• 11 Μαΐου 2024,

Απάντηση Αλ. Νότα στη Μαρία Τσουρή

 Απάντηση Αλ. Νότα στη Μαρία Τσουρή

Κύριε διευθυντά, στο φύλλο της εγκρίτου εφημερίδας σας της Παρασκευής 1 Αυγούστου 2014, σελ 2 στα πλαίσια ρεπορτάζ σχετικού με το εμπορικό κέντρο της πόλης μας, φιλοξενείται δηλώσεις του μέλους του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κυρίας Τσουρή, η οποία αναφέρεται στο πρόσωπό μου. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα απαντούσα δημόσια αν η κυρία Τσουρή, δεν χρησιμοποιούσε ανακρίβειες. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι η κυρία Τσουρή προαναγγέλλει δημόσια, ότι θα προτείνει την διαγραφή μου. Δεν θα σχολιάσω ότι η κυρία Τσουρή παρακάμπτει με αυτό τον τρόπο το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας . Αναρωτιέμαι όμως μήπως προσπαθεί να προκαταλάβει κάτι, να χειραγωγήσει τη λήψη μιας απόφασης, η οποία έχει ήδη παρθεί, κάπου αλλού;
Αναφέρει ότι επειδή υπερψήφισα τη συγκεκριμένη απόφαση, που αφορούσε στο κλείσιμο της αγοράς την Κυριακή 20/07/2014 και στη συνέχεια άνοιξα την επιχείρησή μου, θα προτείνει την διαγραφή μου. Προχωρά μάλιστα να μου καταλογίσει και ανεντιμότητα, εν είδη δημοσίου κατηγόρου. Ποιος άραγε της έδωσε το δικαίωμα αυτό και ποιος ενδιαφέρεται για την άποψη της;
Θα χρησιμοποιήσω όμως την ευκαιρία για να δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου για το συγκεκριμένο θέμα, όπως άλλωστε αυτές έχουν κατατεθεί στην Γ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και στο αρμόδιο όργανο του, που δεν είναι άλλο από το Δ.Σ. ΄Έχω κατ’ επανάληψιν αναφερθεί στην ανάγκη προσαρμογής της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και σύμφωνα με τον νόμο. Η δεύτερη προϋπόθεση μάλιστα, αυτή της σύμφωνα με τον νόμο λειτουργίας του Εμπορικού Συλλόγου περιλαμβάνεται ρητώς στο καταστατικό του, αναφερόμενη στο άρθρο 3 «Σκοπός».
Ήμουν πάντα υπέρ του ανοίγματος της αγοράς στο πλαίσιο του σχετικού νόμου, δηλαδή της λειτουργίας της για τουλάχιστον επτά (7) φορές κατ’ έτος. Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσω τη θέση μου αυτήν, αν σκεφθείτε την εικόνα που σχημάτισαν οι τουρίστες που μόλις χθες, επισκέφθηκαν την πόλη μας και την άποψη που θα μεταφέρουν στην πατρίδα τους, για την Καβάλα. Δεν χρειάζεται επίσης να θυμίσω τη θέση της κυρίας Τσουρή για τη λευκή νύχτα και το τι στην συνέχεια έκανε η ίδια με την επιχείρησή της, αλλά και την εικόνα που παρουσίασε η αγορά μας.
Θα συνεχίσω λοιπόν να υποστηρίζω την αρχική μου θέση, λειτουργώντας τις 7 νόμιμες Κυριακές, χωρίς να επιλέγω τις επιθυμητές – επικερδής για την επιχείρηση μου μόνο.
Κύριε Διευθυντά, στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκλέχτηκα και εκπροσωπώ αυτούς που με εξέλεξαν και τα συμφέροντά τους. Όταν αντιληφθώ ότι οι συγκεκριμένοι εντολείς μου και μόνον, επιθυμούν την παραίτηση μου, να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνω και δεν χρειάζομαι την παρέμβαση κανενός αυτόκλητου εισαγγελέα. Θα μάχομαι για τα εμπορικά συμφέροντα των εμπόρων στους οποίους και απολογούμαι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω την θέση μου στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, για να αποκομίσω δημοσιότητα και να εξυπηρετήσω πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Εν κατακλείδι, σε ότι φορά το σκέλος της συνέντευξης με την οικονομική ανάλυση της κρίσης, το θεωρώ ανακριβές και φυσικά αβάσιμο, διότι δεν βασίζεται σε κανένα επιστημονικό στοιχείο, αλλά αποτελεί προσωπική άποψη του συνεντευξιαζόμενου στην προσπάθεια του να τεκμηριώσει τα πιστεύω του.
Με εκτίμηση
Νότας Αλέξανδρος
Εκλεγμένος Μέλος Δ. Σ
Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

 

Διαβάστε επίσης