• 5 Μαΐου 2024,

Απέραντο κενό που λέει και η Αννούλα …

 Απέραντο κενό που λέει και η Αννούλα …

Αφού το παραδέχτηκε και ο υποργός Οικονομικών ο Στουρνάρας καταλαβαίνετε οτι τα πράγματα είναι δύσκολα.

Οταν βγαίνει ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών και λέει μια ανάσα πρίν απο το τελικό ΟΚ και την ψήφιση των μέτρων οτι υπάρχει μεγάλη απόσταση σε αυτά που λέει η τρόϊκα και αυτά που λέμε εμείς καταλαβαίνετε οτι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό.

Μεγάλο κενό, έτσι την βαφτίσανε την διαφωνία αυτήν την φορά και αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά πως θα ξεμπλέξουμε με όλους αυτούς που έχουμε μπλέξει.

Δύσκολα τα πράγματα αν και την γνωρίζουμε καλά την συνέχεια.

Θα μας πάνε έτσι στην τσίτα σίγουρα μέχρι το Eurogroup και θα μας δώσουν το ΟΚ όταν θα είμαστε ένα βήμα πρίν απο την στάση πληρωμών.

Αυτήν την εντολή έχουν και αυτό θα κάνουν γιατί αυτό γίνεται κάθε φορά που είναι να πάρουμε μια δόση.

Ποτέ δεν πήραμε κανικά δόση.

Πάντα με καθυστέρηση και πάντα μια δέσμη μέτρων που προηγούνται.

Δεν υπάρχει ΄δόση χωρίς μέτρα.

Παλιές ιστορίες.

Απλά η διαφορά απο τις προηγούμενες φορές είναι οτι τώρα ο Σαμαράς μας λέει και δεσμεύεται οτι αυτά τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία.

Αναρωτιέμαι αν θα είναι όντως τα τελευταία πως θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις.

Χωρίς μέτρα λέτε ;

Μακάρι γιατί εγώ δεν πιστεύω οτι τα μέτρα που ακόμα δεν πήραμε οτι θα είναι και τα τελευταία.

Η καλοκαιρία συνεχίζεται …

Η χθεσινή βροχή δεν άλλαξε επι της ουσίας το σκηνικό του καιρού αφού η ζέστη συνεχίστηκε και εκτός απο την ζέστη θα συνεχιστεί και η ηλιοφάνεια σίγουρα μέχρι την Κυριακή.

Οπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα πάμε για βουτιές τρίποντες μέχρι και την Κυριακή σίγουρα για να μην σου πω οτι θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα φλερτάροντας με το πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη.

Την πάμε την δουλεια ΄για χειμερινοί κολυμβητές σας λέω αφού σύμφωνα με τα ημερομήνια μέχρι και τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι καλός.

Οσο ο καιρός θα είναι καλός τόσο θα είμαστε στις παραλίες και θα παίζουμε ρακέτες γιατί στην παραλία δεν μπορείς να παίξεις τίποτα άλλο.

Και εδώ που τα λέμε και η ρακέτα που είναι θαλάσσιο σπόρ και απο το πιο διαδεδομένα έχει αξία να το παίζεις αν το ξέρεις γιατί αν δεν το ξέρεις καταντάει βάσσανο.

Τρέχεις και τρέχεις και τρέχεις και μια μπαλιά δεν μπορείς να αλλάξεις.

Απλά μπαίνεις σε όλη αυτή την βασανιστική διαδικασία για να λές απλά οτι έπαιξες ρακέτα αντί να το θέσεις σε πιο σωστή βάση και να πείς οτι προσπάθησες να παίξεις ρακέτα γιατί στην ουσία αυτό έκανες.

Οταν αλλάζεις δύο μπαλιές κάθε δέκα χιλιόμετρα που τρέχεις στην άμμο αυτό δεν είναι ρακέτα.

Αφήστε που όταν γνωρίζεις το άθλημα δεν παίζεις ρακέτα εκεί που σκάει το κύμα.

Αν βραχεί το μπαλάκι χέστηκες.

Χτυπάς και χτυπάς και το μπαλάκι που είναι σαν σύκο παραγινομένο δεν φτουράει .

Βενιζέλος τέλος !

Τώρα όσο αφορά τον Βενιζέλο νομίζω οτι το περιστατικό με το στικάκι θα του δώσει και το τελειωτικό χτύπημα ώς πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφού αν και ο πιο ικανός πολιτικός στο χώρο του ΠΑΣΟΚ νομίζω οτι θα είναι ο πρόεδρος με την μικρότερη θητεία στο ΠΑΣΟΚ που φλερτάει πλέον σοβαρά με την διάλυση.

Οταν μας λέγανε οτι σε άλλες χώρες του εξωτερικού τα κόμματα που είχανε ταυτιστεί με την κρίση μετά εξαφανίστηκαν γελάγαμε αλλα τώρα δεν γελάμε καθόλου και ιδιαίτερα δεν γελάνε οι ΠΑΣΟΚΟΙ που προσπαθούν αλλα δεν μπορούν να ανασυντάξουν το κόμμα που παραμένει με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Η μόνο περίπτωση για να ανέβει το ΠΑΣΟΚ είναι να αλλάξει ο πρόεδρος γιατί ο Βενιζέλος απο την στιγμή που έβαλε “πλάτη”στον Γιωργάκη τελειώσε κιόλας.

Τα έχουμε γράψει και τα ξαναγράφουμε οτι δεν γίνεται απο την μια να κουνάς το δάχτυλο και να απειλείς με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος όσους δεν πληρώσουν το χαράτσι και απο την άλλη να θέλεις να κυβερνήσεις την χώρα αυτή σα να μην τρέχει τίποτα.

Για τον λαό ο Βενιζέλος δεν υπάρχει.

Εχουν τραβήξει οι έλληνες μια κόκκινη γραμμή και το ίδιο είναι πιθανό να κάνουν και με τον Σαμαρά αν τα μέτρα που έρχονται είναι σαρωτικά.

Εγώ το έγραψα στο παρελθόν και το ξαναγράφω οτι αυτή η κρίση έφαγε την κυβέρνηση Παπανδρέου Γιώργου και θα φάει και την κυβέρνηση του Σαμαρά.

Απλά την κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να την χωνέψει πιο εύκολα απ’ οτι του Παπανδρέου που δεν χωνεύεται με τίποτα.

Ακόμα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης