• 11 Μαΐου 2024,

Η Αλεξάνδρα Τσανάκα διευκρινίζει: «Το ΤΕΕ ΑΜ δεν άλλαξε άποψη για LNG και ΤΑΡ»

 Η Αλεξάνδρα Τσανάκα διευκρινίζει: «Το ΤΕΕ ΑΜ δεν άλλαξε άποψη για LNG και ΤΑΡ»

Ως μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ ΑΜ η Αλεξάνδρα Τσανάκα παραβρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη συνεδρίαση του οργάνου, όπου και συζητήθηκαν τα θέματα εγκατάστασης του πλωτού LNG και της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ. Εν αναμονή της επίσημης ανακοινώσεως που θα εκδοθεί, υπάρχει φημολογία ότι το ΤΕΕ ΑΜ διαφοροποιεί την αρχική άποψη και για τα δύο θέματα. Ερωτώμενη σχετικά, το πρωί της Δευτέρας από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ η Αλεξάνδρα Τσανάκα μας είπε:
«Στην ουσία αποφασίσαμε ότι διατηρούμε τις θέσεις μας ως έχουν, μέχρις ότου υπάρξει κάτι νεότερο. Η συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα προκειμένου να συζητήσουμε μεταξύ μας τις διάφορες απόψεις που υπάρχουν. Εφόσον δηλαδή ανακύψουν νέα στοιχεία τότε θα ξανασυζητήσουμε τα θέματα.
Ειδικότερα, υποστηρίζουμε ότι ο αγωγός ΤΑΡ δε θα πρέπει να περάσει μέσα από τα Τενάγη, μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις υψηλής παραγωγικότητας, ενώ θα πρέπει να εξασφαλισθούν και ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Αναφορικά με τον πλωτό σταθμό LNG, δεν επιθυμούμε την εγκατάστασή του στον κόλπο της Καβάλας κι αναμένουμε τα επίσημα στοιχεία και τις μελέτες που θα μας δώσουν. Μπορεί να μη μετείχα στην προηγούμενη διοικούσα επιτροπή, είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω ότι και από την προηγούμενη σύνθεση υπήρχαν διαφορετικές απόψεις. Όσες απόψεις κι αν υπάρχουν όμως θα πρέπει να συγκεραστούν, έτσι ώστε η εξωτερική εικόνα που παρουσιάζει το ΤΕΕ ΑΜ να είναι το δυνατόν ισχυρότερη».

 

Διαβάστε επίσης