Κατρακυλάκη που μέχρι και το 2013, ήταν προπονητής του Ορφέα. Μάλιστα ήταν αυτός που είχε οδηγήσει την ομάδα της Ελευθερούπολης στη νίκη με 2-0, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες. Ηταν η περίοδος 2011- 2012 στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Είναι γνωστό βέβαια ότι ο Κατρακυλάκης τη δεκαετία του `70, ως ποδοσφαιριστής είχε πάρει μεταγραφή από τον Ορφέα στον ΑΟΚ, ξεκινώντας ουσιαστικά την επαγγελματική του καριέρα.

Ο πρόεδρος του Ορφέα Ελευθερούπολης Νίκος Χωλίδης παλαιότερα έχει περάσει από το ρόστερ του ΑΟΚ, ως ποδοσφαιριστής. Εκεί γύρω στο 1980, όταν προπονητής στον ΑΟΚ, ήταν ο Βασίλης Δανιήλ.  Ο Χωλίδης ως πρόεδρος και ο Κατρακυλάκης ως προπονητής, συνεργάστηκαν στον Ορφέα, για μια τριετία περίπου.

Πάμε τώρα στους παίκτες.

Στο ρόστερ του ΑΟΚ, αγωνίζονται ο Παύλος Σταματόπουλος και ο Αργύρης Μπαρέτας. Ο πρώτος μέχρι το περασμένο καλοκαίρι φορούσε τη φανέλα του Ορφέα Ελευθερούπολης.

Μάλιστα για περίπου μια πενταετία, στο Περιφερειακό πρωτάθλημα αλλά και 1 χρόνο στη Γ` Εθνική.

Ο δεύτερος από τον  Ορφέα Ελευθερούπολης πήρε μεταγραφή στη Σκόντα Ξάνθη. Ο Ορφέας τον είχε αποκτήσει από τον Βρασίδα της Νέας Περάμου, με προπονητή Κώστα Βακιρτζή.

Στη συνέχεια ο Μπαρέτας είχε προπονητή στον Ορφέα, τον νυν τεχνικό διευθυντή του ΑΟΚ, Στέλιο Κατρακυλάκη. Το καλοκαίρι του 2011, μεταγράφηκε μαζί με τον Φώτη Δουμάνη, στην γειτονική ΠΑΕ.  Τότε ο ΑΟΚ τους είχε χάσει μέσα από τα χέρια του.

Ο παίκτης που θα λείψει από την Κυριακάτικη αναμέτρηση, με κοινή παρουσία στις δυο ομάδες, είναι ο Βασίλης Γαβριηλίδης.

Δεν θα παίξει λόγω τιμωρίας. Ο Γαβριηλίδης πέρσι το Γενάρη είχε πάει στον Ορφέα αφού στον ΑΟΚ δεν είχε συμμετοχές.  Βοήθησε στα μέγιστα για να μείνει ο Ορφέας στη Γ` Εθνική. Μάλιστα με 2 γκολ καθοριστικά στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής στην έδρα του Πανσερραϊκού.

Στο ρόστερ του Ορφέα, αγωνίζονται τρείς  ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στην Κ-20 του ΑΟΚ, πριν μερικά χρόνια.

Είναι τρια  παιδιά της ομάδας που αγωνίστηκε στο Περιφερειακό με προπονητή τον Νίκο Καραμπιμπέρη και δίπλα του, τον Σάκη Τσιρονίδη.

Ο σέντερ φορ Σωτήρης Θεοδωρίδης, ο αριστερός πλάγιος Άγγελος Κυγάης και ο μεσοαμυντικός Θανάσης Αϊβάζης.

Μάλιστα ο δεύτερος μέχρι το Ιανουάριο, ήταν στο ρόστερ του ΑΟΚ, αγωνιζόμενος σε ματς κυπέλλου στην Αλεξανδρούπολη και με τον Καμπανιακό στο «Ανθή Καραγιάννη».  Ο πρώτος με τη φανέλα του ΑΟΚ, είχε συμμετοχές και στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής.

Ο τρίτος είχε σημειώσει με κεφαλιά  το γκολ του Ορφέα στο 1-1, του Α` γύρου, στο γήπεδο της Ελευθερούπολης.

Πιο μπροστά όμως απ` όλους αυτούς είναι ο Χάρης Παππάς.

Περίπου πριν 12 χρόνια δεν έχει βρει θέση στο ρόστερ του ΑΟΚ, όταν προπονητής ήταν ο συγχωρεμένος Σάκης Δόκας. Τον «τσίμπησε» αμέσως ο Κατρακυλάκης που τότε ήταν προπονητής στον Ορφέα Ελευθερούπολης. Τότε όλοι μιλούσαν για τον Χάρη… Κεντέρη.  Πραγματικά με την ταχύτητα του, ξεχώριζε.

Ο Χάρης από τον Ορφέα ξεκίνησε μια μεγάλη επαγγελματική καριέρα. Αρχικά είχε πάρει την πρώτη μεταγραφή στον Πανσερραϊκό με πρόεδρο στον Ορφέα, τον Κώστα Γάκη.

Το καλοκαίρι του 2014 με μια καθυστέρηση  12 ετών, αποτέλεσε μια ηχηρή μεταγραφή του ΑΟΚ.

Τα κοινά σημεία είναι πολλά μα πάρα πολλά.

Ο Παύλος Κούντουρας και ο Σταμάτης Χρυσαφίδης που συμμετέχουν στη διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ, εργάστηκαν στον Ορφέα ως προπονητές.

Ο Σταμάτης φόρεσε τη φανέλα του Ορφέα και σαν ποδοσφαιριστής. Συμπαίκτες με τον τωρινό πρόεδρο Νίκο Χωλίδη.

Ο Παύλος Κούντουρας ήταν προπονητής στον Ορφέα στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στα μέσα της ίδια δεκαετίας βρέθηκε στην Ελευθερούπολη και ο Χρυσαφίδης.

 

*Τα ματς από αναβλήθηκαν την Τετάρτη 18 Μαρτίου

Η επόμενη Τετάρτη (18/3) μοιάζει ως η επικρατέστερη ημέρα για να «φιλοξενήσει» τα έξι παιχνίδια που αναβλήθηκαν σε πρώτο όμιλο.

 

Αναγκαστικά και μη, οι περισσότερες ομάδες της Γ’ Εθνικής θα κληθούν να «στριμώξουν» στο πρόγραμμά τους ένα ακόμα παιχνίδι. Αυτό που αναβλήθηκε την περασμένη Κυριακή λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Εν αναμονή λοιπόν του νέου ορισμού απ’ την ΕΠΟ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 18η του Μαρτίου, την επόμενη Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται πως τα ματς που εκκρεμούν να διεξαχθούν είναι τα εξής του πρώτου ομίλου: Έβρος Σουφλίου-Ορφέας Ελευθερούπολης, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Καβάλα, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Ηρακλής Αμπελοκήπων, Απόλλων Αρναίας-Εθνικός Αγιονερίου, Αναγέννηση Γιαννιτσών-Δόξα Δράμας, Θύελλα Φιλώτα-Καστοριά.

 

Διαβάστε επίσης