Απάντηση του Τάκη Αγγελίδη στον Βασίλη Λεμονίδη

 Απάντηση του Τάκη Αγγελίδη στον Βασίλη Λεμονίδη

Στη τελευταία Γενική Συνέλευση του Εμπορικού συλλόγου στην οποία φυσικά ήμουν παρών, ανετράπη η πρώτη εσφαλμένη (και κατ’ ομολογίαν του ίδιου του προέδρου) απόφαση του εμπορικού συλλόγου που προέβλεπε η αγορά  της Καβάλας (αναρωτιέμαι εαν στον εμπορικό σύλλογο θεωρούν έστω και ελάχιστα τουριστική τη πόλη μας) να ανοίγει μια Κυριακή το χρόνο.

Σε αυτή τη συνέλευση η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας περίπου 80% αντιδρώντας στην απόφαση περί μιας Κυριακής εξουσιοδότησε τη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου να αποφασίζει για τις υπόλοιπες 6 Κυριακες κατα περίπτωση. Ο κύριος πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου δε μας εξήγησε την αποφαση του περι μη λειτουργίας των καταστημάτων στις 2 Νοεμβρίου σε περίοδο εκπτώσεων και με κρουαζερόπλοιο στη πόλη μας, μιλώντας γενικά περι τη μη λειτουργίας των καταστημάτων 52 Κυριακές πράγμα το οποίο ουδείς ζήτησε και μας βρίσκει όλους αντίθετους.

Έτσι λοιπόν τη Κυριακή που μας πέρασε και το κέντρο της πόλης έσφιζε απο κίνηση με καταναλωτές απο τη πόλη μας, τη περιφέρεια, όμορους νομούς αλλα και ξένους επισκέπτες η αγορά της Καβάλας έπρεπε για κάποιους να είναι κλειστή.

Όσον αφορά τη κρουαζιέρα η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ανάπτυξης της πόλης μας (φυσικά όχι το μόνο), κάποιοι (Επιμελητήριο, Δημωφέλεια, ΟΛΚ) με πολύ αγώνα καταφέραμε να επισκέπτονται το λιμάνι της πόλης μας περισσότερα απο 20 κροαζερόπλοια ετησίως και με συνεχή αυξητική τάση. Ο κύριος πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου προχθές ανακάλυψε οτι τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περίμεναν 13 (άραγε τα μέτρησε;) λεωφορεία για προγραμματισμένη εκδρομή. Αυτό γίνεται σε όλα τα κρουαζερόπλοια, σε κάθε λιμάνι, σε κάθε χώρα. Κάποιοι επιβάτες διαλέγουν τις προγραμματισμένες εκδρομές διάρκειας 1-2 ωρών, ενω κάποιοι άλλοι όχι. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι επιβάτες έχουν το χρόνο να επισκεφθούν την αγορά της πόλης στην οποία καταπλέεει το κάθε κρουαζερόπλοιο.

Να θυμίσω, οτι η τοποθέτηση μου είναι καθαρά προσωπική εκφράζοντας τη γνώμη αρκετών συναδέλφων μου που γνωρίζουν καλύτερα απο κάθε συνδικαλιστικό όργανο τις ανάγκες και δυνατότητες της επιχείρησής τους αλλα πρωτίστως τις ανάγκες και τις δυνατότητες της πόλης μας.

Τέλος, όσον αφορά το αν οι απόψεις μου εκπροσωπούν το φορέα στον οποίο εχω τη τιμή να συμμετέχω, μάλλον ο κύριος Λεμονίδης  ξέχασε οτι είναι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του επιμελητηρίου. Αν λοιπόν παρακολουθούσε τα διοικητικά συμβούλια, θα είχε τη δυνατότητα να μάθει και τις απόψεις της διοίκησης του επιμελητηρίου. Η θέση μου έχει αναπτυξιακή λογική για τη τοπική αγορά αλλα και για τη πόλη μας γενικότερα. Εγώ την αγορά της Καβάλας θέλω να τη συγκρίνω με την αγορά της Θεσσαλονικης της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων. Τη συγκρίνω με άλλους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς.

Μου είναι εντελώς αδιαφορη η συντεχνιακή λογική περι του ποσοστού των μαγαζιών που δεν α΄νοιξαν σε όλη την Ελλάδα γιατί πιστεύω στην ιδιαιτερότητα της πόλης μας και θα αγωνιστώ ώστε να μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα και να γνωρίσει τη τουριστική ανάπτυξη που της αξίζει.

Διαβάστε επίσης